Mida teha? 09.07.19 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Mul tekkis silma alla korralik punnike.Aegajalt ta suurenes.Punni ümbert punetab.Perearsst saatis kirurgile,kirurg saatis kosmeetiku juurde,kosmeetik tagasi perearsti juurde,perearst....edasi.. ja tagasi.Lõpuks läksin Tallinna Emosse ja seal lõigati auk sisse ja sealt tuli vedelikku .Õeldi,et 2 nädala pärast on kõik korras.Aga kahest nädalast on saanud juba kuu.Läksin tagasi Tallinna kirurgi juurde ja tema saatis saatekirjaga,kus seisis,et obj.parema silma all ümara kujuga 1,5x1.5cm erütematoosne moodustis,tihenenud servadega,pigem healoomuline moodustis.Käisin täna uuesti kirurgi juures,ja tema arvas,et pole vaja sekkuda.Aga punn on päris punane ja aina suuremaks läheb.Ta on otsapidi peaaegu juba silmas.Lõualuu põse kirurgi juurde on aeg kirjas 23 oktoober,aga punn aina suureneb ja täiesti punane.Kas see on normaalne``?? Kas ma peaks uuesti Tallinna EMOsse põõrduma?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Mina soovitaksin pöörduda erakorraliselt näo-ja lõualuu kirurgi vastuvõtule. Seda tuleks teha töö ajal pöördudes Regionaalhaigla EMO-sse

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

sapikivid

tere,olen 47 aastane naine ja mul on parema ribi alt on n6rk valu ja tunne nagu segaks midagi.käisin ultraheli tegemas kus ei näidanud midagi.valu ei kadunud ikkagi ja käisin tallinnas siis vereproove ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ultrahelis peaksid sapikivid hästi näha olema, kuid kui vaatamise kogemus ei ole suur, on võimalik ka nn."mööda vaadata". Kui see Teid segab elamast ja koha peal pole asjale selgitust saadud, siis peaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: