Eesnäärmehaigus 20.01.20 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
Minu abikaasal, kes on 64 aastat vana , avastati eesnäärmevähk ja operatsioonist on möödas 5a ja 4 kuud. Vähk oli lokaalne, ilma siireteta. Järgnes kiiritusravi ja hormoonravi. Viimane lõppes suvel. Seejärel viidi läbi uuring kontrastainega,mille tulemusel organismis halbade rakkude kogunemiskohti ei täheldatud. Kui hormoonravi ajal püsisid nii testosterooni kui ka PSA näidud suhteliselt madalad, siis nüüd on nad hakanud jõudsalt tõusma. Viimane tulemus 20.01 oli järgmine: testosteroon 1,68 ja PSA näidud vastavalt 1,93 ja 0.09. Kuna vähivorm oli agressiivne, siis raviarst on hoiatanud muutustest. Raviarst on arvanud ka, et ehk mõni aeg tõusevad ja siis stabiliseeruvad. Viimasel vastuvõtul kutsuti kuu aja pärast tagasi ja siis peaks algama uus hormoonravi. Me usaldame oma raviarsti, aga sooviksime kõrvale teist arvamust.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kahjuks pole siin ilma täpsete kliiniliste andmeteta võimalik teist arvamust anda. Siin on kirjas vaid väga väike hulk vajalikust informatsioonist. Mina soovitan soojalt usaldada oma raviarsti. PSA väärtus 0,09 on jätkuvalt väga madal. Kui PSA on siiski tõusutendentsiga, siis tuleb valida antud ajahetkele sobiv edasine ravi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Valulik munand

Tere!

Mul on selline probleem, et poolteist aastat tagasi tundsin ühel suvepäeval, kuidas tuul tõmbas kergelt munanditest läbi.
Seejärel hakkas parempoolne munand valutama. Pöördusin ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandivalu põhjuseid on laias laastus kolm:
1) Munandi ja munandimanuse haigus
2) Eesnäärmehaigus - enamasti põletik, mis ahendab munandist väljuvaid suguteid ja tõstab munandi piirkonnas ...

Loe edasi

eesnäärmevähk

Tere.
Minu 69-a. abikaasal on diagnoositud eesnäärmehaigus(vähk?), mida opereerida ei saavat. Tarvitab tablette, mida nüüd Eestist enam saada ei ole. Kuna ta on väga tagasihoidlik oma hädade kurtmisega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tere!
Kahjuks selle murega mina aidata ei saa/ei oska. Soovitan pöörduda kas dr. Ülo Zireli poole Põhja Eesti regionaalhaiglas või dr. Ralf Allikvee poole Ida-Tallinn keskhaiglas. Mõlemal on suured ...

Loe edasi

ravimite mõju

Praegu tarvitab abikaasa ravimeid xanax, bromazepam, propranolol.
Kas nende ravimite tarvitamine võib olla seotud eesnäärmevaevustega(valulikkus, paistetus), st. - tekitada neid vaevusi?
Aastaid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Segane küsimus - kuidas mees tunneb eesnäärme paistetust?
Siiski ei saa 100% välistada kirjeldatud ravimite negatiivset mõju kusemisele. Kogemus näitab siiski, et probleemid tekivad/süvenevad ikka ...

Loe edasi

Eesnääre ?

Hiljuti sain 73-aastaseks. Umbes 4 aastat tagasi oli mul eesnäärmevohandi operatsioon (TURP). Seejärel oli kõik hea, välja arvatud järeltilkumine, mis on jäänud mõnesuguseks probleemiks. Kuid olen õppinud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kaebuste alusel kahtlustaksin küll esmalt tugiaparaadi - luude/ liigeste haigust. Võimalik, et kaebused on tingitud hoopis muutustest selgroos. Eesnäärmehaigus sellist isoleeritud kaebust anda ei tohiks. ...

Loe edasi

Kas mingi põletik?

Tere. Mul on selline probleem et peale urineerimise lõpetamist eraldub pärast veel mingi osa uriini, sellega koos langes ka erektsioon...
millega võiks tegu olla?
ja kas oskate midagi soovitada?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Väga segane küsimus. Usun, et sain õigesti aru, et probleemiks järeltilkumine ja erektsioonihäire. Vanuse peaks ka alati lisama. Enamikel juhtudel on probleemi põhjuseks mingi eesnäärmehaigus - noorematel ...

Loe edasi

ENNEAEGNE SPERMAPURSE

Olen 23 aastane. Mul on probleeme enneaegse spermapurskega. See tekib praktiliselt koheselt ca2-3 sekundi jooksul kui ma peenise tuppe viin. Esimesed vahekorrad olid mul 19 aastaselt ja nii juhtuski. Olen ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enneaegne seemnepurse (ESP) on meestel üks sagedasemaid kaebuseid. Laias laastus on põhjuseks inimese närvitüübi eripärad. Erutusprotsessid on lihtsalt tavalisest kiiremad. Samas võivad ESP põhjuseks olla ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: