haavand sugutil 09.03.19 / Meestearst

Külastaja küsib:

On tekkinud haavand sugutile. Arvan, et tekkis 27 veebruar. Meeles on, et kohe algusest peale oli haavand, kuigi see keskmine täpp (haavandi osa) oli võibolla millimeetrise läbimõõduga. Hetkel ca 3mm.

Duši all käies läheb haavandi põhjas olev nahk valgeks (seega tundub nagu oleks mädapunn, kuigi paistab, et on ainult põletik).

Pigistades on tunda, et haavandi all on kõvem koht.

Katsudes (sh suguühte ajal) teeb tuntavalt haiget. Kui ei katsu, siis ei ole praktiliselt märgata.

Sellist asja pole varem esinenud. On olnud lihtsalt väiksemaid naha põletikke (viimati ilmselt rohkem kui 5 aastat tagasi oli põletik).

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Suure tõenäosusega on tegemist bakteraalse põletikuga. Kindlasti tuleb välistada süüfilis! Soovitan pöörduda meestearsti või sugtuhaiguste arsti vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Laik peenisel

Sugutil on selline nagu katkiläinud vistriku moodi asi, mis see olla võiks? Seda on enne ka juhtunud, paraneb nii paari nädalaga ise ära. Koht ise on valulik, algfaasis meenutab rohkem vistrikku ja kui ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vistrikust areneb küll üsna suur haavand?! Keeruline öelda. Koldest peaks võtma uuringud bakterite ja ka näiteks herpese suhtes. Välistama peaks ka süüfilise. Soovitan pöörduda naha-suguhaigsute või meestearsti ...

Loe edasi

Vill peenisel

Tere küsimus selline, et kasutasin kondoomi vahekorra aja.l Kondoom ei purunenud, aga tekkis nii öelda mädavill, kus kondoom lõppeb karvade lähedale peenisele ja samuti oli imepisike haavand selle läheduses. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui probleemid ei kordu, siis vast mitte.

Loe edasi

Punane täpp sugutil

Tere!

Olen 18 aastane noormees kes põdes läbi just angiini, antibiootikumide kuuriga kaasnes kubemeseen mida hetkel ravin. Täna hommikul ärgates märkasin sugutil tumepunast täppi/laiku - pole ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma läbivaatuseta selliseid punne ja täppe kahjuks siiski hinnata ei saa. Kui probleem püsib, siis tasuks kindlasti meestearsti juures üle kontrollida. Vaevalt, et nakkus- või suguhaigusega tegemist on.
Loe edasi

Haavand

Tere,
Tekkis paar päeva tagasi haavand suguti allaossa mille ümbert kestendab pisut. Haavand ise ei veritse ega aja mäda välja, vaid näeb välja nagu oleks küünega lõigatud. Võibolla ongi. Kas see ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei tea. kui tänaseks pole ära paranendud, soovitan meestearsti vastuvõtule tulla.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

punnid sugutil?

Suguti pea serva ümber väiksed punnid.Millega võib tegu olla???

Ette tänades,B

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vastatud paar küsimust tagasi.

Loe edasi

suguelu

kas väikesemõõdulised kondoomid võivad tekitada sugutil verevalumit?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahtlane!
Edu
Margus Punab

Loe edasi

Näsad sugutil

Tekkisid sellised näsad sugutile, mis need võiksid olla ja kuidas neid eemaldada/ravida?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tulge vastuvõtule. Küsimuses sisalduva napi teabe alusel kahjuks paremat nõu anda ei saa.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

teadmatus

Tereolen 19 aastane!Selline probleem, et sugutil on kaks pruuni laiku täiesti valutud kas mingid seened?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei usu, et need seened on. Diagnoosi saab panna siiski alles peale muutuste nägemist.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

Eesnahk

Tere dr.Punab
Pisike mure,eelmisel aastal eemaldati sugutil eesnahk,kuna diagnoositi fimoos. Nüüd "ilutseb" sugutil kõva, paks ja inetu arm. Nagu oleks nahk puntrasse kokku õmmeldud.Kas oskate öelda, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnaha operatsioonide järel on liigne armistumine suhteliselt sage probleem. Enamikel juhtudel saab asja korrigeerida. Täpsemalt võin midagi öelda kui olen hetkeseisu näinud.

Loe edasi

fimoos

Tere,

Kui palju läheb maksma fimoosi ravimine(vist operatsioon), kui ei raviks, siis mis võivad olla tagajärjed?



Olen 21-aastane ning eesnahk ei tule kõvastunud sugutil ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tere!

Teil on tegemist nö. funktsionaalse fimoosiga. Tervist ohustavaid tagajärgi sellisel fimoosil ei ole. Kui siiski Teie elu kvaliteet kannatab, siis soovitan ravida.

Võimalikke ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi