Lendamine pärast IVF-protseduuri 21.03.11 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere.
Juunis on plaan teha IVF- protseduur.
Juulikuu teises pooles soovime lennata 2 nädalaks Hispaaniasse, lennusõit kestab ca 4-5 h. Juhul kui IVF -protseduur õnnestub, kas lendamine võib põhjustada raseduse katkemist?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Lendamine ei tee rasedusele midagi. Pigemini tuleks karta, et mingi varajase rasedusega seotud ebameeldivus (katkemine, emakaväline rasedus) juhtub reisil olles ja rikub puhkuse.
Igal juhul, kui otsustate minna, muretsege tervisekindlustus, mis spetsiifiliselt katab ka rasedusega seotud probleemid.

AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

IVF ja antidepressandid.

Tere!

Võtan juba pikemat aega antidepressante. Kas enne IVF protseduuri peaksin nendest loobuma? Kui peaksin, siis kui kaua enne protseduuri oleks piisav aeg?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
peaksite küsima arstilt, kes ravimi välja kirjutas, kuidas see konkreetne ravim rasedusega kokku sobib. Karta tuleb loote kahjustust. Kehavälise viljastamise protsessi antidepressandid ...

Loe edasi

Embrüote kvaliteedi hindamine

Tere
IVF protseduuri käigus siirdati kaks embrüot, mille kvaliteediks oli bioloog hinnanud AB. Mida need tähised tähistavad ja tähendavad?
Tänan

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

A on väga hea, B hea.
AE

Loe edasi

IVF

Tere doktor! Kui võtta Teie juurde number, siis kui kiiresti peale seda oleks võimalik alustada IVF protseduuri praeguse seisuga? Kõik eelnevad uuringud on tehtud.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Vastuvõtule pääsete kiiresti, aga IVF järjekorra pikkus on 6-7 kuud.
AE

Loe edasi

Lendamine pärast siirdamist

Tere!

Külmutatud embrüode eeldatav siirdamiskuupäev peaks jääma vahemikku 29.08. - 01.09., kuid 02.09. on mul lennureis. Kas lendamine võib mõjuda negatiivselt või oleks sellises olukorras ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Lendamine on ohutu. Kui välismaal viibides peaks tekkima arstiabi vajadus, on asi tõsisem. Arutage oma arstiga.
AE

Loe edasi

IVF ja folliikulite kasvu stimuleerimiseks kasutatavad ravimid

Tere
Esimene IVF ebaõnnestus. Folliikulite kasvu stimuleerimiseks kasutati Gonal-F. Kasvama hakkas ainult 4 folliikulit. Neist saadi vaid 1 munarakk, mis ei hakanud arenema. Küsimus on selles, et ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Gonal ja Puregon on võrdväärsed ravimid, ravimi valik on juhuslik. Puregoniga stimuleerides on rakusaak samast suurusjärgust.
2-3 kuud kahe katse vahel on piisav.
AE

Loe edasi

Veel nõustamisest

Ma ei ole küll see küsija, kes küsis nõustamise kohta. Aga ise oleksin ka huvitatud sellisest inimesest. Lastetusravi meeskonnas võiks tõesti olla selline spetsialist, kelle poole pöörduda enne IVF protseduuri. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Psühholoogi kontaktid leiate meie kodulehelt www.kliinikum.ee/naistekliinik

AE

Loe edasi

IVF järjekord

Olen 41-aastane. Tahaksin teha Teie juures IVF-i, kuid ei tea, kui pikk on järjekord. Oletan, et selles osas muudatusi ei tehta, et võiksin saada hüvitust Haigekassast.

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

41-aastased ja vanemad naised saavad IVF teha ainult omal kulul, seetõttu pole ka järjekorras olla tarvis. Protseduuri maksumust Haigekassa Teile ei hüvita, samuti on ka ravimihüvitis oluliselt väiksem ...

Loe edasi

IVF

Kas IVF protseduuri õnnestumiseks peavad olema munajuhad kindlasti läbitavad? Lap on tehtud 2000 ehk siis 10a tagasi, eemaldati liited, mille tõttu olid munajuhad sellises asendis, et võis takistada rasestumist. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Enne IVFi tuleb eemaldada haiguslikult muutunud munajuhad (saktosapinks). Munajuhade läbitavusel ei ole IVF õnnestumise aspektist tähtsust.
AE

Loe edasi

IVF protseduur

Tere,

Olen 37 a ja teinud elu esimese IVF protseduuri mai lõpus. Paar päeva pärast punktsiooni muutus enesetunne väga halvaks; kõht oli väga suur, valude pärast ei saanud magada ega liikuda, ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kirjeldatud sümptomid sobivad kokku hüperstimulatsiooni sündroomiga. Mul ei ole alust väita, et see sündroom iseenesest mõjutaks rasestumise tõenäosust. Järgmisel korral korraldab teie arst tõenäoliselt ...

Loe edasi

Kliiniline veri peale IVF-i?

Tere DR. Ehrenberg!

Väike mure on tekkinud peale IVF´i protseduuri, kuna ma täna peale kella 16.00 oma doktorit kätte ei saanud ja homme teda ei ole ja nädalavahetus tuleb vahele, siis küsin ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Selle kirjelduse põhjal ei oska midagi halba arvata.
kuna küsimus jõudis minuni alles täna (2.12), on olukord usutavasti juba lahenenud.
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: