IVF ja folliikulite kasvu stimuleerimiseks kasutatavad ravimid 13.06.11 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere
Esimene IVF ebaõnnestus. Folliikulite kasvu stimuleerimiseks kasutati Gonal-F. Kasvama hakkas ainult 4 folliikulit. Neist saadi vaid 1 munarakk, mis ei hakanud arenema. Küsimus on selles, et millest lähtuvalt valitakse folliikulite kasvu stimuleerimiseks kasutatav ravim ja kas järgmisel korral teist ravimit (Puregoni) kasutades on loota paremat ravitulemust (suuremat arvu folliikuleid)?
Samuti huvitab, kui pikk on soovituslik vahe kahe IVF protseduuri vahel, st millal võiks pärast ebaõnnestunud katset uuesti proovida?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Gonal ja Puregon on võrdväärsed ravimid, ravimi valik on juhuslik. Puregoniga stimuleerides on rakusaak samast suurusjärgust.
2-3 kuud kahe katse vahel on piisav.
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Immuunsust pärssivad tabletid ja IVF

Tere!
Sooviksin teada, millistel juhtudel võetakse tarvitusele immuunsust pärssivad tabletid (näiteks Medrol)? Tean, et neid tablette võetakse, et enda immuunsussüsteem maha suruda ning et embrüotel ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
medroli sarnased ravimid võidakse kasutusele võtta, kui naisel esineb autoimmuunne seisund. Muudel juhtudel ei ole tõendatud, et need ravimid tõstaks IVF tulemuslikkust.
terv,
Loe edasi

Luveris

Tere
Olen kolme aasta jooksul läbinud 5 IVF täisringi. Igal korral on siirdatud 2 embrüot, kuid rasedust ei ole tekkinud. Folliikulite arengu stimuleerimiseks on kasutatud Gonal-F. Internetist probleemi ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
naisi, kes kindlasti vajaksid munasarjade stimulatsioonis Gonali (FSH) kõrvale Luverist, on väga vähe. Asjaolusid täpsemalt tundmata ei oska öelda, kas Teie kuulute nende sekka.
Võiksite ...

Loe edasi

IVF-i mõjud healoomulisele rinnakasvajale ja kiiremapoolsele pulsile

Tere,
Plaanis on IVF ja sellega seoses on paar küsimust. U. 5a tagasi on mul avastatud healoomuline kasvaja rinnas, mida on kontrollitud nii mammograafis kui ultrahelis ja siiani pole sellega mingeid ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Folaadi taset saab verest määrata. Kui see on normis, pole tarvis juurde võtta.
Pulsi osas - ravimid võivad kuigivõrd mõjutada, aga mõju on lühiajaline. raseduse ajal tõuseb pulss ...

Loe edasi

IVF ja tuimestus

Tere
Kas IVF ravi ajal/IVF järgselt või raseduse algstaadiumis on tuimestusega stomatoloogiline operatsioon vastunäidustatud?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Minu teada ei ole.
AE

Loe edasi

IVF ja antidepressandid

Juulis plaan alustada IVF i pika skeemiga, seega siirdamine augustis. Kuna mehel suur tööstress ja kirjutati välja antidepressandid, kas need rohud võivad mõjutada sperma kvaliteeti, liikuvust jne. ehk ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Loomulikku rasestumist segavad nii stress kui ravimid mõlemad. Kunstliku viljastamise korral - ei oska öelda, kuivõrd.
AE

Loe edasi

IVF ja pillid

Tahaks küsida, kuidas pillid aitavad munasarju ette valmisatada? Paljud mehed imestavad, miks määratakse rasedusvastaseid tablette, kui IVF peaks aitama rasestuda. Pillid teevad ju limaskesta ka õhemaks. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Pillide võtmisel on 2 eesmärki:
1) reguleerida tsüklit nii, et vältida protseduuride sattumist nädalavahetusele.
2) tagada kõigi folliikulite sünkroonne areng, kui stimulatsioon algab.
Pillid ...

Loe edasi

IVF-i ravimid

Kas te oskate öelda, kas IVF-i ravimid võivad langetada immuunsüsteemi?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Ei oska. Mingi toime võib neil olla, aga sellele aspektile tähtsust ei omistata.
AE

Loe edasi

IVF-i ravimid

Tervist.
Ma tahaks teada, kas IVF-i ravimid võivad tulevuks kuidagi halvasti mõjuda? Tänan vastuse eest.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kindlaid tõendeid ei ole. Hetketeadmiste põhjal ei seata viljatusravi ravimite kasutamisele piiranguid, et mitu stimulatsiooni võib elu jooksul teha vms.

AE

Loe edasi

IVF

Tere!

10 a tagasi oli üks raseduse katkemine 3-nda kuu pealt, kuid põhjust ei tea. 2 a tagasi laproskoopial diagnoositi 3 a endometrioos ja müoom emakal, samuti kahtlustati adenomüoosi, kuna ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
antud olukorras pole standardset raviskeemi olemas, iga arst talitab oma ära nägemise järgi. Korduvlõikus ei ole kohustuslik, sest IVF võib õnnestuda juba esimesel katsel .
Ravimite ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: