Sperma on punakas 04.12.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Ma ei tea ,milles probleem aga mu sperma on punakat värvi nagu oleks seal verd.Milles võib olla põhjus???

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Suure tõenäosusega ongi tegemist värske verega.
Põhjused noortel:
1. Põletik
2. põletiku järelnäht
Põhjused vanematel:
1. Põletik
2. põletiku järelnäht
3. kasvaja
Igal juhul on veri spermas alati tõsise haiguse märgiks. Soovitan vastuvõtule tulla.
Edu
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Kustipõletik

Kusiti ots punakas ja kohati kipitab. Tehtud on suguhaiguste test nii vatipulgaga kusitist kui ka uriiniprooviga. Leitud ei ole midagi. Probleem seisneb selles, et mingil perioodil päevast ajab urineerima ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks pole võimalik nii keerulisi haigusjuhte pooliku info alusel nõustada.
Pildi alusel midagi erilist ei näe. Verevarustuse eripära ehk vaid.
Mida soovitaksin - siin peab järk järgult välistama ...

Loe edasi

Punetus peenisel

Tere, mure selline et umbes pool aastat tagasi toimus kaitsmata vahekord. Vahetult mõned päevad peale seda muutus peenise ots nagu kuivaks ja tekkisid kerged nagu punased täpid ja kerge kihelus mis mingi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt siis ikkagi miski mikroobidest põhjustatud või käivitatud krooniline põletikureaktsioon kuse-sugutraktis. Ka ülalpool mainitud partneri seenpõletik on siin seotud, sest seegi pole enamasti iseseisev ...

Loe edasi

Sperma punakat värvi

Tere. Minul selline küsimus, Peale vahekorda selgus, et sperma on kergelt roosakas punane ja seal sees ka mingi punakas tükike või midagi sellist. Ennem pole sellist assja täheldanud, et oleks olnud. Teeb ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Inimese verst võime määrata 2000 parameetrit ja üks test suurt teie kogu tervise kohta ei ütle. Kui on veri spermas, siis tüüpiliseks põhjuseks on kas sugutrakti aktiivne põletik või kunagi läbipõetud ...

Loe edasi

Verine sperma

Hei. Umbes 6-7 nädalat tagasi tegin avastuse, et sperma on verine. Käisin seepeale teie kliinikus dr Vihljajevi juures vastuvõtul. Tehti sperma analüüs.
Kirjutas doktor antibiootikumi kuuri 30pv ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Põletik, kas hetkel käigusolev või kunagi läbipõetud, on tüüpilised probleemi põhjused. Sellest lähtub ka raviskeem. Ilma uuringute tulemusi teadmata pole mul kahjuks head nõud anda. Mina teeks siin lisaks ...

Loe edasi

Kuhu arstile pöörduda?

Tere. Mure algas aasta tagasi peale kõrvalehüpet, kus kondoom purunes ja nüüdseks mured nii minul kui ka elukaaslasel. Esimene asi, mis märkasin, oli nädala pärast peenisel valutu punakas täpp, mis mõne ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Millised suguhaiguste uuringud tehtud said. Kas ka aeroobne külv. Mina soovitakin kerge sperma põletiku puhul alati ära teha ka eesnäärme sekreedi uuringud.
Tegemist teile võõra mikroobiga, mis ...

Loe edasi

sperma

..mul on kollane sperma,mis teha???:S

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti külastada...
Kollane sperma viitab tugevale eesnäärkme/sugutarkti põletikule.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

sperma muutus

mis võib põhjustada sperma värvi muutust kollakas roosakas.samuti on tihedus ja nakkuvus kadunud.olen üle 30a. vana,ehk seoses eaga kaasnevad nähud.üldine kõrvalt võtmise huvi on ka raugemas.ei sooviks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Põrutus võib tõesti olla põhjuseks. Kaebuste järgi kahtlustaksin esmalt siiski algfaasis eesnäärme põletikku. Kollane värvus viitab põletikurakkude hulga tõusule, roosakas-punakas värvus punaliblede olemasolule ...

Loe edasi

Veri kondoomis

Probleem järgmine - peale seksi avastasin et kondoomi sees olev sperma on verine, kohe täitsa punane oli, urineerida on kohati nats valus aga ainult korraks, valu tuleb suvalisel ajal natukeseks ajaks, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sarnasele küsimusele olen viimase kuu jooksul korduvalt juba vastanud. Vaadake ka sealt. Üldiselt on tegemist põletikureaktioonist tingitud seemnepõiekeste või eesnäärme juhade kahjustusega. Vanematel ...

Loe edasi

sperma kvaliteet

milliste protsetuuridega ja proovidega tehakse kindlaks sperma kvaliteet?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sperma analüüsiga (vt. kaks küsimust tagasi). Hindame sperma mahtu, spermatosoidide arvu, nende liikumist, ja väliskuju. Samuti testime tavaliselt ka põletikureaktsiooni suhtes spermas.
Edu, Margus ...

Loe edasi

Valutud täpid peenisepeal

Tervist, doktor Punab,

Olen 45 aastane aktiivset suguelu elav mees. Olen põdenud klamüüdiat ca 5 aastat tagasi ja möödunud aastal diagnoositi ureaplasma, mis sai samuti välja ravitud. Mõned ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Herpese nähud ei püsi tavaliselt üle nädala ja on valulikud. Konkreetset diagnoosi ilma nägemata panna ei saa. Ureaplasma on ilmselt üldise sugutrakti põletiku näitajaks. Arvestades teie ja ka pere üldist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: