HPV kõrge riskiga 11.04.15 / Meestearst

Külastaja küsib:

Mul tuvastati kõrge riskiga hpv viirus. Ühtegi teist bakterit/viirust/seent ei leitud. Peenise ots on punane ja sügeleb/kiheleb. On põletikuline. Samuti on vahepeal ebameeldivustunne alakõhus. See on kestnud paar aastat. Tegin läbi 15 p antibiootikumi kuuri, mis minu arust tegi seda veel hullemaks, sest AB peaks ravima ju baktereid mitte viirust. Samuti kirjutati mulle Valtrexi, mida ma ei saanud üle nädala võtta kõrvalmõjude tõttu. Kuidas ravida ennast terveks antud olukorras? Kas on üldse mingi ravi, mis võtaks selle punetuse/sügeluse põletiku ära? Kardan, et niimodi võib tekkida vähk.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

HPV viiruse leiame u 70% seksuaalselt aktiivsel teie vanuses mehel. See viirus pole kirjeldatud probleemiga seotud. Loodan, et muud suguhaigused on ikka korrektselt uuritud. Miks valtrex - kas on diagnoositud ka herpes? Lisaks tuleks uurida teid eesnäärmepõletiku suhtes millele kaebused kipuvad viitama. Selleks oleks vaja teha eesnäärme sekreedi uuring ja/või sperma analüüs. Esmalt tuleb teada, mis haigusega on tegu, siis saab ravist kõneleda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Erektsioon

Tervist. Probleem erektsiooni saavutamisega. Eelmängu ajal erektsioon tekib, kaob, tekib, kaob. Erektsioon on ka väga nõrk. Lõppeb asi sellega, et erektsiooni pole. Kuifas saan asja muuta ?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Väga (liiga) lakooniline küsimus! Ridade vahelt loen, et suure tõenäosusega on tegemist uue partneriga ja suhte algusega. Või hoopis seksuaaldebüüdiga. Üheks lahendusteeks on aeg - psüühika ja seejärel ...

Loe edasi

Kas võib olla Psoriaas?

Tere,
Probleemiks punased laigud peenisepea peal. Eesnaha alt koguaeg niiske ja sügelev. kui eesnahk pealt ära tõmmata ja lasta kuivada, siis naha kuivamisel hakkab nahk kettendama ja ilmuvad välja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esmalt soovitan mitte käia arstide juures, kes haiget kohta vaadata ei julge/ei taha!
8 aastat kestnud ja kümneid arstivisiite näinud probleemi suhteliselt hägusa pildi alusel interneti teel kahjuks ...

Loe edasi

munandi veenilaiendid

Tere! Elukaaslane käis 4 aastat tagasi munandi veenilaiendi operatsioonil kuna ma ei jäänud rasedaks. kolm kuud peale operatsiooni olin ma rase. Alustasime 6 kuud tagasi uuesti proovimist kuid siiamaani ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandikoti veenialindi operatsiooni tehakse, kui see mõjutab selgelt munandi funktsiooni. Korduoperatsiooni saab teha, aga selle järgi on vajadus vaid siis, kui esimene ebaõnnestus.
6 kuud pole ...

Loe edasi

Munandid

Munandid on tõusnud ülesse (peenise juure tasandile) kotid olematud.
Väljanägemine naljakas - justkui poisikesel kes olnud külmas vees.
Aastapäevad tagasi olid munandid justkui kottis (pole ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sissejuhatav ja küsimuse osa ojn nagu kaks erinevat probleemi. Selleks, et teie probleemist aru saada, peaks teadma madala testosterooni põhjuseid. Munandite osas peaks kõigepealt anatoomiat teadma- ilma ...

Loe edasi

Küsimus

Tere
Käisin mõni nädal tagasi teie vastuvõtul enneaegse seemnepurske murega ja te kirjutasite retsptiravimid ja nüüd tekkis küsimus kui need läbi saavad mis siis edasi? Kuidas neid võimalik juurde ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui ravimid kenasti töötavad, on üheks variandiks küsida kordusretsepte perearstilt. Teiseks alternatiiviks on meestekliinikus elektroonilise visiidiga (25 EUR) retsepti kirjutamine. Selleks peate oma ...

Loe edasi

Viagra kasutamine koos ravimitega

Olen sisuliseltviimased 10 aastat elanud tsölibaadis, kuna naine on kliimaksis ja keeldub resoluutselt seksist. Jättes moraali kõrvale, sooviksin oma sooritust parandada....on olnud sõbrannasid...
Vahest ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei saa ma retseptiravimite osas avalikult miskeid soovitusi anda. Kindlasti ei soovita ma kasutada mittelegaalseid ravimeid, mille ohutuse ja tarvitamisega seotud riskide eest mitte keegi ei vastuta! ...

Loe edasi

Kui tõsine oht see on?

Millega võib olla tegu, kasutasin kondoomi, kerge valu on kui puudutan. Ei ole kindel kas naine oli terve või haige.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi alusel võin öelda, et tegu on nahaaluse verevalumiga. Kui oli seotud seksi aegse peenise traumaga, siis peaks kindlasti vastuvõtule tulema. Kui traumat polnud, siis ilmselt lihtsalt miski nahaaluse ...

Loe edasi

Eesnäärme põletik?

Tere


Käisin paar kuud tagasi Tartu Ülikooli Kliinikumis, Tallinnas noormeeste nõustamise kabinetis. Mure selles, et peenis kipitab, urineerimine on valulik, munandid on valulikud aeg-ajalt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma täpseid uuringutulemusi teadmata on siin raske miskit asjalikku nõu anda. Kuna vaevused on olemas, siis on selge, et probleem on lahendamata. Ühte võin öelda, et ureplasma parvum pole nede vaevuste ...

Loe edasi

Munandikotil punnid

Tere. Umbes aasta tagasi tekkisid antud punnid munandikottidele. Valulikud ei ole ning mõtlesin, et kaovad ise mingi aja jooksul ära. Kuid on siiani alles.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Need on rasunäärmete kanalite ummistustest tingitud rasu täis tsüstid. Pole ei ohtlik ega nakkav. Peamiselt esteteetiline mure. Kui väga häirib, saab kirurgiliselt avada/eemaldada. Võite proovida ka ise ...

Loe edasi

Erektsiooni häired

Erktsioon pole tugev ja kaob paari minutiga.On olnud lõikus 7-8aastat tagasi kubemesongi,mõlemalt poolt,kui elasin ja töötasin Soomes.Oli korralik lõikus teine õhtu olin kodus.Lõikuste vahe oli 1 aasta

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Usun, et operatsiooniga siin erektsioonihäiret seostada pole vaja. Olulisemad on vanus ja ka pikem paus (ilmselt oli nii?) seksis. Erektsioonihäired on tänapäeval kenasti korrigeeritavad. Tulge vastuvõtule!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: