Vereanalüüsi näitajad 16.09.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere mul on diagnoositud kilpnäärme alatalitlus 2008.
Praegune vereanalüüs näitas sellist vastust :
TSH 7,33 mIU/l
Ft4 13,93 pmol/l
TPO-Ak >1300 kU/l

Kahjuks ei ole võimalik endokrinoloogi pöörduda sellepärast soovin teie abi. Kas peaksin jätkama ravimi võtmist tavapäraselt?
Levothyroxin 100 igal hommikul.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Endokrinoloogile ei olegi vaja pöörduda. Hormoonanalüüside alusel võib L-türoksiini annust korrigeerida ka perearst. Teie analüüsid näitavad L-türoksiini annuse ebapiisavust (kui ikka olete ravimit korralikult võtnud) ja annust võiks suurendada 150 mcg-le (poolteist tabletti) päevas.
Kordusanalüüsi võiks teha 2-3 kuu möödudes, TPO-AK-d pole vaja edaspidi enam määrata.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

L-Thyroxini doos

2008. a kevadel eemaldati mul kilpnääre, olen sellest ajast võtnud L-Thyroxini ja aeg-ajalt käinud vereanalüüsi andmas, et õiget doosi kontrollida. Alustasin annusega 100, siis otsustas perearst 5-6 a ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,23 mIU/l on normi alumisel piiril, mistõttu perearst ka vähendas veidi L-türoksiini annust. Suure tõenäosusega ei ole väsimus kuidagi kilpnäärme hormoonasendusega seotud. Siiski võiks ...

Loe edasi

Kilpnäärme näitajad vereanalüüsi põhjal

Tere

Kaks nädalat tagasi hakkasin tundma väsimust, kohati isegi jõuetust, südame rütmihäireid (EKG oli korras, Holter uuring tuleb alles järgmise nädala kolmapäeval), pulsi sagedus tavalise ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil pole vaja muretseda, sest Teie näidud on korras. Olukorras, kus TSH ja FT4 on korras, ei oma normist veidi madalam FT3 kliinilist tähendust. Kilpnääre ei ole kindlasti Teie vaevuste põhjuseks.
Loe edasi

Kilpnäärme pahaloomuline kasvaja

Kaks kuud tagasi avastati mul pahaloomuline kilpnäärme kasvaja. Kõik vereanalüüsi näitajad olid korras, selgus, kui tehti UH ja võeti biopsia. Suguvõsas on paljudel kilpnäärmega probleeme, kuid keegi neist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Lõikus (kilpnäärme ja kaelapiirkonna lümfisõlmede eemaldamine) ei ole raske. Lõikus tehakse üldnarkoosis. Peale lõikust saate samal päeval juba süüa ja rääkida. Ka radiojoodravi pole patsiendile ...

Loe edasi

hüpotüreoos

Dispanseeringul vereanalüüsi näitajad FT 4,94 FT3 3,19 TSH>100. Olen hüpotüreoosiga ka varem hädas olnud ja raviks oli L-Thyrixin. Endokrinoloogile saamise aeg on veninud 2 kuu peale, kas võin hakata ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on kilpnäärme alatalitlus ja see on seisund, mis vajab asendusravi kogu elu jooksul s. t. L-türoksiini tuleb võtta pidevalt ilma vaheaegadega kogu edaspidise elu jooksul.
Võite ...

Loe edasi

kas näitajad korras?

tere,
lasin teha vereanalüüsi kilpnäärme talituse uurimiseks. perearsti sõnul on näitajad väga korras. oleksin aga tänulik kui Teie kui ekspert näitajad üle vaataksite. olin tookord enne vere andmist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hormoonanalüüsi vastuseid söömine-joomine ei mõjuta. Analüüsid on tõepoolest korras. Tervitage oma tublit perearsti!
Jõudu soovides,
dr. Anu Ambos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: