Suguti peal laik, torked, psoriaas 15.11.19 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Kirjeldus on suhtleliselt pikk, kuid üritan kusagilt alustada.

Nimelt psoriaasi põen juba umbes 10a.
3 kuud tagasi siirdati mul lõualuud hambaimplantaatide jaoks ning kirjutati välja antibiootikumid(5 päeva). Umbes 3 nädalat peale antibiootikumide kuuri lõppu hakkas psoriaas kehalt kaduma ning kadus neljandaks päevaks suht täielikult, mis oli hämmastav, sest sellist asja pole varem juhtunud. Hiljem tuli psoriaas tagasi. Kas on võimalik, et kehas on mingisugune bakter/põletik vms? Räägin kohe järgmistest kaebustustest ka millest võib abi olla:

Lihasvalu (lihased kanged jne.)
Pidev väsimus(midagi teha ei viitsi)
Uneprobleemid (uni lühike)
kaal langes kevadel umbes 82-85le eelneva 96-99 asemel.
Vahel peavalu
Vahel südamevalu (justkui tuikab rinnus)
Kummardades tugev alaseljavalu (mõni päev pole üldse valu)
Silmad valutavad
Vahel tunnen urineerides justkui torkeid peenises.
Vahel päraku kihelus
Peenise otsa peal laik(lisasin foto)

Just lasin teha Synlabis
Chlamydia trachomatis DNA? Negatiivnei
Chlamydia trachomatis LGV DNA?Negatiivnei
Mycoplasma genitalium DNA? Negatiivnei
Neisseria gonorrhoeae DNA? Negatiivnei
Trichomonas vaginalis DNA Negatiivne

Olen korduvalt andnud uriiniproove ja vereanalüüse on tehtud ultraheli. Kõik justkui korras. Kuid ise tunnen, et asi pole õige

Tänan vastamast.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Psoriaas on suurel määral seotud inimese immuunsüsteemiga ja see omakorda keha mikroflooraga. Selliseid ajutisi paranemisi olen ka vahel varem näinud. Usun, et kõige parema abi saaksite siiski oma naharastilt, kes haiguse kulgu läbi aja kõige paremini teab.
Kui on üldisemad nähud, siis võime teha lisauuringuid maskuliinse tervise osas - hormoonide taseme muutused võivad anda osasid kirjeldatud nähtudest. Esmaselt tundub mulle aga siit vastu kajavat kroonilisest haigusest sündinud frustratsioon. Kuidas edasi minna ma kahjuks nii piiratud info alusel soovitada ei saa. Võite tulla vastuvõtule - vaatame hetkeseisu üle ja mõtleme, kuis elukvaliteeti parandada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Pōletik,infekstioon

Täna hommikul,kui tüdruk Mulle oraalseksi tegi,tundsin,et midagi on väga valesti.
Sugutipea paljastuval osal oli veripunane laik.Enne oraalseksi,tavalist Seksi ei teinud,vaid natuke hōōrusime.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Väike valge punn võib olla kondüloom. Peenise naha alla on tekkinud verevalum. Arvestades lisaks eesnaha kitsenemist, seda et ei liigu vabalt ja pilti, siis kahtlustaksin teil kroonilist skleroseerivat ...

Loe edasi

Mure suguelundi arengu pärast!

Tere

Olen 29a noormees ja probleem järgmine, nimelt olen tõsises mures oma suguelundi arengu pärast. Tundub, et väliselt on areng jäänud puberteediea algusesse. Mõõtmete poolest on tavaolekus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Nii pildi peal kui ka mõõtmistest vaatab vastu üsna keskmine normaalne meesterahvas. Keskmine peenise pikkus ongi kuskil 13,5-14 cm. Pornofilmide kangelasi ei tasu kadestada. Psühholoogilise ebakindlusega ...

Loe edasi

Laik peenisel

Vahel tekib eesnaha alla suguti pea peale punetav laik, teinekord on jälle ülejäänuga ühte tooni, kuid see koht on selline kilejas, peegeldab rohkem kui ülejäänud ala. Valu ei tee ega ole kõrgem üldisest ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist ühe kroonilise põletiku alavarmiga. Suurt probleemi ei tekita. Vahel taandub iseeneslikult. Soovitan siiski kontrolliks/raviks meestearsti poole pöörduda.

Loe edasi

Suguti avas väike punn ja punakas suguti ots sügeleb

Suguti avas väike punn ja punakas suguti ots sügeleb. Mis see olla võib ja kuidas ravida? Kas võib olla see ka väljas külmaga urineerimisel? Töötan suure auto peal ja elu mõned päevad autos(rekkajuht). ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma nägemata tarka hinnangut anda ei oska. Spekulatiivselt pakun, et tegemist võib olla HPV viirusest tingitud väikese kondüloomiga. See viirus võib inimese organismis pikalt varjus istuda ja ägeneda ...

Loe edasi

probleem

Mul on sihuke mure et suguti peale tekkisid sihukesed punased täpid ja suguti ümber läks kõik punetama peale vahekorda see on juba teine kord niimoodi aga mingi ajamöödudes ta kaob ära kas see on mingi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Preservatiiv kaitseb (sugulisel teel levivate) haiguste eest 70% ulatuses. Kui probleem püsib, siis leate juhised portaali sektsioonist Tasub teda / Uuringud meestele.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

tumedam laik

kas peenise pea peal võib esineda pigmendilaike?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võib.
Edu
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: