Rasedustest Autor: Ferenc Szirko

Rasedustest. Kõikide rasedustestide eesmärk on leida verest või uriinist üht kindlat hormooni – platsenta eritatavat kooriongonadotropiini (hCG). Kodustes tingimustes kasutatakse rasedustesti, mis määrab rasedushormooni sisalduse uriinis. Neid testikomplekte müüakse käsimüügis apteekides. Üldjuhul näitab test raseduse olemasolu ligikaudu kaks nädalat pärast viljastumist, st mõni päev pärast ärajäänud menstruatsiooni.

Positiivse tulemuse puhul määrab arst hCG taseme veres, mis on mõnevõrra täpsem kui uriinitest. Veretesti abil on rasedust võimalik kindlaks määrata palju varem, umbes 6–7 päeva pärast ovulatsiooni. Kodused rasedustestid on väga täpsed, kuid tulemus sõltub ka testi õigest ajastusest. Kui menstruatsioon puudub ja rasedustest on korduvalt negatiivne, tuleks kindlasti pöörduda naistearsti poole.

Nõuanded sel teemal

Vereanalüüsi tulemus

Minu poja (13a) vereanalüüs on korrast ära,pikkus 162 ja kaal53
Palun soovitusi,kuidas olukorda parandada.
MCH 26,3
PDW 10,7
Neutrofiilide % 34,4
Lümfotsüütide % 47,7
Vitamiin ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Madalamad on MCV ja MCH tulemused, mis viitavad rauapuudusele. Annemia ei ole veel tekkinud, HgB väärtus on 131 g/l, mis on korras.
Lümfotsüütide ja neutrofiilide suhte muutus viitab hiljuti ...

Loe edasi

Sünnitus lapse tuharseis

Tere!

Plaaniline keiser on määratud 2.03. Tartu Kliinikumis.
Kuna laps tuharseisus ja juhul kui veed tulevad ära enne plaanilist keisrit, siis kas tohin sõita Tartu haiglasse vahemaad ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kui veed lähevad enneaegselt , siis õigem oleks mitte sõita enam ja minna lähimasse haiglasse. Tuharseisu puhul on väike oht nabaväädi väljalangusele.
DRKadastik

Loe edasi

CA 125 kõrgendatud tulemus ja selle võimalikud põhjused

Tere!

Küsisin juba teie käest müüomi ravimise kohta https://www.kliinik.ee/naistehaigused/id-2/noustamine?question=75021
Tänan teid vastuse eest!

Tahaks veel üks küsimus ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Ca-125 tõuseb nii endometrioosi,müoomi,adenomüoosi ja munasarjatsüstide või kasvajate korral.Lühidalt ,haigusseisundite korral kui östrogeenide sisaldus on tõusnud. Teades Teie anamneesi ja seda,et ...

Loe edasi

Rinnavähk imetamise ajal


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Tervisesportlase vereanalüüs

Tere! Lasin teha tervisesportlase vereanalüüsid (lisatud failis) ning oleksin tänulik, kui annaksite tulemustele hinnangu ning soovitused, millele peaks edaspidi tähelepanu pöörama.

Tulemustest ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Tõesti, CK on enamasti pärit vöötlihastest ja vähene hulga suurenemine nagu teil viitab pigem pingutusele kui lihaskahjustusele. Kui teete kordusanalüüse, siis võiks korrata CK ja AST ...

Loe edasi

Kas võtta SOS-pilli?


Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!

Loe edasi

Fibroadenoom ja peanaha mesoteraapia


Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Antibeebipillide (Yasminelle) kasutamise lõpetamise mõju organismile

Tere

Mu küsimus puudutab antibeebipillide mõju organismile.

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik


Loe edasi

Mükoplasma bakter


Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija!
Andmetest selgub, et olete 41-aastane.

http://www.eusti.ee/wp-content/uploads/2016/11/Ravijuhis_2015.pdf
Loe edasi

Müoom ja hüpotüreoos

Tere!

Olen 51aastane naine.
Mul on juba paar aastat diagnoos müoom.
Sain niisugused ultraheli ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli


Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi