Veri roojamisel ja põletikulise lõhnaga eritis potil käiies 18.07.17 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Sünnitasin 1,5a tagasi, juba raseduse lõpus tekkis kerge verega paberi määrimine . Peale sünnitust vahest harva sama lugu aga umbes 1a pärast sünnitust läks asi hullemaks. Verd tuli üsnagi palju, kõhukinnisuse korral pm puristasin potti verd. Enne seda perioodi kui hakkas veritsemine tihedamasks ja hullemaks muutuma ma vahest tundsin sügelust pärakul ja roojamisel tundus nagu oleks midagi veel väljumas aga ei olnud , ise uurides ei paistnud mingit muna seal. Perearst määras retseptiga küünlad sisemiste hemoroidide raviks. Arst arvas et lisa uuringuid ei ole vaja kuna see tekkis peale sünnitust ja vanus pole vähi riskigrupis. Muid kaebusi tervise osas ei ole.
Päraku küünlad aitasid, ja mure oli umbes nädalaks täiesti kadunud, siis hakkas tulema vaikselt verega kaetud väljaheidet . Kui kõht on kinni siis potil puuksutades tuleb nagu vere-roe segust vedelat ma ei tea mida, haistsin nagu põletikulise haava lõhna sellel.
Peitevereproovi palusin ise, see oli negatiivne.
Lisa infoks - Paar aastat tagasi maadelesin ärritunudsoole sündroomiga, millest ma enne rasedust jagu sain, avastades et kohvi mulle ei sobi aga vahest lööb ikka välja ja seedimine on mul alati olnud kinnisema poolne ja mitte sage . Võibolla on ka see oluline et sünnitusel olid tugevad pressid (soolele e. nagu kaka häda) mida tuli enne lapse sündi üle hingata mitu tundi . Seega sool on punnitamist elu jooksul omajagu taluda saanud.

Minu küsimused oleks - kui hemoroidide raviks küünlad esialgu aitasid kas on juba üsnagi kindel et tegemist on tõesti süütu hemoroidiga mis kõhukinnisuse tõttu tagasi tuleb.

Millest selline põletikulise haava lõhnaga eritis võib olla , kas on samuti loomulik hemoroidide või hoopis päraku lõhe puhul ?

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kõigile Teie küsimustele vastamiseks tuleks teha koloskopia, vaatamata et Te ei ole riskigrupis. peale kasvaja võivad olla ka põletikulised soolehaigused, mida Teie vanus ei välista.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Roojamisel on valus

Juba kolm päeva on roojamisel valus. Kahel päeval tuli ka verd. Tundub, et valus on pärasoole ülemises osas. Sooviksin teada, mis võib olla selle põhjuseks?

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Põhjuseks võib olla näiteks kõhukinnisusest tingitud pärasoole limaskesta rebend. Teie vanuses hemorroidid ja kasvajad on vähetõenäolised.

Loe edasi

Veritsus päraku juures

Tere. Minul küsimus veritsuse kohta roojamisel. Mingit valu ei ole ja vaevusi ei tekita roojamine ega muul ajal. Pigem ei tunne ise midagi. Ta rooja sees ei ole verd näha.
Veri hakkab tilkuma siis ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Tõenäoline, et tegu hemorroididega. vajaks siiski kontrollimist, kuna veritsuse taga võib olla ka tõsisem haigus.

Loe edasi

probleem roojamisel

tere

roojamisel tundub, nagu pärak tuleks välja. pärast sünnitust ( keisrit) läks probleem suuremaks, hakkas segama.

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Roojamisel pärasoole väljalangemine on täiesti võimalik. Mingil määral on see kompenseeritav vaagnapõhja lihaste tugevdamisega treeningu läbi, raskematel juhtudel vajab operatiivset vahelesegamist. Vältida ...

Loe edasi

Veritsus defekatsiooni järgselt

Mul selline probleem, et ma käisin täna WC-s tegin number kahte ehk häda number 2 ja sealt tuli ka verd. Lõpus, kui pühkisin paberiga puhtaks, oli seal verd, mitte väljaheidet. Ise elan Tartus, aga sooviks ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kõhukinnisuse korral roojamisel erituv veri on küllalt sagedane probleem ja ei pruugi üldse tähendada haigust. Pärasoole limaskest on väga õrn ja tahke rooja poolt kergesti vigastatav. Samas tuleb ikkagi ...

Loe edasi

Hemorroidid?

Kas ka hemorroidide puhul muutub väljheite välimus ja võib aeg-ajalt tulla nn. "jänesepabulaid". Mul on aeg kinni pandud proktoloogi juurde, aga väga tahaksin enne teada. Tean, et see on üks pärasoole ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hemorroidid on kõige sagedasemaks põhjuseks roojamisel vereeritusele. Veri on aga ka üheks kasvaja tunnuseks, sellepärast tuleb veritsuse korral jämesoolt kontrollida. Nn. jänesepabulaid võib tulla ka ...

Loe edasi

jälle homorroidid

Lugesin eelnevaid küsimusi ja vastuseid hemorroidide kohta, kuid jäi veel paar selgusetut asja. Kas hemorroide opereeritakse vaid selle tõttu, et nad tekitavad ebamugavust, sealhulgas veritsevad tihti? ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Hemorrhoide opereeritakse tõesti põhiliselt tüsistuste tõttu, mis on 1) retsidiveeruvad põletikud 2) verejookud. Verejooksu ebamugavuseks ei julgeks nimetada, sest kohati võivad verejooksud olla väga tugevad, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: