Kas on uuesti tsüst? 15.10.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere! Mul oli 3 aastat tagasi pilonidaaltsüst sabakondi juures, täpselt kus pepu hakkab. Ja see eemaldati kirurgiliselt.
Nüüd on mul nädal aega olnud päraku ümber (ja tundub ka, et seestpoolt) valus vetsus käies. Paar päeva tagasi märkasin ka päraku ümber (ja nagu päraku seest välja tulevat)) sellist mäda/põletiku kollet. Ning nüüd on ka kõndides hakanud ebamugav ja vahest käib läbi kibe valu.
Perearstiga probleemist rääkides, kohe kui see tekkis öeldi mulle, et ma võtaksin mastu küünlaid ja paneksin ka mastu kreemi peale, mis on hemoridide jaoks mõeldud, aga see ei ole aidanud siiani, asi on pigem hullemaks läinud.

Küsimus siis seisneb sellest, et kas võib olla, et mul on uuesti tekkinud see tsüst, aga nüüd natuke teises kohas?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kirjelduse järgi on raske öelda, kas tegu on pilonidaaltsüsti retsidiivi või paraproktiidiga. Oma olemuselt erinevad haigused, kuigi patsiendi jaoks vaid erinev lokalisatsioon. Ilma läbivaatuseta seda öelda ei oska.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Pilonidaaltsüst

Tere! Käisin umbes kaks aastat tagasi tsüsti opereerimas. Nüüd on hakanud uuesti valutama see koht ning paistetama (sabakondi juures). Kas võib olla nii, et pean uuesti minema opile? Kas ma peaksin arvestama ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kahjuks on võimalikud ka pilonidaalsiinuse retsidiivid - sel puhul vajalik teinekord ka korduv operatsioon. Soovitaksin konsulteerida Teid opereerinud kirurgiga.

Loe edasi

Rangluu murd

Tere
Mul on selline küsimus. Et mul oli rangluu murd ja seoti traumapunktis ilusti kinni. Aga nüüd on sidemed veninud ja ebamugavad. Ja kaenlaalune padi seoses sügamisega on nihkunud. Et küsimus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Soovitaksin pöörduda uueks sidumiseks samasse kohta, kus side tehti.

Loe edasi

Bakeri tsüst

Tere.

Märtsis 2009.a. oli lapsel vasakus põlveõndlas üleval muna, käisime arstil ja öeldi, et Bakeri tsüst. Kaob iseenesest ära. Õnneks kaduski paari kuuga ära. Nüüd jaanuaris avastasime samas ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Küsimus kuulub ortopeedia valdkonda ja sel alal end spetsialistiks ei pea. Nii palju kui mina tean, vaevuste puudumisel, pole ka vajadust koormust piirata, eriti kui tegu nii noore lapsega. Kiiret selle ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: