Hirm klamüüdia ees 19.10.05 / Meestearst

Külastaja küsib:


Tere!

Väga austatud dr Punab!

Vabandan juba ette, et pöördun oma küsimusega Teie, meestearsti poole, kuigi olen ise tütarlaps. Küsimus järgmine. Olin veidi üle kuu aja tagasi ühe noormehega oraalses vahekorras (hellitasin noormeest suuga, kuid ejakulatsioonini noormees ei jõudnud) ning nüüd valutavad aeg-ajalt põlved. Noormees ise väidab, et tal oli möödunud aastal ka liigestega probleem olnud kuid mingit haigust (näiteks klamüüdiat) eitab ta kategooriliselt, kuigi nüüd tean, et tal on vahepeal kindlasti üks juhusuhe olnud. Andsin igaks juhuks Hiiul suguhaiguste arsti juures ka proovid, kuid arst ütles, et suu kaudu võisin nakatuda vaid raskekujulisse gonorröasse, mitte klamüüdiasse. Kuna ütlesin, et olen lugenud erinevatest kohtadest internetis, et klamüüdiasse nakatutakse ka suu kaudu, siis võttis arst minu palvel ikkagi proovi ka klamüüdiale, kusjuures arst hoiatas, et analüüs ei pruugi 100% õiget vastust anda.Vastuse saan teada esmaspäeval, kuid hirm haiguse ees on suur. Kas ma võisin suu kaudu ikkagi nakatuda ja kas nii on üldse võimalik klamüüdiasse nakatuda (suuga peenist hellitades)? Noormehe peenis oli väliselt igati puhas ja mingite kahtlaste tunnusteta, ei ole ka nii naiivne, et eitada vanasõna : pealt kullakarvaline, seest siiruviiruline.

Ja kas on reaalne, et 10 päeval peale võimalikku nakatumist hakkasid hooti liigesevalud põlvedes ja veidi ka jalalabades või algavad liigesevalud klamüüdia puhul oluliselt hiljem ja mul on mõni muu põhjus (näiteks on mul tihtipeale kurk (mitte mandlid) paistes, kuid seda juba aastaid).

Vabandan , et jutt nii pikaks venis, kuid nagu öeldud, mure suur.

Teie mõistvale suhtumisele ja vastusele lootma jäädes,

Piret

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kardan, et ka mina ei oska siin teie muret ära võtta. Oraalsel teel mikroobide levikut ei saa kindlasti välistada, kuigi antud juhul pole tõenäosus just väga suur. Praegu võtaksin mina testid PCR meetodiga kurgust ja arvestades sugu ja liigesprobleeme tasuks uurida ka klamüüdia vastaste antikehate taset veres. Siiaki pole klamüüdia ainus võimalik tekitaja. Kui probleemid on ikkagi tõsised, siis võib määrata ka pimesi lühiajalise antibiootikum- ja põletikuvastase ravi. Siiski on ka muud variandid, millest kirjutate võimalikud.
Kahjuks enam küsimusi kui vastuseid - vajate head ja süvenemisvõimelist arsti.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Krooniline prostatiit

Tere!
Küsimus on vbl pisut ebatavaline.
Juhul, kui on diganoositud krooniline
eesnäärmepõletik (kõik uuringud tehtud)
ja määratud antibiootikumide ravi siiski
ei anna olulisi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Prostatiidi ravis jään hätta umbes 5% patsientidega. Enamasti on põletik, ka bakteriaalse komponendiga põletik kenasti ravitavad. Samas, kindlasti ei keela ma patsientidel kasutada alternatiivseid ravimeetodeid. ...

Loe edasi

Sperma proov vs. alkohol

Tere
Esmaspäeva õhtul sai toidu ja vestluse kõrvale joodud 3 õlut (0,33). Muidu väga alkoholi ei tarbi. Kuid pean neljapäeval andma spermaproovi. Kas see õllejoomine võib kuidagi seda proovi mõjutada?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kogus mõõdukas ja ühekordne. Ei mõjuta.

Loe edasi

Esp

Tere,
Olen teie vastuvõtul juba oma esp murega käinud ning toona sai Zoloft välja kirjutatud. Teatud leevendust see probleemile andis ja vahepeal proovisin ka muid vahendeid (geelid, kondoomid), ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Nüüd on turule jõudnud ka esimene spetsiaalselt VSP raviks mõeldud preparaat. Kui on eluaegne probleem, siis aitavad ilmselt ikkagi vaid enne seksi tarvitatavad ravimid. Ilma inimest nägemata me siiski ...

Loe edasi

Progesteron 0,0ng/ml, Testesteron 1,76ng/ml, vitamin D 28,78 ng/ml. Millist ravi alustada?

Tere!
Olen teie vastuvõtul korduvalt käinu viimati 2014a siis olid näitajad korras, kuid hädad olid juba siis nõrgemal kujul olemas.
Saadaksin Teile kõik oma värsked analüüside näitajad ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tere! Viimase 8 aasta jooksul olete meie kliinikus käinud teise arsti juures ja hoopis teise probleemiga. Faili siin juures kahjuks ei ole. Pealkirjast pean tõdema, et arste, kes mehel progesterooni teste ...

Loe edasi

Põletiku ilmingud, aga ka psühholoogiline barjäär.

Meespatsient 55 a. 2008-2009
diagnoositud krooniline prostatiit,
PSA väärtused olid siis 0.83, 0.75, 0.99.
Hiljem kõigi abinõude koosmõjus prostatiidi
ilmingud peaaegu kadusid ja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esmalt võin tõdeda, et meestel, kellel umbes 50. aastaselt on PSA alla 1, on eesnäärmevähi eluaegne risk suhteliselt madal. Lisaks veel see tõdemus, et probleemide õigeaegne lahendamine on ainus toimiv ...

Loe edasi

Fimoos

Tere

Kui pildi ja selgituse järgi on võimalik, siis palun Teie arvamust. Kas lõikus on vajalik ja mis ulatuses? Laps saab 3 kuu pärast 10 aastaseks. Kui eesnahka püüda pealt taha tõmmata, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt kaasasündinud eripära. Sedatüüpi eesnaha kitsenemine oleks optimaalne lahendada operatsiooniga. Venitamise ja hormoonravi tulemus mitte üle 25%. Operatsioonitehnika osas tuleb läbi rääkida kirurgiga. ...

Loe edasi

Ümarrakkude kontsentratsioon

Tere,
Olen 46aastane mees , tegin spermogrammi uuringud.
Analüüsi tulemused olid normaalsed, ainuke normist erinev näitaja oli

Ümarrakkude kontsentratsioon miljonit/ml
3,1

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Spermas on mitut tüüpi ümarrakke - need võivad olla nii spermatogeneesi käigus vabanenud spermide eellasrakud kui ka põletikurakud. Selleks, et teada mis rakkudega tegemist tuleb analüüs teha spetsialiseeritud ...

Loe edasi

punnid peenise peal

Tere! umbes paar nädalat tagasi tekkisid peenise peale 2 punni laadset asja, ei ole villid ega valulikud ja on eri kohtades (pildilt näha) sooviks teada kas probleem mööduv vôi peaks spetsialisti poole ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks pole pildi resolutsioon piisav, et lõpphinnangut anda. Siiski kahtlustaks teravaid kondüloome. Kui probleem ei ole tänaseks taandunud, siis soovitaksin meestearst vastuvõtule tulla.

Loe edasi

laigud peenise??

umbes nädal tagasi tekkisid laigud,,kas põhjust muretsemiseks??vöi on lihtsalt pesuainest,,,vahel nagu väkseid valged nahatükke nende kohtade peal,vahel heledamad laigud nagu hakkaks ära kaduma aga siis ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegu atüüpilise peenise pea põletikuga. Põhjus võib olla nii mikroob kui ka lihtsalt keemiline ärritus. Võib taanduda ise, enamasti vajab siiski korralikku ravi. Ravimid sisaldavad hormooni ja pole ilma ...

Loe edasi

Kitsas eesnahk

Tervist.

Kuukene tagasi hakkasin tundma õrna valu ja kontrollisin, näkku vaatas veidikene leebem versioon tänasest. Mingit valu otseselt pole, lihtsalt eesnahk ei liigu päris nii nagu peaks. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist klassikalise "funktsionaalse" fimoosiga. Lähtepunktiks enamasti miski väike põletik või trauma. Eesnahk tiheneb ja erektsiooni ajal lisanduvad mikrotraumad. Pildi peal olevas seisus lahendatav ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: