Sõrmeliigese vigastus 26.10.16 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere,

2 kuud tagasi põrutasin rattaga kukkudes oma sõrme, sõrm läks paiste ning valusaks . Traumapunktis tehti röntgen ning öeldi et murdu pole -- määrisin olfen vms geeliga ning alguses teipisin sõrme teise külge.
Sõrme liikuvus liigesest oli piiratud, ei läinud täiesti sirgu ega täiesti kokku. Viimastel nädalatel olen veidi sõrmega võimelnud/tasapisi painutanud ning nüüd saan juba sõrme täielikult välja sirutada, ka valu juba praktiliselt puudub. Siiski on jäänud paistetus (pilt lisatud).
Kas see paistetus taandub ise ( mis aja jooksul?) või millest see võiks tingitud olla?

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Paistetus ja turse on traumajärgselt normaalne nähtus. See hakkab vähenema siis, kui sõrme liigesed taas normaalselt käima hakkavad, seega võimlemisega jätka kindlasti. Veel tuleb kasuks külmaravi, jääkott näiteks või jääkuubikuga hõõrumine. Viimaseks abinõuks võib olla magnetravi, mida kasutatakse enamasti turse ja valu vähendamiseks. Tõenäoliselt taandub see aja jooksul ka ise.

Priit

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

meniski vigastus

Kelle poole oleks kõige õigem pöörduda, ?
Välja lõi vigastus kaitseväes teenides, selle tõttu tunnistati kõlbmatuks ja vabastati.
Kaitsevägi laskis teha põlvest kõikvõimalikud uuringud- materjalid ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Ortopeedi poole,Ka Artrosportkliinikus-Tel.6461436

Dr.K.Meitern

Loe edasi

randme vigastus

Tere, minul on parema randme SL ligamendi praktiliselt täielik rebenemine, mida sellisel juhul ette võetakse, kas tuleb teha operatsioon?

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Tuleb kindlasti teha operatsioon,meie kliinikus(t.6461436) on olemas käekirurg(dr.A.Heimann)kes ka teeb selliseid operatsioone.

DR.K.Meitern

Loe edasi

Põlvetrauma ja ravi

Mis õnnestumise protsent on põlve eesmise ristatisideme operatsioonil,kui vigastus on vana ja korduv.Kui palju maksab selline operatsioon Artrosportkliinikus,koos taastusraviga.Sealjuures on ka meniski ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Õnnestumise protsent on 100 juures.Hind sõltub,millises haigekassas Te kindlustatud olete,sest meil ei ole Pärnu,Tartu, ja Kagu h-kassaga lepingut.Ilma lepinguta on hind Artrosportkliinikus ...

Loe edasi

vigastus

Tere!

Tahaksin küsida, et kas on mõtet enne teiega kontsulteerimist käia Tallinnas mammograafi all. Mul on nimelt küünarnuki vigastus -kuid ei ole täpselt teada, mis seal katki on. Olen ka ...

Vastas dr Aalo Eller

Kindlasti oleks sellest uuringust kasu.Helistage mulle 05518603 ning lepime vastuvõtu osas kokku.



Lugupidamisega A.Eller

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi