FSH 19.11.08 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 32 aastane ning kasutanud Harmotte pille 12 aastat, nüüd juba aasta pole kasutanud lootuses rasestuda, aga pole õnnestunud. Käisin günekoloogi juures oma murega ning ta lasi teha tsükli kolmandal päeval hormoonanalüüsid. Tulemused sellised:
anti-TPO: 13,07 IU/ml (norm 0-34)
Kasvaja-antigeen CA 125: 24,61 U/ml (norm 0-35)
LH: 7,57 mIU/ml (norm 2,4-12,6 fol. faas)
Testosteroon: 0,233 ng/ml (norm 0,06-0,82)
Östradiool: 21,46 pg/ml (norm 12,5-166 fol. faas)
Follitropiin (FSH): 14,53 mU/ml (norm 3,5-12,5 fol. faas)
Progesterooni ja Prolaktiini analüüse lähen andma paari nädala pärast.
Kuna FSH näit on üle normi hakkasin netist uurima millega tegu ja avastasin (peamiselt USA foorumeid lugedes), et nii kõrge näiduga ei ole normaalsel teel rasestumine lihtne/võimalik.
Günekoloogiga leppisime kokku, et järgmine visiit on dets keskel kui ka ülejäänud analüüside tulemused on selgunud. Kas mul on mõtet aega raisata või oleks mõistlik kohe viljatuse arstile aeg panna? Kas antud FSH tasemega on rasestumine üleüldse võimalik?
Teid ette tänades!

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

kui teie tsükkel on regulaarne, munajuhad töötavad ja mehe näitajad korras, on rasestumine põhimõtteliselt võimalik.

sellegipoolest soovitan lastetusravi spetsialisti juures ära käia, sest vastasel juhul võite oodates asjatult aega raisata. võibolla leitakse midagi, mis rasestumist segab.

AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Gonali süstimisest.

Selline küsimus olen kaks korda teinud kunsliku viljastamist aga mõlemad korrad on ebaõnnestunud ja nüüd käsil kolmas kord,milles võib olla probleem et olen süstinud juba pikalt ja FSH on ikka madal 5,3 ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
näib, et FSH annus on liiga väike või siis ravim ei imendu vereringesse piisavalt hästi. Peavalu võib süstimisest tingitud olla tõepoolest.
AE

Loe edasi

Merional

Tere
Olen läbinud 6 IVF protseduuri. Stimulatsioon on läbi viidud Gonal-F-ga. Igal korral on hakanud arenema vaid mõned folliikulid. Raviarst ütles, et järgmisel korral kasutab stimulatsiooniks Merionali. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Gonal F on puhas FSH (folliikuleid stimuleeriv hormoon), Merional sisaldab nii FSHd kui luteiniseerivat hormooni (LH):
Näen ette, et rakke ei saada oluliselt rohkem. Võib-olla on ...

Loe edasi

Viljatus, adenomüoos ja kõrge FSH näit

Üks munasari eemaldatud aastaid tagasi. 2009 läbinud LAPi ja lahtise lõikuse. Diagnoos adenomüoos emakas. Müoomil endometrioosi kolded. Opi järgselt kirjutas arst raseduse vastu beebipille, kuna 9 kuud ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Niikaua, kui regulaarsed menstruatsioonid kestavad, on lootust teha kunstlikku viljastamist oma rakkudega. Kui suur on rasestumise tõenäosus, on raske öelda. Kui FSH on kõrge, pakun teoreetiliselt vähem ...

Loe edasi

Lastetus

Tere!
Anamneesis on keemiaravi neli aasta tagasi, aga praegu kõik on korras. Mul ei ole menstruatsiooni, käisin arsti juurde, kus selgus, et FSH väga kõrge. Arst ütles, et rohkem ei saa midagi teha ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kirjelduse põhjal arvan, et doonorirakud on ainus võimalus.
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: