Probleemne nähtus peenisel 17.03.09 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on selline mure, et on tekkinud sellised väikesed punased täpid peenisepea alla ja eesnaha ülemisse ossa. Et kas see on midagi hullu või lihtsalt mingi lööve? Panin mudugi meestearsti juurde aja ka, aga võibolla see tühiasi.

Ette tänades
Henry

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ükski kehaline muutus pole päris tühiasi vaid märk mingist kergemast või raskemast probleemist. Eesnaha põletik mida kirjeldate tekib tüüpiliselt juhtudel, kui partneril on tupe põletik. Kui nähud tekivad ilma, et mees oleks seksuaalsuhtes, siis võib karta mehe enda sugutrakti alaägedat põletikku. Kui probleem püsib või kordub, siis tasuks kindlasti teha sugutrakti põletiku uuringud. Kui nähu teke oli seotud seksuaaleluga, siis peaks kontrollis käima ka partner.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Punane täpp peenisel

Tere!
Tundub, et läheb ära see täpp?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tore kui paraneb! Kui mure jääb püsima või kordub, siis soovitused endised!

Loe edasi

Peenisel olevad punnid

Tere!
Peenisel sellised punnid(lisasin pildi) . Mis võiks selle põhjus olla et need punnid/ villid sinna tekivad. Tekkinud umbes aasta aja jooksul, kuid nuud asi hullemaks lainud. Kas tegemist on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vastatud!

Loe edasi

Nahaalused täpid peenisel

Märkasin umbes kuu aega tagasi mõnel kohal peenise nahal mingeid heledamaid (valgeid) täpikesi. Sõrmega üle naha libistades midagi tunda ei ole, samuti kui nahk pingule tõmmata siis pole ka neid täpikesi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi (ideaalne resolutsioon just pole) alusel tundub rasunäärme suurenemine, mis võiks olla normi variandiks. Päris ei välista ka molluskite võimalust. Vaadake internetist viimase pilte ja võrrelge. kui ...

Loe edasi

Eesnäärme uuringule

Tere

Käin öö jooksul 3-4 korda urineerimas. Olen lugenud, et minu vanuses mehed võiksid aegajalt käia eesnäärme uuringutel. Tundub, et aeg on käes.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

3-4 korda öö jooksul on probleemne ükskõik millises vanuses. Kindlasti tuleks põhjalikud eesnäärmeuuringud ära teha. Erektsioonimured võivad olla seotud eesnäärmepõletikuga. Enamasti on põhjus siiski ...

Loe edasi

kondüloomid

Tere! Oli hiljuti probleem kondüloomidega peenisel ja sain ka ravi, nüüd tekkinud sarnase välimusega kogum päraku ümber, pärast WC- s käimist ka kipitus ja kerge veritsus on häiriv. Kui fotolt näha- kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi alusel tundub, et tegu tüüpiliste kondüloomidega. Ravi sama, mis peenisel.

Loe edasi

helepunane laik peenisel.

Kas te oskate öelda , millega võib tegu olla? Lisasin ka pildi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on väheaktiivse nahahaigusega. Pöörduge meestearsti või nahahaiguste arsti vastuvõtule.

Loe edasi

Peenisel punane laik

Tere,
Olen 55 aastane mees. Pärast seksi märkasin peenisel ja munanditel punast läikivat laiku. Peenisel oli laike mitmes kohas. Samuti oli pepuaugu serv ka väga valulik.
Millega tegemist?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on kroonilise nahapõletikuga. Pöörduge kas kogenud meestearsti või nahahaiguste arsti vastuvõtule. Esmaselt prooviks hormooni sisaldavat põletikuvastast kreemi.

Loe edasi

Erektsiooniprobleem

Probleem erektsiooniga. Umbes kuu, poolteist tagasi tundsin, et midagi on valesti, ei tekkinud enam hommikuti erektsiooni. Mitte seda, et enam üldse ei lähe, aga kuidagi väga imelik on. Viimane aeg on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Stress on üks tüüpilisemaid organismi toimimise häire põhjuseid. Kõige targem on õppida oma stressi ohjama. Kui sellega ise hakkama ei saa, siis võib endale otsida appi mõne hea psühholoogi. Seksuaalpoole ...

Loe edasi

Esilekerkinud veenid peenisel

Olen 20 aastane. Umbes viimase aasta jooksul on peenise peast all paremal poolel veenid tunduvalt rohkem esile kerkinud kui samalaadsed vasaku poole peal. Justkui oleks laienenud. Kardan, et suur osa ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist normaalse nähtusega. Peenises on väga intensiivne verevarustus ja seetõttu läheb sealt välja ka suhteliselt suur arv veene. Mõnikord võib mingi veenitee umbuda ja siis suunatakse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: