Luveris 04.02.13 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere
Olen kolme aasta jooksul läbinud 5 IVF täisringi. Igal korral on siirdatud 2 embrüot, kuid rasedust ei ole tekkinud. Folliikulite arengu stimuleerimiseks on kasutatud Gonal-F. Internetist probleemi kohta informatsiooni otsides lugesin, et koos Gonal-F-ga kasutatakse folliikulite arengu stimuleerimiseks ka ravimit Luveris. Milline on selle ravimi toime ja kas see ravim võiks parandada munarakkude/embrüode kvaliteeti ning aidata jõuda positiivse tulemuseni? Viljatuse põhjus on selgusetu.
Ette tänades

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
naisi, kes kindlasti vajaksid munasarjade stimulatsioonis Gonali (FSH) kõrvale Luverist, on väga vähe. Asjaolusid täpsemalt tundmata ei oska öelda, kas Teie kuulute nende sekka.
Võiksite oma arstige enne järgmist IVFi asja arutada.
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Ivf ravimid

Tere! Käin IVF teed, kuna menstruatsioon spontaanselt ei käi, estrofem ja duphastoniga kn tsükkel korrapärane. Anamneesis 10a tagasi anoreksia, mis praeguseks remissioonis, analüüsides on sedastatud madal ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Ei näe otsest vajadust estrofemi, aga ega Te sellega midagi ära ei riku. Nii et pigem võtke ja laske arstil 07.01 otsustada.
AE

Loe edasi

Progesteroon enne punktsiooni ja siirdamist

Mul on tehtud üks edukas IVF, mis õnnestus kohe esimesel korral ligi 10a tagasi. Sel ajal arstid stimuleerimise ajal vereproove ei teinud.

Sel aastal oli üks ebaõnnestunud IVF, mil enne stimuleerima ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
üldlevinud reeglit progesterooni taseme jälgimise osas ei ole. Mõni arst jälgib, mõni mitte. Mõnevõrra tõusnud progesterooni tase ei välista rasestumist.
Terv,
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: