eesnääre 05.11.07 / Meestearst

Külastaja küsib:

olen 38aastane ja põdenud pikemat aega eesnäärme põletikku mida olen ka nii antibiootikumide kui ka homöpaatilisel teel ravinud. Viimane raviviis on ka vilja kandnud ja arvatavalt olen põletikust lahti saanud kuid nii kui tuleb närvilisem periood sterss või depr. ,tuleb kõik kolinal jälle tagasi ning hakkab jälle valu tegema. Kas eesm. põletikku ongi lõplikult võimalik välja ravida või on tegemist nn. kroonilise haigusega,mis teatud olukordades jälle tunda annab.
Ja kui tihti minu vanuses tuleb kontrollis käia ma mõtlen suurenemise kontrollis.

terv. A

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kui probleemid ikkagi korduvad, siis järelikult pole haigus lõpuni taandunud. Eesnäärmepõletiku ravi koosneb kahest etapist. Eesmalt põletiku ravi ja sellele järgnevast eesnäärme funktsiooni taastumist toetavast ravist. Ravi võib kesta mõnest kuust kuni mõne aastani. Ravi edukus sõltub suurel määral sellest kui kaua probleem on püsinud ja kui suur on eesnäärme kahjustus. Väga oluline on ka see, kas mees on suutnud haiguse teket soodustavad tegurid oma eluviisis korrigeerida.
Kõik algab siiski korralikest uuringutest põletiku suhtes nagu sperma analüüs ja/või eesnäärme sekreedi uuringud.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

prostatiit

tere ! pöördusin arsti juurde munandi valuga eesnääre oli varem korras tehti eesnäärme sekreet uuring peale seda tekkis eesnääre vaagna valusündroom sest käisin teise arsti juures näpuga katsudes oli eesnääre ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärme põletik ja vaagna valusündroom on üsna keerulised mured lahendada. Mina vaata esimeses etapis piirkonna ultraheliuuringuga üle. selle alusel saab hinnata, mis materjali alusel peaks põletiku ...

Loe edasi

eesnääre

kas ultraheli võis põhjustada uruneerimise peetust. Peale ultraheli muutus urineerimine.Peenises tekkis kihelus jamunandid hakkaqsid valutama

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei ultraheliuuringul pole kudedele mingit mõju. Tuleb põhjuseid otsida. Põletik välistada kusetraktis on esimene prioriteet.

Loe edasi

eesnääre

Essnääre õrnalt valulik ja oli ka eelmine aasta just talvel.Töö ka õues.Psa 2,6

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ibuprofeen vähendab valu ja põletikureaktsiooni. PSA tase on vanuselisest keskmisest pisut kõrgem. Antud juhul tasuks mõõta eesnäärne suurus ja välistada põletikureaktsioon eesnäärmes. Tulge meestekliinikus ...

Loe edasi

Eesnääre

Milline on eesnäärme healoomulisest suurenemisest põhjustatud urineerimishäirete kaasaegne ravi (raviskeem, ravimid, manustamine)?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sellele küsimusele saate vastuse uroloogia õpikutest. Kui soovite arstiabi, soovitan arsti vastuvõtule minna/tulla. Antud juhul kasutate võimalikest kõige leebemaid preparaate ja neidki ebajärjekindlalt ...

Loe edasi

Eesnääre.

Eesnääre.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Eesnäärmeuuringuid soovitan alustada perearstist. Täidetakse ära IPS ankeet, kõigil perearstidel on võimalik teha eesnäärme digitaalne uuring, PSA ja testosteroonitase, teised markerid. Ultrahaliuuringuga ...

Loe edasi

luuvalu vasakus käes.

Kas see luuvalu ei ole eesnäärmest tingitud.?
põen kroonilist eesnäärme põletikku.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnääre on käest väga kaugel ja vaevalt, siis miskit seost on. Vähemalt juhul, kui teil enne ravi määramist vajalikud eesnäärme uuringud ära tehti.

Loe edasi

eesnääre.

Tegin esmaspäeval 1.06 eesnäärme kontrolli ja teisipäeval käisin teie vastuvõtul. Näidud olid normis. Kolmapäeval avastasin et sperma on verine. Kas peaks uuesti mingi proovi tegema ja vastuvõtule tulema ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei pea. Kui tegime eesnäärme sekreedi uuringu, siis kaasneb sellega väga sageli ka väike koekahjustus. Jätkake rahulikult määratud ravi!

Loe edasi

Sperma tilkumine

Kui seksuaalselt ärritun, siis hakkab otsast enneaegu tilkuma. Eesnääre ei pruugi isegi paisuda, kui juba on ots märg.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Paisub vast ikka peenis mitte eesnääre! Kui tilkumine seotud vaid seksuaalse erutusega, siis on see normaalne nähe ja kvalifitseerub individuaalseks eripäraks. Kui varem sellist asja ei olnud, siis võimalkud ...

Loe edasi

eesnääre ja anaalseks.

kuidas mõjutab eesnääret homoseksuaalne kontakt eesnäärme põletiku korral ja kui eesnääre on hakanud peale seda rohkem häda tegema mida teha?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma kaitsevahendita anaalseks on üheks kõige olulisemaks eesnäärme- ja ka eesnaha põletiku riskiteguriks. Kui vaevused peale sellist seksuaalkontakti tekkisid või süvenesid, siis suure tõenäosusega olete ...

Loe edasi

Eesnääre


Mure selline, et mul on olnud eesnäärme põletik. Põletik on küll välja ravitud aga eesnääre on aeg- ajalt ikka valulik. Kuidas valust lahti saada?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ju siis pole ikka eesnääre täielikult tervenenud. Ravi koosneb kahest etapist - esmalt põletiku mahasurumine ja seejärel eesnäärtme funktsiooni taastamine.
Ilma täpsemate uuringuteta ei oska teile ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: