Jalad paistes 26.11.16 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere.Olen olnud pikalt voodihaige u.5kuud.Väga vähese liikumisega.Hakkasin nädal tagasi uuesti käima aga jalad läksid paiste ja on kuidagi kanged-eriti jalalabad.Kas põhjus võib olla eelnenud pikast mittekäimisest.Kuidas edasi toimida.Lugupudamisega

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Peale pikka inaktiivsust on täiesti normaalne, et jalad lähevad paiste, kuna pole harjunud koormusega. Turse alandamiseks võib jalgadele teha külmakompressi (purustatud jää rätikus, 10 min, 3 korda päevas), lisaks määrida Venosalsiga, mida Te juba teete. Proovida võib veel sääre kompresioontooteid.

Enne kui kõndima hakkate võib voodis teha pöia sirutusi-painutusi, et veri liikuma saada. Selline pumpav liigutus võiks ka turset alandada.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Valulikud hüppeliigesed

Tere!

Mure valulike hüppeliigestega. Valu asub hüppeliigese pealmises/ülemises osas, kus on mingid kõõlused. Pilidl märgitud punase ringiga.

Algselt oli väga häiriv ja valulik ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kirjelduse põhjal võib arvata, et tegemist ülekoormuse järgse nähtusega, mida võib proovida leevendada kinesioteipimisega ja ultraheli raviga, mida tehakse enamasti läbi põletikuvastase ...

Loe edasi

Jala ja selja probleemid

Jalad hakkavad valutama peale pikemat aega jalgade peal olemist. Mida rohkem ma jalgade peal olen igapäevaselt seda kiiremini jalad valutama hakkavad. Alaseljas on pidevalt pinge ja igasugune püsiv kummargil ...

Gerly Truuväärt

Vastas dr Gerly Truuväärt

Tere! Teie mure on kiropraktikutele igapäevane teema. Kindlasti tuleks hinnata alaselja liikumis mustrit ja môista olukorda, et mis täpsemalt
Valu tekitab. Osa probleemist vôib olla rüht ja seda ...

Loe edasi

Valu hüppeliigese- kanna piirkonnas

Muret teeb valu vasaku jala hüppeliigese piirkonnas välimises küljes. Täpsemalt seal, kus asub see kont. Valu on astudes selle kondi all, labajala välimisel küljel, natuke sellest kondist ees pool.

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Arvan, et olete hetkel õieti tegutsenud - kasutanud regulaarselt külmaravi ja vajadusel lisanud valuvaigistit (Ibumetiin). Tõenäoliselt sai hüppeliigese välimised sidemed jooksmisel ...

Loe edasi

Õlavarreluu proksimaalse ülaotsa murd

Tere. Kukkusin õla peale tehti röntgen ja avastati vähese nihkega õlavarreluu ülaotsa murd. Hoian ortoosi ja käsi paraneb...opi le ei saadetud kohe..öeldi ehk hiljem..kas tingimata on vaja teha op või ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

See on küsimus pigem ortopeedile/ traumatoloogile. Juhul kui 1-2 nädala jooksul hakkab luu ise õieti kokku kasvama, siis pole reeglina OPi vaja. See määratakse korduspildiga. Kui seal ...

Loe edasi

Taastusravi

Tere,
soovin teada millist taastusravi viisi on mul võimalik rakendada kodustes tingimustes.
Ravi kulg järgmine:Patsiendil oli parema käe 3. sõrme kesklüli proksimaalse otsa liigesesisene murd ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kuue nädalase lahase järgselt on normaalne, et liiges on kergelt turses ja liigub halvasti. Esialgu tuleks turse alandamiseks kasutada külmaravi, jääkuubikuga masseerimist vms. Külma ...

Loe edasi

Menisk

Tere!
Peale magnetresonantsuuringut pandi diagnoos: mediaalse (keskmise) meniski ämbrisang-rebend. Esialgu rääkis arst operatsioonist (artroskoopiast). 15 minutit hiljem diagnoosi panemisest, aga ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Jah, uuringud näitavad, et väiksemad või teatud meniski rebendid kasvavad aja möödudes ise kokku ja need ei vaja kirurgilist lähenemist, kuna pikas perspektiivis on tulemus sama (opereeritud ...

Loe edasi

Valu paremas põlves

Tere! Ma loodan, et pöördun õigesse kohta. Mul on parema põlvega imelik lugu. Konkreetset tõsist traumat ei ole olnud. Talvel oli paar korda libedaga kerget põlvele kukkumist ja komistamist (kuid konkreetselt ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

MRT põhjal on rakse õelda, kas operatsioon on siin ainuke ravivõimalus. Enamasti on patellofemoral pain syndrome -i ja chondromalacia patella puhul ravi pigem konservatiivne. Raviplaani ...

Loe edasi

Põlvevalu

Kaks nädalat tagasi hommikul tundsin paremas põlveliigeses kerget valu. Kui juhtusin kükitama, siis oli tugev valu liigesel mediaalselt, mis jala sirutades andis ruttu järgi. Paari päeva pärast joostes ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Raske õelda, millest valu võib olla. Tõenäoliselt sidemete traumat ei ole ja kui turset ei esine ja põlv vabalt liigub, siis on meniskid ka terved. Võimalik, et olete kergelt kõhre vigastanud ...

Loe edasi

Pöörli bursiit

Tere,

Kas on võimalik abi saada kinesioteipimisest pöörli bursiidi korral ? 2 nädalat valu nii käies kui istudes, vahel öösel eriti hull.

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Arvan, et kinesio- või dynamic teipimisest võib siinkohal abi olla küll.

Tervitades,
Priit Ailt

Loe edasi

Seljavalu

Tere,

Enam vähem 3 kuud tagasi tekkis väga järsku alaselga tohutu valu. Valus oli istuda, seista ja kõndida. Läksin koheselt EMO'sse. Seal tehti röntgen, mis tulemust ei andnud. Arst arvas, ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kirjelduse põhjal võib arvata, et seljalihased on algse trauma/ ülekoormuse tõttu ennast spasmi tõmmanud, mis pole ise lahenenud viimase kolme kuuga. Soovitan pöörduda füsioterapeudi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: