Lööve nahal 13.10.14 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Tugev lööve kehal. Kas tegu võib olla sügelistega?

Arst vastas:

Kristi Abram

dr Kristi Abram

Dermatoveneroloog

Tere!
Nii äge haigusnähtude algus nagu Te kirjeldate, samuti turse ning villikesed suu piirkonnas ei ole sugugi iseloomulikud sügelistele. Olen samuti samal arvamusel, et tegemist on tugeva allergilise reaktsiooniga.

Kiiret paranemist soovides,
Kristi Abram

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

Lööve nahal

Tere! Millise moodustisega/ löövega tegu võiks olla?

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Arvan, et tegemist on algava lihtohatisega või vöötohatisega. Kui Teil on täna võimalust perearsti juurde pöörduda, siis tehke seda kindlasti, sest viirusevastast ravi on mõttekas alustada ...

Loe edasi

Lööve nahal

Mis lööbega on tegemist ning kuidas seda ravida?
Kipitav ning tulitav lööve silmade all. Viimase paari nädala jooksul olen pidanud viibima palju päikese käes, kuid olen igapäevaselt kasutanud päiksekreemi ...

Kristi Abram

Vastas dr Kristi Abram

Tere!
Atoopiline dermatiit paikneb tavaliselt rohkem laugudel, aga Teil on vahetu silmaümbrus lööbevaba ja tulitav lööve on rohkem põsel. Üks võimalus, et päikesekreem on olnud liiga nõrk ja päike ...

Loe edasi

Lööve nahal ja sügelemine

Tere! Mul on mure. Käisime abikaasaga Kabli rannas pühapäeval, s.o 08.08.2004 a. Olime 3 tundi. Abikaasa oli esimest korda rannas päikest võtmas, me ei olnud rannal pikali, vaid käisime ringi ja ka suplemas. ...

Vastas dr Heli Raudsepp

Kõne alla võiks tulla kolm põhjust. Esiteks lööve vetikatest. Sellisel juhul tuleb see rohkem kõne alla, kui veekogu põhi on olnud rohune. Teine põhjus võiks olla lööve päikesele, mis on vähe tõenäoline, ...

Loe edasi

nahalööve

15. aastasel tütarlapsel on nahal lööve. Lööve on villiline. Asub eriti rohkesti sõrmede vahel ja kätel.
Seitsme-kaheksa aastaselt tekkis tal esimene lööve aga see oli teistsugune. Arst arvas, ...

Vastas dr Sirje Liiv

Ehkki praegune lööve on teistsugune kui 7…8 a. vanuses, ei ole see märgiks, et tegemist ei oleks sama haiguse uue ägenemisega. Arvatavasti on pikk ägenemisperiood seotud teie praeguse vanusega. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi