Mures..APCR positiivne. 03.06.09 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere!
Peale 4 aastapikkust proovimist, 2 peetumist ja emakavälist rasedust käisin geneetiku juures uuringutel ning tema soovitas uue rasestumise korral teha verehüübivusanalüüsid kuna sel hetkel oli mingi näitaja piiripealne. Jäin rasedaks ja arst tegigi need ning selgus, et korrast ära proteiin S (53%)ja APCR positiivne. Alates 10. nädalast süstin 0,3 ml Fraxiparine. Praegu olen 28. nädalat rase ja peale minu kartuse ja närvilisuse pole midagi pahasti olnud. Palun öelge, kuidas need süstid mõjutavad sünnitust ja lapse tervist- ma mõtlen kogu aeg, et need teevad ju vere vedelamaks ja see tähendab, et sünnituse ajal kui tekib verejooks jne, siis ma jooksen verest tühjaks?? Arst ütles, et sünnituse päeval ei tohiks süstida, aga ma ju ei tea seda ette.. Kas peaksin sünnitama minema suurde riiklikusse haiglasse või ei ole see nii oluline (olen erahaiglas arvel ja mõtlesin ka sinna minna sünnitama, aga samas kardan et äkki süstimise pärast ei tasuks riskida...) Ja veel, kas see on normaalne, et peale hüübivushäirete diagnoosimist ei ole neid näitajaid kontrollitud? Vabandan ette et nii rumalad küsimused, aga kõik need mõtted ajavad lihtsalt hulluks..
Vastust ootama jäädes
Triin.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Hepariinil ei kahjusta lapse tervist. Sünnitus ei toimu momentaalselt. lapse sünni hetkeks jõuab ravimi toime nõrgeneda. Kus sünnitada, peaksite küsima arstilt, kes ravimi määras ja rasedust juhib.
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Duphaston ja ovulatsiooni toetamine

Tere, olen 32a naine. Soovime teist last ja arst määras Duphastoni ravi alates tsükli 8.st päevast kuni 18.päevani. Nimelt UH vaadates ei olnud munarakk piisavalt küpsenud ov päeval (teist tsüklit järjest) ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
duphastonravi alustamine enne ovulatsiooni on ebatavaline lähenemine. Miks just nii, peate küsima oma arstilt.
Lgp,
AE

Loe edasi

ivf ja vanus

Kevadel saadi piisav kogus rakke mille kvaliteet oli hea, kas on võimalik, et nüüd septembriks on kõik rakud otsa saanud? Küsimus tingitud sellest, et uut katset alustades organism ei reageerinud rohtudele ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kuni menstruatsioonitsükkel pole lakanud, on lootust proovida oma rakkudega. Kas kasutada munasarjade stimuleerimist või jätkata loomuliku tsükliga - sellele küsimusele ei saa looga ja ...

Loe edasi

Rasedana puhkusele 29. rasedusnädalal

Olen kunstlikult viljastatud ja platsenta asetseb ees. Plaan minna reisile 29 rasedusnädala alguses. Reisi pikkus kuni 2 nädalat. kas platsenta asetus võib olla riskiks ja kui suur risk on reisida kui ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
platsenta eesasetsusega käib kaasas veritsuse oht, mille suurus ei sõltu viljastamise viisist. Soovitan kanda hoolt, et Teil oleks tervisekindlustus ja teha kohapeal igaks juhuks kindlaks, ...

Loe edasi

IVF

Good day, Doctor!
I had failed IVF procedure and was going for a cryo today, but doctor informed me, that from 4 frozen embryos only 1 survived and even that one is degrading, so there is nothing ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Hello,
this is a fairly common problem. For instance, in our clinic 20% of frozen embryo tranfers is cancelled due to embryo losses. Main problem is that freezing itself is a serious intervention ...

Loe edasi

lapse saamine spermadoonori abil

Kas 37 aastaselt on hilja saada laps kasutades spermadoonorit? (Lapsi ei ole, teadlikke katkenuid rasedusi ka ei ole esinenud)
Kui palju Eestis üldse kasutatakse sellist võimalust lapse saamiseks? ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
ei ole hilja. Doonorisperma kasutamine on üsna tavaline. Pöörduma peaksite mõnda viljatusravi kliinikusse. Rasestumise tõenäosus, kaasnevad kulud ja Haigekassa kompensatsiooni sõltuvad ...

Loe edasi

Kahe siirdamine

Tere. Kirjutasin ka 1 kord varem, et uurida kunstliki siirdamise ônnestumise tõenäosuse kohta. Lühidalt 30 aastane naine ja 31 mees. Varasemalt lapsi ega rasedusi pole olnud. Naisel kõik korras. Mehe analüüsid ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kui siirdate 1 embrüo, on rasestumise tõenäosus sama suur, kui esimesel korral. Kui siirdate kaks, suureneb mõnevõrra rasestumise tõenäosus , kuid kaksikraseduse tõenäosus tõuseb oluliselt. ...

Loe edasi

Rasedus ja munasarja tsüst

Tere
Olen 27.aastane, olen segaduses ja loodan ehk siin abi saada.
Mul avastati peaaegu aasta tagasi munasarja tsüst, kuid arst ütles et pole pahaloomuline. Päevad pidid hakkama 09.06, kuid ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
suure tõenäosusega on tegemist rasedusega. Registreeruge ämmaemanda või naistearsti vastuvõtule ja siis selgub, mis sellest tsüstist saanud on ja mis on valu põhjus.
Terv ,
AE

Loe edasi

Kunstlik viljastamine

Tere! Kas steriliseerimisoperatsiooni läbi teinuna ma saaksin last kunstliku viljastamise teel või on mingeid alternatiive? Lasin munajuhad läbi lõigata ja nüüd kahetsen kohutavalt oma otsust
Ja ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
mõnikord on munajuhade terviklikkus võimalik uue operatsiooni käigus taastada - sõltub, kuidas steriliseerimine on läbi viidud.
Haigekassa toetuse õigus on olemas.

Lgp, ...

Loe edasi

IVF, mitu korda aastas saab teha

Tere,

mul on selja taga 5 ebaõnnestunud protokolli alates sept.2015. üks neist oli pikk, teised lühikesed. üks kord oli HcG veretesti tulemuseks 8, teised aga täiesti negatiivsed. külma ei ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kliiniku vahetamise küsimusele on keeruline vastata. Kui tunnete, et Teie juhtu suhtutakse täie tõsidusega, pole põhjust kliinikut vahetada.
IVF protseduure võib teha iga üle kuu ...

Loe edasi

Ivf protseduur

Siirdati kaks 8B rakulist embreot 23.03,siiani on Hcg kasvanud 05.04 oli 77,6 ja siis oli hüper olin haiglas 8päeva ja seal ka jälgiti Hcg mis oli 15.04 seisuga 1490 kas on normaalne tõus? Täna öösel 20.04 ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kahjuks on ilma ultraheliuuringuta võimatu konkreetselt vastata.
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: