antikehad 18.10.08 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere
olen 22 a tütarlaps. Käisin arsti juures, seal võeti mitmed erinevad analüüsid. Selgus et antikehasid on veres palju ja nüüd pean minema korduvanalüüsidele.
Kirjutan teile siia näitajad:

ANA / antinukleaarsed autoantik - Väärtus: 1:640 (Referentsväärtus 1:100 ; kommentaar COARSE SPECKLED

Anti-dsDNA / dsDNA vast autoant 0,9 - (ref. väiksem kui 10 )

Anti-ENA: anti - Ro /SS - A suurem kui 240 (ref. väiksem kui 7 U/ml ) POS

anti-ENA: anti-La/SS - B 15 (ref alla 7 U / ml POS

anti-ENA: anti-Sm 0,3 (ref alla 5 U / ml )

anti-ENA: anti-U1RNP 1,2 (ref alla 5 U/ml)

anti-ENA: anti-Jo-1 0,1 (ref alla 7 U/ml)

anti-ENA: anti-Scl-70 0,2 (ref alla 7 U(ml)

p,cANCA/neutrofiil tsütopl ag NEG (ref alla 1:20)

AMA M2 / mitokondrite vastu ak NEG (ref alla 1:100)

LKMA / maksa, neeru, mikrosoom NEG (ref alla 1:100)

ASMA / silelihaskoe raku tsütos NEG (ref alla 1:100)

PCA / parietaalrakkude vast auk NEG (ref alla 1:20)

Märge: ref alla, tähendab väiksem kui..


Sellised olid siis analüüsid. Kliinilise vereanalüüs, uriiniproov, biokeemilised analüüsid - kõik olid korras.

Eelnevalt olen saanud türeotoksikoosi ravi. Praeguseks 1,5 a pikkune ravi on läbi saanud, momendil ravimeid ei tarvita.


Aga kuna analüüsid SSA ja SSB olid positiivsed, kas see tähendab limaskestade kuivust (Sjögneri sündroomi ??) ?
Kuna mul on diagnoositud lisaks kilpnäärme ületalitlusele ka kilpnäärme põletik (miks muidu türeoidperoksüdaasi vastased antikehad olid minul üle tuhande, aga ref.väärtus oleks norm olnud alla 35 ) . Kas SSA ja SSB võivad olla tingitud autoimmuunsest põletikust ehk siis kilpnäärme põletikust või millest?
Kas naistearstile peaks minema kontrolli, järsku on antikehad kõrged seoses naiste asjadega (limaskestade kuivus?)
Ja kas üldse need antikehad mida minu veres on palju, on tingitud kilpnäärme probleemidest ? Kas võivad selle taga olla ka muud haigused - hiv ... ?

Tänan teid väga ja soovin teile ilusat päeva!

Natasha

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Limaskestade kuivus on teie immuunhaiguse tagajärg, mitte vastupidi.
naistearst ei saa siin midagi parata.
Kui suguelu on häiritud, kasutage libeaineid.
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

rasestumine ja IVF

Kas endometrioosile on ravi? Pole ravi määratud.Millest tuleneb ,et mul on HCG liiga madal? Kas endometrioos takistab rasestumist ja kas saaks midagi teha?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Kui laparoskoopial endometrioosi ei diagnoositud, pole põhjust muretseda. HCG tase ja kasvu kiirus sõltub eeskätt embrüo elujõulisusest.
Lgp,
AE

Loe edasi

Siirdamisjärgne raviskeem

Mul 3,5 aastane tütar, kelle ootele jäin kohe kui planeerima hakkasime. Enne esimest last pole teinud katset rasedaks jääda, pole ka aborte/katkemisi.
Pöördusin viljatusravile, kui u poolteist ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Mina oma praktikas immuunsust mõjutavaid ravimeid ei kasuta. Mõned arstid seevastu peavad seda vajalikuks. Ma ei saa öelda, et loobuge prednisoloonist - see oleks kolleegi suhtes kohatu. ...

Loe edasi

Süst Diphereline peale siirdamist

Eelmine nädal tehti siirdamine (külmaring). Peale siirdamist tehti Diphereline süst. Olen lugenud, et seda süsti tehakse ikka enne siirdamist. Eelmisel IVF-il, mis ei õnnestunud, tehti ka see süst enne ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
süst tehti teadlikult. Mõned uuringud on näidanud, et võiks olla kasulik.

Terv,
AE

Loe edasi

Steriliseerimine

Tere olen 29 a naisterahvas ja mul on 5 last.Tulevikus lapsi enam kindlasti ei soovi.Oman ravikindlustust.Sooviks teada palju selline protseduur maksma laheb ja kas haigekassa kompenseerib vôi pean ise ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
steriliseerimise operatsioon on tasuta. Maksta tuleb voodipäevatasu, mis võib haiglati erineda.
Lgp,
AE

Loe edasi

Rasedus ja kahtlased päevad!

Tervist! Olen 21 aastane noor neiu,nimelt minu mure siis seisneb selles, et püüan jääda rasedaks, aga kuna mul on munasarjades tsüstid, siis on selle tõttu raskem last saada. Enda arst määras mulle vahepeal ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
vereproov ei saa eksida, rasedust ei ole.
Kui mureks on mitterasestumine, soovitan pöörduda viljatusravi vastuvõtule. Ilma läbivaatuseta ei saa rohkemat nõu anda, kahjuks.

Loe edasi

Emakas allavajunud , pidev pissihäda

Tere, kusagil oktoobris alguse poole hakkas tulema tupest hele rohelist voolust,see kestis aind mõned päevad.Mainin ka et vahetasin partnerit(oktoobris).kaitsevahendit temaga ei kasuta. Sügelust midagi ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Teil on otstarbekas pöörduda viljatusravi vastuvõtule - see on ainus nõu, mida selle kirjelduse põhjal saan anda. Vastavad kontaktid on internetist leitavad.
Lgp,
AE

Loe edasi

Kuidas rasestuda?

Mul oli suve alguses emakaväline rasedus ja kõhuõõnes veri. Pidin võtma vastu raske otsuse. Ja eemaldati veri, pluss parem munajuha ja sealne kupatus ning jäin lapsest ilma. Menstruatsiooni on õigeaegne ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Teie vanuses on ka ühe munajuha puudumisel rasestumise tõenäosus hea. Emakavälise raseduse ärahoidmiseks ei saa Te midagi ära teha.
Kui ootate menstruatsiooni alles järgmisel nädalal, ...

Loe edasi

probleem arsti ja kuntstliku viljastamisel

Tere.olen käinud 3-5 aastat kunstlikul viljastamisel.läbinud laporoskoopia mõlemad munajuhad pandi kinni. ja võtnud ravimeid õigeaegselt.kuni tänase päevani arst ütles et tema ei ole nõus läbi viima kuntsliku ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Kahjuks ei saa selles küsimuses isiklikult kohtumata midagi öelda. Registreeruge soovi korral minu vastuvõtule tel 7319100.
Lgp,
AE

Loe edasi

viljastamine

palju maksab kuntslik viljastamine

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Sellele küsimusele ei ole võimalik ilma juhtumiga tutvumata täpsemalt vastata. Palun pöörduge viljatusravi vastuvõtule ja arst annab täpse info.
AE

Loe edasi

Ivf

Tere.
Alustan IVF täisringiga. Ennustatav punktsioon on 30.10-01.11. Elukaaslasel on aga 25.10 jala op ja tõenäoliselt peab tarbima antibiootikume. Kas see võib mõjutada tema sperma kvaliteeti. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Ei arva, et antibiootikumide võtmisel oleks olulist mõju.
Terv ,
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: