Rullmassaaž ja veenide sulgemine liimiga 04.06.20 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Austatud Veronika Palmiste-Kallion

Soovin küsida, kas praegusel ajal kuulsaks saanud rullmassaž on veenilaiendite puhul pigem vastuoluline või kui rull ei puutu kokku otseselt veenilaiendiga (CEAP alusel on tegemist C2ga), tohib ikka rullmassažis käia ning kas see on pigem soovitatav? Ning kas veeni sulgemine liimiga on Teie arvates tänapäeval parem viis veeni kosmeetiliseks raviks või operatsioon on vajalikum? Saan aru, et patsiendid on erinevad, kuid püüan hetkel valida operatsiooni ja liimi vahel, kuid operatsioon tundub rohkem levinud kui liimiga täitmine, sellest pole väga kuulnud.

Lugupidamisega

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Mul puudub kogemus rullmassažiga. Samas sõltub see ilmselt massaaži tugevusest ning veenilaiendite asukohast.
Veeniliim on olnud võrreldes teiste meetoditega kättesaadav oluliselt lühemat aega, seetõttu ei ole selle kohta ka nii palju materjali. Kindlasti on liim oluliselt toredam kui ükski operatsioon, samas on kirjeldatud päris huvitavaid tüsistusi just liimiga, milliseid operatsiooniga ei ole esinenud. Soovitan küsida ning arvestada oma arsti arvamust, kes Teile antud protseduuri pakub.

Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

varikoosioperatsioonist taastumine

Käisin aasta tagasi erakliinikus veenide ultraheli tegemas,peeti vajalikuks operatsiooni,selle lasksin teha Kuressaare Haiglas,7 ndal veebruarilTehti paremal jalal 5 lõiget.Hetkel taastun operatsioonist.Informatsioon ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Soovitan alustada sellest samast kirurgist, kes on Teid just äsja opereerinud - ma ei ole kursis Teie haigusjuhuga ning huupi kommenteerides võin hoopis Teid rohkem segadusse ajada. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: