Valud lahkliha piirkonnas 18.06.19 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,

Valu andis märku esimest korda mai keskel, peale rattasadula vahetust. Võimalik, et asend sai natuke kõrge või sadul oli ebasobiv. Lisaks oli väga külm ja vihmane ilm nendel päevadel kui uut sadulat proovisin, et võisin ka külma saada. Eriti tugevaks läks valu vahetult peale rattavõistlust mis toimus ca nädal peale valu esmast ilmnemist. Võistlus kestis 3,5h ja peale seda oli ka urineerida valus. Mõne tunniga tugev valu kadus ja samuti valu urineerimisel enam ei esinenud. Järgmises trennis vahetasin ka sadula vana vastu tagasi. Kaks nädalat on nüüd sellest vana sadula peale tagasi minekust möödas, aga häiriv valu on siiani lahkliha piirkonnas, vajutades või sadulal istudes valu annab rohkem tunda. Urineerides valu pole. Samas tundub urineerimisel, et surve nagu on kohati väikesem kui normaalne oleks. Lisaks mainin, et ca aasta aega alakõhus ja seljas (seljas valud juba mitmed aastad) valud. Seljal on diagnoositud lordoos, kõhuvaluga seoses on tehtud sooleuuring, aga valu põhjust leitud ei ole. Veel on tehtud mulle 2018 sügisel mõlema poolne kubemesonga operatsioon. Rattasõiduga tegelen juba 15a ca 4korda nädalas ja ühe korra kestvus 1,5-3h. Füüsilne vorm hea, kaal 82kg ja pikkus 187cm. Küsimus, kas see valu on tingitud sellest proovitud rattasadulast, või võib tegu olla mingi muu probleemiga mis nüüd juhuslikult samaaegselt ilmnenud on?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kuna kusemisel ka muutused, siis tuleks kindlasti eesnääre üle kontrollida. Ise kahtlustaksin kas tõsisemat eesnäärme traumat ebasobivast sadulast või eesnäärmepõletikku (külmetus!). Ilma uuringuteta kahjusk rohkemat öelda ei oska. Tulge vastuvõtule!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Prostatiit

Tere! Mul pole urineerimisega probleeme olnudki, samas on eesnääre olnud korduvalt kompamisel valulik, saanud prostatiidi ravi, viimasel kuul aegajalt valulik tunne lahkliha piirkonnas, PSA olnud normis, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Prostatiidi diagnoosi aluseks on tüüpilised kaebused ja/või põletikureaktsioon eesnäärmespetsiifilises materjalis - eesnäärme sekreedis või spermas.
Ülakõhuvalud ei viita eesnäärmepõletikule. Küll ...

Loe edasi

Kas nakkus?

Tere,
Viibisin haiglas seljaoperatsioonil 1 nädal. Hügieeni eest ei olnud võimalik normaalselt hoolitseda, kuna tuelettides puudus seep ja palatis oli ka vaid mingi piirituse baasil desinfektsioonivahend. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui probleem pole tänaseks taandunud, siis peaks kindlasti tegema korralikud uuringud eesnaha põletiku tekitajate suhtes (aeroobne külv). Arvestades ka prostatiidile viitavaid kaebusi, siis peaks hiljem ...

Loe edasi

eesnäärme põletik

Olen lugenud siit ja sealt, aga täpset informatsiooni eesnäärme põletikust pole leidnud. Kuidas see tunda annab? Millised peaksid olema kaebused, et seda haigust kahtlustada? Naistehaiguste rubriigist ...

Vastas dr Toomas Kütt

Lp. härra M.

Eesnäärme põletikk on üsnagi keeruline ja ka arstiteadlastele veelgi läbiuurimatta ala. Selle haiguse puhul on kaebused väga mitmesugused: ebamäärased valud lahkliha piirkonnas, ...

Loe edasi

Jalgrattasõit

Tere!



Olen 40 aastane mees ja siiani aktiivselt tegelenud jalgrattasõiduga. Ühel päeval

lõi häirekell - enam ei saa. Urineerimine oli valus, samuti oli ebameeldiv ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vabandan hilinenud vastuse pärast!

Teie poolt kirjeldatud nähud viitavad eesnäärme põletikule ja esmalt peaks tegelema selle haiguse uuringute ja raviga. Kui haigus õnnestuks välja ravida ei ...

Loe edasi

Eesnääre

Tere! Olen keskealine meesterahvas. Mul diagnoositi eesnäärme kroonilist põletikku millega kaasnevad valud lahkliha piirkonnas. Kuidas on võimalik seda haigust ravida ja millest peab edaspidi hoiduma. ...

Vastas dr Aivar Tilk

Kõigepealt on vaja teada kuidas diagnoositi, sest sageli pannakse prostatiidi diagnoos vaid kaebuste alusel ilma põhjalikult uurimata, kuigi prostatiidi diagnoos on selliste kaebuste puhul tõenäoline. ...

Loe edasi

eesnäärme põletik?

Tere! Mul on valu lahkliha piirkonnas. Kas võib olla tegemist eesnäärme põletikuga?

Vastas dr Aivar Tilk

Vabandust hilise vastuse pärast, kuid ma olin Sveitsis Euroopa Uroloogide kongressil.

Valu lahkliha piirkonnas võib olla tingitud eesnäärme põletikust, vaagana piirkonna närvide põletikust ...

Loe edasi

uriinijoa nõrkus

Olen 24 aastane ja viimasel ajal olen täheldanud, et uriini surve on

vähenenud ja uriin ei eemaldu täielikult. Peale urineerimist on ikka selline

tunne, nagu põis oleks täis. Kas ...

Vastas dr Aivar Tilk

On võimalik, et tegemist on eesnäärme põletikuga. Sageli jääb põletiku põhjus ebaselgeks ja ei pruugi olla põhjustatud mikroobidest. Vaid alla 10% prostatiidi haigetest suudetakse mikroob isoleerida. Põletikuga ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: