Kilpäärme tsüst 16.11.10 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Kolm nädalat tagasi avastasin kaelalt muhu. Käisin perearsti juures, tehti ultraheli ja öeldi, et tsüst. Siis saadeti endokrinoloogi juurde. Seal tehti analüüsid, võeti tsüstist proov...ja pidin kaks nädalat ootama vastust. Täna helistasin ja sain teada, et vereproov oli korras ja trüsti proov näitas, et tsüstis rakke ei ole...ja pean poole aasta pärast tagasi minema...tahaks teada, et kas on võimalik, et võivad kasvajataolised rakud tekkida?

Tänades ette.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kilpnäärme tsüst on tavaline nähtus, kilpnäärme vähk õnneks väga harvaesinev. Teid on uuritud nõuetekohaselt ja tõenäosus, et Teie kilpnäärme tsüst on tegelikult vähk või selleks areneb, on nullilähedane.
Poole aasta möödudes minge kidlasti uuesti kontrollile.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme alatalitus

Tere! Kardan, et mul võib olla kilpäärme alatalitus. Mul on pidev väsimus, külmatunne, unehäired, kontsentratsioonihäired, menstruatsioonihäired ja kaalutõus, kuigi toitumine on täpselt sama, mis enne. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, peaksite küll. Teie vaevused ei ole väga täpselt kilpnäärmehaigusele viitavad, põhjuseid võib olla teisigi. Seega kulub tervisekontroll igati ära.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpäärme TSH tase 133

Tere. 5 kuud tagasi sünnitasin. Kas kilpnäärme nii suur muudatus või olla rasedusest? Raseduse aeg oli TSH tase 5 arsti ettekirjutusel tarvitasin L-thyroxin pool tabletti. Raseduse lõpus tableti ravi lõpetasin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mul on raske seda näitu kommenteerida. Sünnitusjärgselt võib autoimmuunne kilpnäärmehaigus ägeneda ja tekkida nii üle- kui ka alatalitlus. Siiski on nimetatud TSH tase tõepoolest väga kõrge ...

Loe edasi

Kilpäärme ületalitus ja Gravesi tõbi.

Tere.

Palun lühiülevaadet minu peennõela biopsia tulemusest.Milline oleks teie poolene soovitatav ravi antud olukorras.

Ette tänades.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ülevaate Teie peennõelabiopsia tulemustest annab Teie raviarst, kes biopsia määras. Aga kuna tulemus on tõsine ja seotud tõsiste raviotsustega ning uuring on tehtud välismaal ning võõrkeelne ...

Loe edasi

Kilpnäärme tsüst

Tere

Hiljuti saatis LOR-arst mind radioloogi juurde ultraheliuuringule, kahtlusega kilpäärme suurenemine. Mõned nädalad hiljem saingi vastuse: (Vereproovid olid korras).

Kliinilised ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil ei ole põhjust kuhugi pöörduda, sest Teie kilpnääre on terve. 6mm tsüstike näärmelises organis nagu kilpnääre on normi variant ja mingeid edasisi uuringuid ega ravi ei vaja. Teie analüüsid ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja borrelioos

Tere.
Sain Teilt ammendava vastuse kilpäärme ületalitluse kohta. Tänan. Kuid on tekkinud uus probleem. Põdesin 1994.a. puukborrelioosi raskel kujul, mille ravikuur viidi läbi haiglas. Õnneks läks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui pragu vereproov tõesti näitab ägedat puuginakkust (mitte lihtsalt kunagise haigestumise jälgi), tuleb ka kohe antibiootikumidega ravi alustada. Samaaegselt võib tiotiiliga ravida kilpnäärme ...

Loe edasi

tsüst

Tere. Kas põletikuline tsüst kaelal on tablettidega ravitav või tuleb ka operatsioonile minna.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks on kirjas liiga vähe infot, et ravivõimaluste üle diskuteerida. Kas tsüst on seotud kilpnäärmega? Milles avaldub põletikulisus- kas esineb punetust, turset, valu? Kas põletikunäitajad ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere.
Käisin ultrahelis. Sooviksin teada mis on "istmus". Ja kui ohtlik on tsüst 4mm istmuses.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Istmus on kilpnäärme kahte sagarat ühendav koesillake. 4mm-ne tsüst selles ohtlik ei ole. Tõenäoliselt mingit ravi Te ei vaja.
Tervitades,
dr. Anu ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere!
Mul on selline küsimus. Olen 48 aastat vana. Mul leiti kilpnäärme tsüst. Kui raske ja ohtlik see on? Kuidas seda ravida?
Tänan.
Igor

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme tsüst ei ole raske haigus. Kui võimalik pahaloomulisus on välistatud (seda tehakse tsüsti punkteerides) ja tsüst ei ole väga suur, jääte tõenäoliselt lihtsalt jälgimisele. Mingi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: