. 07.04.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

palun aidake -mis võib selle põhjuseks olla ,et vahekorras olles juhtus nii ,et sperma asemel tuli hoopis suur kogus verd ning klompiaid veretükke ?mida teha ?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Näen kahte võimalust. Esiteks võis tegemist olla eesnaha kida rebendiga ja veritsusega tekkinud haavast. Teiseks sugutraktiki põletik ja sellest tingitud sisemine veritsus. Esimesel puhul pole esmase rebendiga arsti poole vajalik pöörduda, teisel puhul oleks vaja kiireid uuringuid ja korralikku ravi. Lisainfot leiate varasematest vastustest.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Tükk paremas munandis

Tere! Avastasin nädal tagasi paremas munandis tüki. Käisin meestearsti vastuvõtul,kuid sooviks teada ka Teie arvamust,kas vajaksin edasisi uuringuid ja millega tegu?Diagnoos:obj:dex munandi peal väike ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti kõige olulisem uuring on käeline läbivaatus. Kõik muud uuringud täiendavad seda esmast leidu. Ilma läbivaatuseta on siin keeruline miskit head nõu anda.
Siiski võin pakkuda välja paar ...

Loe edasi

Peenise nahal mikrohaavandid

Ühel päeval tekkisid peenisenahale mikrohaavandid. Vist isegi veidi veritsesid. Olen arvanud , et olukord laheneb iseenesest, kuid juba 1,5-2 kuud pole olukord muutunud. Peenisenaha all on ilmselt ka verevalum, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjelduse alusel kahtlustan, et tegu on juba vana ja krooniliseks muutunud sklerootilise eesnahapõletikuga. Seda iseloomustab naha elastsuse vähenemine, valkjamaks muutumine, kergesti tekkivad verevalumid ...

Loe edasi

Peenis

Liiga väike peenis
Olen kohe 21 aastane aga peenis ikka nagu 7 aastasel samuti on munandid väiksed...
Mida ma peaksin tegema ja kuhu pöörduma?
Kas on üldse võimalik seda parandada?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Soovitan tulla meestearsti vastuvõtule.
Enamikel juhtudel on tegemist täiesti normaalse kehalise arenguga.
Spetsialisti läbivaatus annab selgemad suunad edaspidisteks tegevusteks. Kindlasti ...

Loe edasi

HIV nakatumine

Tere! Olen väga mures ja ei saa magada. Olin vahekorras sekstöölisega. Kasutasin kummi ja see ei purunenud. Ei suudelnud ega katsunud tema naise kehaosi. 13 päeva hiljem on mul keskmine peavalu, kuum tunne, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tõenäosus on väike.
Südamerahu tagasisaamiseks tasub kindlasti ennast kontrollida.
HIVi esmased nähud on üsna mittespetsiifilised ja ka antud vaevuste kompleksil on palju erinevaid võimalikke ...

Loe edasi

Punetus ja sügelus

Tervist sihuke küsimus.
Et eesnahk otsast punetab ning peenis sügeled ning on vahepeal osaliselt ka valus.
Mis oleks mõistlik teha või et kas on mõtet vastuvõtule minna nt meestearsti juurde?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Punetus ja sügelus viitavad eesnaha-peenise pea põletikule.
Sellise põletiku tüüpiline põhjus on naispartneri puhul partneri tupepõletik või tupekeskkonna miski muu tasakaalunihe.
Seega esimene ...

Loe edasi

Mina olen 13 aastane ja mull on probleem et minu peenis tõuseb kõrgemale tõuseb umbes nii ↗️ka nii⬆️aga mitte nii➡️kas see on normaalne?

Mina olen 13 aastane ja mull on probleem et minu peenis tõuseb kõrgemale tõuseb umbes nii ↗️ka nii⬆️aga mitte nii➡️kas see on normaalne?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

On täiesti normaalne!
Kui 50 saate, meenutate neid ⬆️↗️ aegu nostalgiaga.

Loe edasi

Valu munandis

Vasak munand valutab käies ja valu kiirgab vasakusse puusa ja jalga. Pole otseselt häiriv, aga kas peaks muret tundma?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Valu on alati seotud haigusega/lahendust vajava tervisemurega. Valu on omamoodi signaalsüsteem, millega keha omanikule lahendamist vajavate probleemide kohta sõnumeid saadab. Kindlasti tuleks põhjused ...

Loe edasi

Testosterooniasendusteraapia

Tunnen väsimust, ei ole energiat ja see mõjutab ka suhteid vastassugupoolega. Hiljuti läksid rinnanibud tundlikuks (on ka ülekaal).

Kas testosterooni asendusteraapia võiks selles olukorras ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selles vanuses on juhtivaks seksuaalse võimekuse languse põhjuseks muutused veresoontes. Testosterooni tase mängib rolli seksuaalse huvi ja oluliselt vähem seksuaalse võimekuse juures.
Mis on põhjused ...

Loe edasi

Peeniserõngas ja varikotseele

Kas peeniserõnga kasutamine võib esise kutsuda varikotseele? Proovisin 3-5 korda ja nüüd tekinud kerge raskustunne munandikoti vasakul poolel. Kergelt laienenud veenid on ka näha, võib olla nad olid juba ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Miks peaks 33 aastane mees sellisel moel oma suguelundeid traumeerima?
Kui on probleemid tekkinud, tuleks tulla meestearsti füüsilisele vastuvõtule.
Pimesi, ilma nägemata ja uuringuid tegemata ...

Loe edasi

Ees nahk on ribatega peanaha külge kasvanud ja ei liigu alla pole kui peaks olema

Ees nahk on ribatega peanaha külge kasvanud ja ei liigu alla pole kui peaks olema

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on täiesti loomuliku peenise kidaga. Seda mööda kulgevad peenise pead varustavad närvid ja ka veresooned. Kui jääb ikka vaevama, siis tasuks tulla noorte nõustamise raames kontrolli - vaba juurdepääs ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: