Kas emakaväline rasedus? 09.08.10 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Добрый день.
Последняя менструация была 27 июня. в августе делала тест - положительный. 6 августа попала к врачу, он меня посмортел внутривагинальным датчиком. сказал что беременности не видит и перечислил три варианта 1.беременность слишком маленькая 2. беременность перестала развиваться. 3. внематочная беременность. У меня нет никаких выделений, нет болей , я очень переживаю, если беременность внематочная, то необходимо было обследование, ведь это опасно оставлять все на самотек. Год назад у меня был полный самопроизвольный аборт, но до этого у меня уже были удачные роды. После самопроизвольного аборта никакого восстановительного лечения не было, просто мы с мужем предохранялись, а теперь решили повторить попытку. Какой совет вы мне можете дать, я тяжело переживаю, потому что очень хочу второго ребенка.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Antud olukorras teeksin vereproove rasedushormooni suhtes (hCG) paaripäevaste vahedega. Kui on tegemist emakavälise rasedusega, ei pruugi seda praegu veel ultrahelis näha.
Kui tekivad valud, pöörduge valvearsti poole.

AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Viljatusravi.

Olen 2014 a. saanud keemiaravi. Sünnitanud ühe lapse 2006 a. Enne seda oli 1 raseduse katkemine ja peale lapse sündi oli ka emakaväline rasedus ( seoses sellega oli ka ühe munasarja rebend, mis eemaldati ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kohtumise ja läbivaatuseta jääb nõustamine ebatäpseks. Aga üldiselt 43-aastasele naisele, kes on läbinud keemiaravi, ma oma rakkudega kunstlku viljastamise üritamist ei soovitaks.
Terv,
Loe edasi

Kuidas rasestuda?

Mul oli suve alguses emakaväline rasedus ja kõhuõõnes veri. Pidin võtma vastu raske otsuse. Ja eemaldati veri, pluss parem munajuha ja sealne kupatus ning jäin lapsest ilma. Menstruatsiooni on õigeaegne ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Teie vanuses on ka ühe munajuha puudumisel rasestumise tõenäosus hea. Emakavälise raseduse ärahoidmiseks ei saa Te midagi ära teha.
Kui ootate menstruatsiooni alles järgmisel nädalal, ...

Loe edasi

Lendamine pärast IVF-protseduuri

Tere.
Juunis on plaan teha IVF- protseduur.
Juulikuu teises pooles soovime lennata 2 nädalaks Hispaaniasse, lennusõit kestab ca 4-5 h. Juhul kui IVF -protseduur õnnestub, kas lendamine võib ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Lendamine ei tee rasedusele midagi. Pigemini tuleks karta, et mingi varajase rasedusega seotud ebameeldivus (katkemine, emakaväline rasedus) juhtub reisil olles ja rikub puhkuse.
Igal juhul, kui ...

Loe edasi

Elu peale siirdamist

Tervist!
Sooviks Teie arvamust selle kohta, mille põhjal arst paneb mõned keelud peale embrüo siirdamist? Eriti, mis puudutab suguelu. Kas see sõltub viljatuse põhjusest?
Teie eelmisest vastusest ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Keelud pannakse peale soovist kaasa aidata raseduse tekkimisele ja need sõltuvad arsti isiklikust arvamusest. Mina oma patsientidele keeldusid ei sea.
Emakaväline rasedus tekib, kui emakas lükkab ...

Loe edasi

Kas emakaväline rasedus?

Tere, sooviksin väga Teie arvamust.18.nov oli mul embrüote siirdamine, siirdati 2embrüot siis. Siis algasid mul menses ja kodused testid olid ka negatiivsed. Veretest oli mulle määratud 3.dets. Ma ei läinud ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
emakaväline rasedus on ka kehavälise viljastamise korral võimalik. Antud olukorras soovitan usaldada oma arsti ja järgida tema soovitusi. Ilma teid nägemata eelistan arvamust mitte avaldada.
Loe edasi

emakaväline rasedus

Tere,
eelmisel aastal tehti IUI protseduur, rasestusin, kuid kahjuks emakaväline rasedus. Olen läbi teinud ka IVF-i, kuid viljastatud munarakk ei kinnitunud (ehk organism ei võtnud omaks)
Kas ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kas peaksin uuesti proovima IUI teel rasestuda ?
-- sõltub,kuidas emakaväline rasedus lahendati. kui on alust kahtlustada munajuha kahjustust, või see eemaldati hoopis, on IVF kindlam valik.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: