sapikivid,magu 01.09.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Sain teada hiljaaegu vere analüüsi tagajärjel,et magu pole korras.Täna sain teada röngenis et ka sapikivid on.Võeti ka uus vere analüüs ka ja 2 nädala pärast uuesti arstile.
Arsti juurde pöördusin kuna kaal langemise asemel tõusis juba 125kg
ometi suvel tööd megalt (kella 4.00 -10.00 juba kuskil 10 km) ja söön vähe.(salatiga lõunat mitte kiirtoitu).
Vererõhk kõrge ,canacombit tarbin. Vist pean siis minema opile.Küsimus:mida saan enne oppi kasulikku teha endale ja kaua peale oppi taastumine võib võtta ,et saan tööle minna(kokk )

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Ega Te midagi väga olulist ise teha saagi. Kaalust juurde võtta ei tohiks. Kuigi Te kirjutate, et toitute tervislikult ja sööte vähe, on seda ikkagi rohkem, kui Teie organism vajab. Koka ametis kujutan ette ka maitsmise käigus tarvitatav toidukogus on märkimisväärne - ilmselt seat need liigsed kalorid tulevadki.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

sapikivid ja sapikivide suurus

Sapipõie sein sile, valendikus kivid, suurim 1,2 cm. Millest sapikivid tekivad?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kivid tekivad sapist, mis on vedelik - erinevate soolade lahus. Sapipõies toimub sapi kontsentreerumine. Kui kontsentratsioon muutub liiga suureks, siis toimub kristallide väljasadenemine lahusest, mille ...

Loe edasi

sapikivid

Tere

Millest.tekivad sapi kivid, suurim 1,2 cm.

kas see on normaalne mõõt?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapikivi ei ole normaalne, igasuguse mõõduga kivi on haigus. Sapikivid tekivad sapist soolade väljasadenemise tagajärjel

Loe edasi

sapikivid

Tere.

Palun öelge, kas sapikivid võivad iseenesest väljuda, nt oksendamisel? Enne olid vaevused, nüüd äkki kadunud. Oksendamisel eraldus sapivedelikku.

Teid tänades

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teoreetiliselt on väikeste sapikivide väljumine oksendamisega võimalik. Tavaliselt juhtub see küll roojaga. Seliselt haigusest aga lõplikult vabaneda reeglina ei õnnestu - sapipõies tekivad uued kivid ...

Loe edasi

sapikivid

Sapikivid avastati juhuslikult umbes 4 a. tagasi .Eelmise aasta suvest annab aeg ajalt tunda,õrn rsljavalu ja kõhuvalu roiete all paremal pool.Võtan aeg ajalt NO-SPAD.Matuke aitab.Perearst soovitas teha ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapikivid, mis põhjustavad vaevusi, kuuluvad operatiivsele ravile. Muud ravimeetodid, sealhulgas ka sapikivide lahustamine, ei ole end õigustanud. Operatsioon tehakse üldnarkoosis ja laparoskoopilislet, ...

Loe edasi

Tere

Mind huvitab kõhunääre, nimelt kui see on haige või vähk selles, siis kuidas ta tunda annab?
Mul on ka avastatud sapikivid. Tunnen aegajalt roiete alt valu. On ka palavikku 37 - 37,2 vahel. Kui olen ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kindlasti pole võimalik Teie vaevuste puhul vahet teha, mis on kõhunäärmest, mis sapikividest. Sapipõis, maks, kõhunääre toimivad omavahel koordineeritult ja häire ühes lülis võib põhjustada kogu süsteemi ...

Loe edasi

Sapikivid ja pankreatiit

Tere

Mul olid selle aasta alguses sapikivid ning nende tagajärjel ka tõsine pankreatiit. Märtsi lõpus oli laparoskoopiline operatsioon ning eemaldati sapp koos sapikividega. Kas sapikivid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

sapikivid tekivad reeglina sapipõies ja kui viimane puudub, siis ka sapikivide teke on ebatõenäoline. Peale operatsiooni võivad aga vahel sapiteedesse jääda väiksed kivid, mis aastatega võivad kasvada ...

Loe edasi

Sapikivid

Palun nõu,ei oska otsustada kas opereerida sapikivi või ei,mis kaasneb,on ainult üks kivi,perearst soovitab,olen kuulnud ütlemist et sapikivi võib tagasi tulla.olen 54 aastane naine,ette tänades vastuse ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui sapikividest vaevusi ei ole, siis pole operatsioon tingimata vajalik. Kui aga sapikivid põhjustavad vaevusi, siis sõltumata sellest on neid palju või vähe, on kivid suured või väikesed, on operatsioon ...

Loe edasi

sapikivid

tere,olen 13.nädalat rase ja tõenäoliselt on mul sapikivid,arstliku kinnitust pole veel saanud kuna ooteaeg arstile,tahaksin aga teada kuidas toituda ja hoiduda valudes ning mis saab tõenäoliselt edasi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Toituda tuleks tervislikult, vältida tuleks teravaid, rasvaseid, praetud ja suitsetatud toite. Kindlasti saab see olema kaunis keeruline, kuna raseduse ajal tihti esinevad kaunis kummalised maitseelistused, ...

Loe edasi

sapikivi

mul oli mitu kuud paha ja iiveldasjatuim valu.tehti ultraheli ja avastati sapi kivid 0,5 cm ja hulgaliselt ja gastrosk. avastati mao põletik punetas , haavantit ei leitud ,o li helikobakter3+. sain kolmik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui inimesel on valu ülakõhus, siis öelda kas see on põhjustatud maost või sapikividest, on väga raske. Eriti veel siis, kui mõlemad on haiged. Loomulikult võib ka maopõletik tagasi tulla. Soovitan Teil ...

Loe edasi

Sapikivid

Lapsel lõigati reedel sapikivid ära, kuid õhtuti on palavik 37,5.Kas see on normaalne peale operatsiooni?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Esimestel päevadel selline palavikureaktsioon on normaalne. Eile õhtul oli 4. päev ja nagu ma aru saan ka selline palavik. Kui muus osas olulisi vaevusi - valu, iiveldus, oksendamine - ei ole, siis muretsemiseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi