Hirm klamüüdia ees 19.10.05 / Meestearst

Külastaja küsib:


Tere!

Väga austatud dr Punab!

Vabandan juba ette, et pöördun oma küsimusega Teie, meestearsti poole, kuigi olen ise tütarlaps. Küsimus järgmine. Olin veidi üle kuu aja tagasi ühe noormehega oraalses vahekorras (hellitasin noormeest suuga, kuid ejakulatsioonini noormees ei jõudnud) ning nüüd valutavad aeg-ajalt põlved. Noormees ise väidab, et tal oli möödunud aastal ka liigestega probleem olnud kuid mingit haigust (näiteks klamüüdiat) eitab ta kategooriliselt, kuigi nüüd tean, et tal on vahepeal kindlasti üks juhusuhe olnud. Andsin igaks juhuks Hiiul suguhaiguste arsti juures ka proovid, kuid arst ütles, et suu kaudu võisin nakatuda vaid raskekujulisse gonorröasse, mitte klamüüdiasse. Kuna ütlesin, et olen lugenud erinevatest kohtadest internetis, et klamüüdiasse nakatutakse ka suu kaudu, siis võttis arst minu palvel ikkagi proovi ka klamüüdiale, kusjuures arst hoiatas, et analüüs ei pruugi 100% õiget vastust anda.Vastuse saan teada esmaspäeval, kuid hirm haiguse ees on suur. Kas ma võisin suu kaudu ikkagi nakatuda ja kas nii on üldse võimalik klamüüdiasse nakatuda (suuga peenist hellitades)? Noormehe peenis oli väliselt igati puhas ja mingite kahtlaste tunnusteta, ei ole ka nii naiivne, et eitada vanasõna : pealt kullakarvaline, seest siiruviiruline.

Ja kas on reaalne, et 10 päeval peale võimalikku nakatumist hakkasid hooti liigesevalud põlvedes ja veidi ka jalalabades või algavad liigesevalud klamüüdia puhul oluliselt hiljem ja mul on mõni muu põhjus (näiteks on mul tihtipeale kurk (mitte mandlid) paistes, kuid seda juba aastaid).

Vabandan , et jutt nii pikaks venis, kuid nagu öeldud, mure suur.

Teie mõistvale suhtumisele ja vastusele lootma jäädes,

Piret

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kardan, et ka mina ei oska siin teie muret ära võtta. Oraalsel teel mikroobide levikut ei saa kindlasti välistada, kuigi antud juhul pole tõenäosus just väga suur. Praegu võtaksin mina testid PCR meetodiga kurgust ja arvestades sugu ja liigesprobleeme tasuks uurida ka klamüüdia vastaste antikehate taset veres. Siiaki pole klamüüdia ainus võimalik tekitaja. Kui probleemid on ikkagi tõsised, siis võib määrata ka pimesi lühiajalise antibiootikum- ja põletikuvastase ravi. Siiski on ka muud variandid, millest kirjutate võimalikud.
Kahjuks enam küsimusi kui vastuseid - vajate head ja süvenemisvõimelist arsti.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Enneaegne seemnepurse

Tere
Mureks siis enneaegne seemnepurse ja liiga lühike vahekorra aeg.
Mida saate soovitada ja kas on mingeid ravimeid,millega seda olukorda (peenise tundlikust maandada).
Kunagi käisin ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Täna on uue põlvkonna ravimid täiesti olemas. Tulge vastuvõtule.

Loe edasi

Eesnahk kasvab peenise pea peale

Tere,

Viimaste aastate jooksul olen avastanud, et eesnahk on hakanud kasvama peenisepea peale. Kasv on toimunud aegamööda peenise otsa suunas ja nahka tagasi liigutada sellest kohast enam ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pöörduge meestarsti või uroloogi vastuvõtule. Ilma läbivaatuseta ei oska tarka öelda. Kirjelduse alusel on suurima tõenäosusega tegemist kroonilise skleroseeriva eesnahapõletikuga. Ilma ravita see ei taandu ...

Loe edasi

Munandimanuseturse?

Enne jõule hakkas valu tegema vasak munand, selline rõhuv tunne tuli, läksin siis erakorralisse, seal vaatas kõigepealt üle õde, seejärel kutsus õde uroloogi, arvas et pole hullu midagi ja määras antibiootikumid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Siin on kindlasti vaja välistada põletiku püsimine. Teha tuleks sperma analüüs ja soovitavalt ka eesnäärme sekreedi analüüs. Lihtsamate põletike aj täpselt leitud antibiootikumi kasutamise puhul kaob valu ...

Loe edasi

6-aastane poiss

Tere,

Poeg saab kohe kuue aastaseks. Sügab pidevalt tilli. Ütleb, et sügeleb, vanaemale ütles, et till peab sirge olema. Kui ma teda pesen, siis ütleb et ta ei saa eesnahka tagasi tõmmata, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnaha täielik liikumine peaks olema saavutatav enamasti hiljemalt 7-9 eluaasta vahel. Selles faasis tulebki järk-järgult üle peenise pea venitada - nii see liikuvus tulebki. Üks oluline osa on veel see, ...

Loe edasi

PSA tasame tõus.

Tere,
Neli või viis aastat tagasi eesnäärmeuuringu käigus avastati eesnäärmepõletik, mis sai järgneva ravi käigus likvideeritud. Tookord tehti kinduse mõttes ka biopsia, mis oli üldjuhul korras, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

PSA testi suurim väärtus ongi selle dünaamika, mitte üksik väärtus. Kui põletikku ei ole, siis tasub siiski biopsia ära teha. Nende Hiina plaastrite ja nende toime kohta ei tea keegi mitte midagi. Hämmastav, ...

Loe edasi

Peenise peal rebend

Peale viimast seksimist näeb peenise pea välja selline nagu pildil.
Kas peaks pöörduma arsti poole või saab koduste vahenditega ravitud. Kui saab siis kuidas.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist suhteliselt keerulist tüüpi eesnahapõletikuga. Soovitan ikkagi arsti poole pöörduda.

Loe edasi

Poor kubeme piirkonnas

Tekkis poori laadne punn kubemepiirkonda mõned päevad peale raseerimist, mõned nädalad hiljem,niiõelda,kui mädapunn valmis oli,pigistades tuli karvakasvu kohast välja mäda, aga jälg jäi ja pisike nagu ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt tõesti karvanääpsu põletik raseerimistraumast. Küll see tükk aja jooksul lõpuks ära kaob. Mitte ei saa aru, miks ennast raseerima peab?

Loe edasi

Peenis turses

Tere!
Peale tänast vahekorda on justkui peenis läinud turse, turse on hetkel pehme nagu oleks midagi sinna valgunud. Lisan ka täpsustuseks pildi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegu on naha aluskoe põletikuga. Lähtepunktiks ilmselt miski mikrotrauma + partneri mikroobid. Kui püsib või kordub, peaks kindlasti vastuvõtule tulema. Kui taandunud, siis las olla. Kui turses nahk hakkab ...

Loe edasi

Munandid

Tervist,
Umbes nädala jooksul on kaks korda tekkinud hetk kus mõlema munandi kohale tekib valu põhjustav olemuselt poolpehme(tahkemaid osi on ka) võõrkeha/ollus mille tagajärjel tundub et munandid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Siin on ilmselt tegemist ikkagi sugutrakti põletikuga. Ilma läbivaatuse, ultraheliuuringu ja sperma analüüsita probleemi suhtes palju targemat öelda kahjuks ei saa. Tulge vastuvõtule!

Loe edasi

valu peale sperma purset

Viimane pool aastat olen täheldanud, et peale seemne purset, umbes poole tunni mõõdudes tekib paremas küljes, roietest parasjagu allpool
näriv valu. Viimasel ajal intevsiivsem ja kestab vast pool ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keeruline teema ja vähe infot. Esmalt oleks vaja teda, kas valu tekib igas seksipoosis. Tasub testida. Arvestades valu paiknemist, siis usun, et see on seotud tugiaparaadiga, eelkõige seljaga. Soovitan ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: