Võõrastamine 26.08.22 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
2-aastane poisslaps on väga võõrastav. See algas umbes 7-kuuselt. Ta võõrastab teisi lapsi ja täiskasvanuid (sh vanavanemaid). Kui keegi teda puudutab või kõnetab ta väriseb, hakkab karjuma, peidab pea ära, ei vaata otsa. Kui mõni laps mängib häälekalt või räägib kõvemini, siis ta tardub, mõnikord muutub kurjaks. Seetõttu peame nüüd ka lasteaias harjutamise vist ära ütlema.
Tema kõne on enamasti raamatu jutustuste või luuletuste või mõne multikafraasi keeles. Ta räägib ette loetud jutustust meile korduvalt.
Kas peaksime laste neuroloogi vastuvõtule pöörduma?
Parimaga

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh küsimast. Soovitan laste neuroloogi poole pöörduda.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Lapsele ei meeldi kui võõrad temaga suhtlevad.

Tere.

Meil on selline mure, et laps on sünnist saati nagu kartnud võõraid, ta oli umbes 1kuune, kui andsin ta vanaisale sülle, samal õhtul laps lihtsalt röökis ja nii ka järgnevad korrad, ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast!
Kui laps suhtleb teiega meelsasti ja areneb hästi, siis pole põhjust muretsemiseks.
Osadel beebidel tekib võõrastamine väga varakult, mis näitab, et nad on väga ...

Loe edasi

kartlik beebi

Tere! Paluksin Teie arvamust enda 8,5-kuuse poja kartlikkuse kohta. Tean, et võõrastamine on osa beebi normaalsest arengust, aga kas ka nii äärmuslikul moel? Meie poeg hakkas tugevalt võõrastama juba pisut ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere Kati!
Aitäh küsimast! Lapsed on väga erinevad ja selline võõrastamine kuulub laste arengus normi piiridesse. Väga raske on vastata küsimusele, millal see möödub. Kui mitte enne, siis tavaliselt ...

Loe edasi

püsimatu laps

Minu 2 aastane poeg on tohutu "energiapomm", ta on püsimatu ning ei suuda sekunditki paigal seista. Mõni päev võib ta nii ära väsitada, et õhtuks olen närviline ja kuri. Sülle tuleb harva ja seda ka siis ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast. Käte tõmblemine peale kiiret sünnitust sünnitust viitab närvisüsteemi kahjustusele. Kahjustuse tagajärjed võivad olla väga erinevad. Teie kirjast mõistan, et laps on üliaktiine. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: