Lemmikloomal (kassil) ussid, kas profülaktika vaates olesk mõistlik ka kõigil pereliikmetel usside vastu ravi läbi teha 18.12.17 / Vaktsineerimine

Külastaja küsib:

Tere,
Mõned päevad tagasi avastasime kassil ussid ning oleme vastavad ravimid talle sisse andnud. Nüüd on aga küsimus ja kartus, kas samas peres elavad inimesed võivad olla nakatunud ning oleks vajalik profülaktikaks ravi läbi teha või siis analüüsid anda.
Või missuguseid sümptomeid peaksime enda tervises tähelepanelikumalt jälgima.
Lugupidamisega,

Arst vastas:

Karmen Joller

dr Karmen Joller

Perearst

Kivimäe Perearstikeskus

Tere!

Kuna kasutate sõna "ussid", oletan, et tegemist on ümarate heledate ussikestega, mitte paelussiga. Tõenäoliselt olid teie kassil solkmed, kuid seda oskab paremini hinnata loomaarst.
Kassidel olevad solkmed on harva inimesele ohtlikud, peamiseks ohuteguriks oleks väga nõrk immuunsüsteem - näiteks kui keegi teie peres põeb mõnda rasket haigust (vähk, verehaigused jne). Sellisel juhul pöörduge kindlasti oma perearstikeskusse.
Muudel juhtudel piisab hügieenist - kassi liivakasti tuleb puhastamisel desinfitseerida, inimene, kes koristas, peab oma käsi pesema jne.
Solgetõbi põhustab inimesele eelkõige seedetrakti ärritust (iiveldus, oksendamine, kõhuvalu, kõhulahtisus, kõhugaasid) ja allergilisi reaktsioone. Kahtluse korral aitab vaevuste põhjuseid välja selgitada perearst.

Tervitades
Karmen Joller

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Vaktsineerimine

Seedetrakti infektsioon

Tere. Minu küsimus oleks laps on ühepäeva oksendanud ,kõht lahti, temp 38,7. Sai palaviku rohtu ja palavik alaneb. Pöördusime emosse võeti CRV 50 ja palavik 37.1 ja rooja proov. Diagnoos tuleb 2 päeva ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Tõenäoliselt jäi arstil, kes teie lapse raviga tegeles arvamus, et tegemist on bakteriaalse sooleinfektsiooniga.
Roojast võetud külvi vastus võtab aega vähemalt 48 tundi. Kuna ...

Loe edasi

Kas laps on gripi riskirühmas?

Tere. Sooviksin teada teie arvamust selle kohta, kas minu laps on gripi suhtes riskirühmas või mitte. Praegu on ta 13-kuune, käib juba paar kuud hoidja juures ja puutub nädala jooksul kokku veel teatud ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Paljudes Euroopa Liidu riikides tõepoolest soovitatakse vaktsineerida ainult riskigruppi kuuluvaid lapsi (kroonilised haigused, immuunpudulikkus jms). Samas on juba päris palju ka neid ...

Loe edasi

leptospiroos

Tere!

Mure selline ,et meie pere lemmikul-koeral on suure tõenäosusega leptospiroos .Loom haigestus ja viibib praegugi ravil. Kiirtest oli positiivne ja proov saadeti laborisse kinnitust ...

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Leptospiroosi saab testida verest antikehade määramise abil. Need muutuvad positiivseks 5-7 päeva peale haiguse algust.
Risk haigeks jääda on lapsel õnneks väike. Umbes 90% nakatunutest ...

Loe edasi

Täpid silma all

PS! Tegelik kirja saaja peaks olema nahaarst, aga kuna listitud pole, siis valisin kedagi muud. Kliinik.ee klienditeenindusest ei saanud ka kahjuks abi, ei osatud probleemiga edasi suunata.

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Tundub, et tegemist on kerge dermatiidiga, millele piisab tavalisest niisutavast kreemist. 1-2 päevaga selline asi tavaliselt ei parane, ka kreemitamisel mitte. On lihtsalt aega vaja. ...

Loe edasi

Tsütomegaloviirus ja rasedus.

Tere!

Kuidas mõjutab tsütomegaloviirus rasedust?Esmane nakatumine leidis aset u 4 aastat tagasi.Kas on lootust,et rasedus kulgeb normaalselt ja sünnib terve laps?

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Risk loote nakatumiseks tsütomegaloviirusinfektsiooniga on kõige suurem siis, kui naine nakatub viirusega esmakordselt raseduse ajal. Kuna viirus jääb organismi püsima, siis naistel, kes on enne rasedust ...

Loe edasi

Gripivaktsiin

Tere!

Olen püüdnud leida põhjendatut infot, miks peaks alla 9 aastasele lapsele tegema kuu ajase vahega kaks korda gripivaktsiini, kuid ei ole vastust saanud. Kas Teie oskate selgelt seda ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Laste immuunsüsteem toimib veidi teisiti kui täiskasvanutel - see on nõrgem ja "rumalam". Laste immuunsüsteemi "õpetamiseks" on vaja sagedasemaid "õppetunde" - siis on immuunsus tugevam. Seetõttu on väga ...

Loe edasi

Väsimus ja valud ja ravimid.

Tere. Olen 42a, kolme lapse ema. Peale kolmanda lapse sündi (01a) diagnoositi migreen, raviks oli vaid valuvaigisti. Neljandas rasedus (09a) kulges raskel olid peaeinglused ja isegi tasakaalu häired, pidevad ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Mul on kurb lugeda, et te nii keerulises olukorras olete. Siitkaudu on seda olukorda väga keeruline täpselt hinnata.
Te olete palju läbi elanud ja väikeste laste kõrvalt on väga ...

Loe edasi

gastroskoopia

Tere,

Pöördusin perearstile seoses õhkava tundega söögitorus ja tükitundega neelamisel, lisaks aegaajalt iiveldus peale söömist. Valulikkus selgroo piirkonnas seljal keskel ja ees. Arutasime, ...

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Mulle jääb mulje, et tegemist on kergemat tüüpi reflukshaigusega. Teie perearst oskab selle ravi suurepäraselt soovitada. Kuna teil on ka sümptomid, aitab perearsti poolt määratud ravi ...

Loe edasi

Kollapalavik

Kas kollapalaviku vaktsiin, mis on lastud teha 2007.aastal, kehtib nüüd eluaegselt?

Eda Tamm

Vastas dr Eda Tamm

Tere!

Kollapalaviku vaktsiin annab enamikule inimestele elukestva kaitse.

Loe edasi

Moodustis silma all

Tere!

Üleöö tekkis silma alla pildil olev "moodustis". Ta on katsudes isegi natuke valulik. Oskate ehk aidata tuvastada, millega võib tegu olla ning millise arsti poole ma peaksin pöörduma?

Karmen Joller

Vastas dr Karmen Joller

Tere!

Jääb mulje, et tegemist on väikese kärnaga, mis peagi ise ära kukub.

Tervitades
Karmen Joller

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi