Kehakaalutõus 17.05.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Olen 27 a naine olnud stabiilset 55kg (171cm pikk ja tunnen ennast nende kilode juures kõige paremini, kui tulevad lisakilod tekkib paksu inimese tunne, ei jõua käia, väsin kiirest, 4 korrusele käimine oleks kui raske töö)ja ka pärast sünnitust ja lapsega kodus oldud aega(2003-2005aug )on kaal langenud 2kg võrra aga kui naasin tööle aug 2005 hakkas tõusma ja kuni tänase päevani kogusaeg tõuseb hetkel kaalun 61kg, rohtusid ei tarvita, hormoonid on olnud küll paigast ära aga kui sain nad paika diana- 35, siis jäin lapseootele ja praegust ei tarvia midagi, ja lisak sellele on veel ummistunud poorid millest mõned lähevad põletikuliseks ja mädaseks.Kas need on mõlemad on omavahel seotud? Olen tarvitanud ka antidepsessante ja siis lisandus ka mõni kilo (dets04-jaan05)aga siis pärast ravi lõpetamist kaal stabiliseerus.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ei näe nende lisandunud 6kg tõttu paanikaks mingit põhjust. Kaalutõusu põhjuseks on hormoonpreparaat (Diane-35), antidepressandid ja rasedus. Kui tõepoolest olete praegu rase (kirjavahemärkide puudumise tõttu ei saa täpselt aru, kas peate silmas eelnevat rasedust või olete nüüd juba teist korda rase), on kaalutõus ju lausa loomulik. Olete praeguse kehakaalu juures täiesti normkaalus ja meditsiinilist probleemi siin ei ole. Halva enesetunde korral pöörduge perearsti vastuvõtule, kes püüab põhjusi selgitada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitus ja Gravesi tõbi.


Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

kilpnääre

Tere!

Mida tähendab vereanalüüsid P-T4-V on 16.3
P-TSH on 0.47

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja päike

Tere
Miks peab kilpnäärme ületalitluse ravi ajal hoiduma päikesevõtmisest.
Ette tänades,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Raseduse Diabeet

Tere käisin arsti juures GGT testi tegemas
Tühja kõhuga oli 5.7
Tund hiljem 5.3
2 h hiljem 5.4
Kas peaksin muretsema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus?

Tere,
Sain kilpnäärmeanalüüsiga järgmised vastused:
Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kokkukukkumine

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

TSH

kui TSH on 0,11 mu/l, kas on muretsemiseks põhjust?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme talitus raseduse lõpus

Tere.
Kilpnäärme ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Mure kilpnäärmes oleva kasvaja pärast

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks

Tervist!
Kas ja kuidas on võimalik kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks muuta?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: