kõri vähk ? 21.02.21 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tervist augusti kuus või septembri alguses mul oli tugev hamba põletik ja läks pool nägu paiste siis käisin ja lõigati lõhki kuid see aeg kui se paistes oli hakkas see neelamist häirima mitte küll otseselt kuid lihtsalt käib mingi ragin neelamisel läbi ja kui see jama oli minust välja lastud siis läks natuke aega mööda ja see kadus ära ja siis 3kuud hiljem tuli see ise enesest tagasi ja lümfid läksid lõua all paiste ja valusaks ja need kadusid ära kuid mingid valud kiirgusid naqu kõrist või kaelast otse väike ajusse siis sealt kesk ajusse ja siis taha silma koopasse ja see kestis kuskil 2 nädalat ja valu oli väljakannatamatu. nüüdseks olen käinud pere arstil ja teinud vere proovi mis näitas et kõik on korras ainult d vitamiini puudus ja kõris käib ikka mingi ragin läbi või jõnks täpselt ei oska kirjeldada. ja neelamis takistust pole ja ebameeldivat tunnet ka pole otseselt kuid see jõnks või ragin muutub lihtsalt häirivaks sest see hääl või tunne käib pealuust ja kõrvadest läbi. ja vahepeal kaob see naqu ära ja siis tuleb tagasi ja igas asendis seda raginat ei ole see on pm ainult tvalises otse vaates asendis ainult ülesse vaadates seda raginat ei ole.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Nõuanne on lihtne ja lühike - tuleb minna nina-kõrva-kurgu arstile. Just nii on ka Teile soovitatud ja mina ühinen selle soovitusega. Kilpnäärmehaigus on siin vähetõenäoline.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitlus

Tere,

Kirjutasin Teile mõni aeg tagasi ka oma murest, kuid küsin veel lisaks, et 15 sept 2016 hakkasin tundma jõuetust ja väsimust, tekkis väike palavik mis püsis mitu päeva ja enesetunne ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Esiteks ei ole kindlasti tegemist kilpnäärmevähiga - vähk ei põhjusta peaaegu mitte kunagi kilpnäärme ületalitlust.
Teiseks TSH 0,03 ei ole halvem kui TSH 0,04, vaid muutuseta leid. Muutus ...

Loe edasi

Hääl ära

Tere! Mul oli mai lõpus kilpnäärme operatsioon.Opereeriti kogu kilpnääre,kasvajat ei olnud,oli mõõdult väga suur sõlm,nüüd hääl ära ja nõrk juba üle 2 kuu. Käidud ka kurguarsti juures,häälepaelad polevat ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Põhimõtteliselt on võimalik, et kilpnäärme lõikuse käigus vigastatakse häälepeala innerveerivat närvi. Kirurg püüab seda küll vältida, kuid kui lõikus on tehniliselt piisavalt keeruline (suur ...

Loe edasi

mures kilpnäärme pärast

Tere doktor!
Mul selline küsimus, et kas võib olla ikkagi kilpnäärme kasvaja kuigi vereproovid jäävad normi piiresse, kuid on üle keskmise kõrgemad. Sümptomid on sellised:vahest on tunne, et kõri ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme vähk ei mõjuta tavaliselt kilpnäärme talitlust ja seetõttu vereanalüüsi abil seda diagnoosida ei saa. Diagnoosimismeetodiks on kilpnäärme ultraheliuuring ja kui kilpnäärmes on sõlmi, ...

Loe edasi

Lõualuu all oa-suurune moodustis

Tere,
mul lõigati kilpnäärme vasak sagar ca 1,5 a tagasi, kõik läks ilusasti. Kuid nüüd selline mure, et vasakul pool lõualuu all või lõigatud kilpnäärmest ülevalpool kõri kõrval oa suurune asi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei tea, mis see võiks olla. Kõige tõenäolisem on väike tsüst (vedelikukogum) või suurenenud lümfisõlm. Selguse saamiseks soovitan teha kaela piirkonna ultraheliuuringu.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme vähk

Tere!

Kuidas on nüüd asja õige nimetus,kui on leitud pahasid rakke biopsiaga,kas halvaloomuline kasvaja või vähk, küsisin mõni aeg tagasi tsüsti kohta ja te vastasite,et kui on vähk siis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks Teie küsimustele mina vastata ei saa. Iga kilpnäärmevähi juht on eripärane ja vastused oma küsimustele saate oma raviarstilt, kes Teie haiguslugu põhjalikult tunneb. Julgustuseks ...

Loe edasi

kas kilpnääre

tunnen kurgus tükki tunnet vahel isegi nii nagu oleks karvu söönd kilpnääret uuriti ja öeldi et suurus on norm aga öösel kui ärkan ei tunne midagi milles asi võib olla kas ka närvites

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnääret uuriti ja haigust ei leitud, siis kilpnääre "tükitunde" põhjuseks olla ei saa. Ebamugavustunne või survetunne kõri piirkonnas on sageli stressi psühhosomaatiliseks väljenduseks, ...

Loe edasi

poomis tunne

Tere! olen 29 a. ma ei saa kanda kõrgekaelusega pluuse(polod), kaelakette ega kukla taha seotavaid päevitusi, sest siis on kohe tunne et midagi nagu pooks. Olen käinud endokrinoloogi juures kus tehti ka ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Poomistunne või ebamugavus kõri piirkonnas viitab väga harva kilpnäärmehaigusele. Kui ultraheliuuring näitas normisuurust ja normaalse koega kilpnääret, pole muretsemiseks põhjust. Siduge sall ...

Loe edasi

kõri väsimus tunne

tere.palun öelge millest tekib kõri väsimus tunne.pool aastat tagasi uuriti kilpnääret ja kõik oli parimas korras.öeldi ainult,et mingi ava või pilu on väga kitsas.ma täpset sõnastust ei tea.toidu neelamisel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui pool aastat tagasi tehtud kilpnäärmeuuringud olid korras, on nad korras tõenäoliselt ka praegu. Igaks juhuks võiks pöörduda oma vaevustega ka nina-kurgu-kõrvaarsti poole. Kui ka seal põhjust ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: