Kondüloomid? 21.05.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Kas tegu on kondolümidega?

Päraku ümbrus on muutunud valulikuks ja tekitab sügeluse tunnet on valulik nii kõndides, kui wc istudes.
Varemalt on olnud ka veemilaiendid.

Kui tegu on kondolümidega ja kodune suguhaiguste test osutub negatiivseks,kas siis koduseks raviks sobib Aldara kreem ja kas samal ajal võib kasutada,veemilaiendi küünlaid?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kas kodune suguhaiguste test sai võetud pärasoolest?
Päraku ümbruses tekitab sageli vaevuseid/sügelust nahapõletik.
Mina pimesi ravi kellelegi ei soovita Eriti nii tugevaid ravimeid.
Antud juhul on vaja käsitlust alustada siiski läbivaatusest. Alles seejärel võiks rääkida ravivalikutest!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Korduvad kondüloomid

Tere!

Minul tuvastati 2012 aastal kubemepiirkonnas kondüloomid, milledest wartec lahusega kenasti lahti sai. Pärast pikaaegse suhte lõppu alustasin suhet uue inimesega, kus mõlemad testisime ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esmalt testimisest. Täna meil kasutatav HPV test tuvastab vaid kõrgema vähiriskiga viirustüvesid. Enamik kondüloome põhjustavaid viirustüüpe selle testiga tuvastada polegi võimalik.

Peenis ...

Loe edasi

TERE

Tere
Siin kirjutasin paar päeba tagasi oma probleemist peenisega ja soovitasite vaadata ja tutvuda noorte.kliinik.ee lehega ja sealt vaadates ja lugedes on tegu ikka ma arvan Kondüloomid peenisetüvel.üks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondüloomide ravimi saab kätte siiski vaid retseptiga.
Haigus on tingitud nakatumisest inimese papiloomiviiruse (HPV) teatud tüvedega. Enamasti on tegemist sugulisel teel edasiantava haigusega.
Loe edasi

pärakusisesed kondüloomid

kas pärakusiseseks kondüloomide raviks kasutatakse adelat või wartec kreemi?milliseid ravimeetodid on võimalikud?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei oma selle suuna raviga laia kogemust. Kui kondüloom on väljaspoolt kättesaadav, siis soovitaksin ettevaatlikult kasutada wartecit. Peale määrimist eemaldada üleliigne ravivedelik!
Kui ...

Loe edasi

kondüloomid?

Tere,

olen 25 aastane mees ja mõned nädalad tagasi avastasin peenise pea lähedal väikesed kõrgemad nahavärvi näsad. Valu ega kihelust need ei põhjusta. Esialgu tundus, et tegemist lihtsalt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondüloomide ravi Wartec´iga on kiire ja enamasti väga efektiivne. Alustage nii kiiresti kui võimalik. Abi võite saada nii perearstilt, meestearstilt kui ka veneroloogilt.
Mina HPV viirust väga ...

Loe edasi

kondüloomid

Tere
Mure selline- sain pool aastat tagasi enda penise eesnaha alla kondüloomid. Käisin naha arsti juures tema määras mulle ravimiks Warteci lahuse.
Mingi teatud aja tagant ilmnevad nad jälle ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Wartec on tõhus ravi kondüloomide vastu kuid (HP)viirust see välja ei ravi. Sellega peab hakkama saama teie ja ka teie partneri organismi kaitsejõud. Tüüpiliseks takistuseks võivad olla uued nakatumised ...

Loe edasi

papilloom viirus.

Selline küsimus, kui need soolatüüka taolised kondüloomid mingil põhjusel sugutilt ära kaovad, kas siis partneri nakatamine suguühte ajal papilloom viirusesse on ikkagi võimalik?
Kui suurt kaitset ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondoom kaitseb suguhaiguste eest kesmiselt 75% jagu. Antud juhul jääb loota, et kondüloomide kadumise põhjuseks on organismi võit viiruse üle. Üldiselt on papiloomiviirus niivõrd leebe tegelane, et selle ...

Loe edasi

HPV

Tere,
olen 23a. naine, kellel diagnoositud papilloomviirus serotüübiga 33.
Mul on esinenud kondüloomid, mida olen ravinud nii krüoteraapiaga kui lahusega.
Olen mures oma partneri pärast: ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

HPV ja meeste vähkide seos on seni õnneks vaid spekulatsioonide tasandil. HPV võib tekitada ka tupe põletikku ja kaasneda võib ka üldisem mikroobide tasakaalu häire. See omakorda võib põhjustada ka mehe ...

Loe edasi

kondüloomid

kas võib põrgukivi kasutada kondüloomide eemaldamiseks? muidugi oleks parem arstile minna, aga elame ju arengumaas, kus 5% inimestel pole haigekassat ja seega puudub võimalus arstiabi ja retseptravimite ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Peenise nahk on väga tundlik ja igat keemiat sinna peale ikka panna ei tasu. Käsimüügis sobivat ravimit ei ole. Iga inimene vastutab oma tervise eest ise. Nii esmatasandi kui ka spetsialisti ambulatoorne ...

Loe edasi

Kondüloomid?

Tere,
mingi aeg tagasi avastasin kondüloomide moodi nahapealsed tüükade moodi asjad, kuid kondüloomidele iseloomulikku sügelust või valu ma küll ei tunne. Need tüükad asetsevad täpselt peenise pea ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks Pärnus meestearsti ei ole. Meestearsti poole saate pööduda kas Tartus või Tallinnas. Kuigi kirjeldus ja näsade paiknemine on küllalt tüüpilised saab diagnoosi panna siiski alles peale läbivaatust ...

Loe edasi

kondüloomid

tre
elan maal ja tihti linna ei satu ning oleks suur abi kui oskaksite öelda kas kondüloomide vastu leiab abi apteegist ja mis on nende preparaatide nimed ja kui palju maksavad.

ette ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondüloomi ravimeid saate vaid retsepti alusel. Kui linna tulla ei taha, siis küsige abi oma perearstilt.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: