Kaks suur muhku põlve sisekülgedel 24.09.21 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere

Põlvel on selline suur muhk. Nüüd on teisele põlvele hakanud samasugune tekkima. Kas tegu võib olla luuvähi ehk sarkoomiga? Tekitab ka valu nagu selline närvivalu. Samuti on ühel jalal sääreluu peal selline lohk, mis on katsudes valus. Veidike on ka nagu sügelust. Mul on suur hirm, et tegu ongi vähiga ja ma ei suuda arstile minna. Ühe korra olen käinud, tehti röntgen ühest põlvest, luuliseid muutuseid ei täheldatud, kas pilt võis olla tehtud vale nurga alt, et luukasvaja jäi kogemata nähtamatuks?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Luusarkoom korraga mõlemal jalal oleks tõeline haruldus. Sellist muutust, mis on väljast näha, näeks luusarkoomi puhul röntgeniga igal juhul, ükskõik , mis nurga all see siis tehtud on. Minu välistaksin Teil luusarkoomi võimaluse.
Olen üldkirurg aga probleem ortopeediline. Soovitan igal juhul pöörduda arstile.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Song

Tere!


Mul on palpeeritud ühel pool väike kubemesong. Visuaalselt mingit väljasopistust ei ole, samuti puuduvad igapäevast elu häirivad sümptomid. Hetkel operatsiooni teinud ei ole ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Songavööst kubemesonga puhul sportimiseks erilist abi ei ole, pigem segab. Kui vaevusi ei ole, soovitaks elada, nagu seni. Kubemesonga puhul pitsumise oht on 1-2% - mitte eriti suur. Eks elu ole üldse ...

Loe edasi

põlve kohta

põlves kerged valud ja on õrnalt paistes vahest ka torgib kestab juba kaks nädalat nüüd avastasin et põlve tagant jalg sinine mida peaksin tegema

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõigepealt perearstile. Tema siis otsustab, kas probleem ortopeediline või tuleks uurida reumaaatlise haiguse suhtes.

Loe edasi

jala paistetus pärast traumat

tere, kukkusin eelmine nädal rattaga ja allpool põlve sain vigastada, suur muhk oli põlve all. paari päeva pärast kadus altpoolt põlve muhk ära ja liikus allapoole, nüüd on jalg on paiste läinud altpoolt. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Trauma puhune paistetud on kaunis tavaline. Tekkinud hematoom vajub alla. Rohud, mida võtate, on omal kohal, aga traumat nad olematuks ei tee. Paistetuse vastu aitab rahu ja jala hoidmine kehast kõrgemal. ...

Loe edasi

põlve tsüst

kas põlve tsüst võib muutuda ohtlikuks kui jätta ravimatta

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Oleneb kus see paikneb ja kui suur ta on. Tegu ka ortopeedilise probleemiga, mis pole minu eriala.

Loe edasi

osgood-schlatteri

Tere

15 aastasel korvpalliga aktiivselt tegeleval lapsel algas kaks aastat tagasi valu põlves -joostest, trepist üles-alla liikudes, hüpates jms tegevuses, mis nõudsid põlve sirutust. Nüüd ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selle haiguse diagnoosimine käibki kliinilise pildi järgi + rö leid. Haigus kuulub lasteortopeedia valdkonda - selliseid spetsialiste on vaid Tartu Ülikooli kliinikumis ja Tallinna Kliinilises Lastehaiglas. ...

Loe edasi

Põlvevigastus.

Tere. Eile, see tähendab 19.05, juhtus väike õnnetus jalgpalli mängides. Nimelt kukkusin kuidagi põlve peale, kohe peale mängu seda ei märganud, aga õhtul oli põlve peal muhk ja suur sinikas. Loodan, et ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti on tegu põrutusega. Kui palju on viga saanud põlve struktuurid pole selle kirjelduse alusel kindlasti võimalik öelda. Kui kõndimine on ikkagi häiritud, soovitaksin pöörduda traumapunkti.

Loe edasi

Schlatteri tõbi

Tere!
Kas seda haigust Eestis ka kirurgiliselt ravitakse? Kuna muna põlve peal on päris suur, siis segab see trennitegemist ja eriti põlvili olemist. Põlvili ei saagi praktiliselt olla. Lugesin, ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Arvan, et see on võimalik, kuigi põlve nägemata 100%-st garantiid ei saa anda. Peaksite pöörduma ortopeedi poole.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: