Rasedus ja antibiootikumid 27.06.11 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!
Minul on selline mure. 2011.a aprillis oli mul raseduspeetumine. Nüüd selle aasta mais algas mul kurguvalud, seejärel kirjutas mulle perearst välja Osmapoxi, kuid juuni algul oli ka köha, siis saadeti mind kopsu röntgenisse ja selgus,et mul on parempoolne kopsupõletik, mispeale kirjutati mulle Fromilid antibiootikumid välja. Viimased päevad olid mul 10 mai. Menstruatsioon toimis ilusti, mõningate päevade hilinemisega, aga tuli. Nüüd juuni algul enne 10 juunit olin kaks korda kaitsmata vahekorras. 23 juunil tegin rasedustesti ja oli positiivne, mistõttu oli õnn suur, aga ka mure. Olen söönud kahte sorti antibiootikume ja veel röntgen, kas see on mõjunud kuidagi lootele? Muretsen väga, sest ei taha enam sama üle elada, mis aasta tagasi. Kuna olen väga tahtnud rasestuda. Naistearsti vastuvõtule ma pole veel saanud minna, kuna ajad on alles augustis. Seega püüan kas eriarsti vastuvõtule saada või mõne teise arsti vastuvõtule saada nii ruttu kui võimalik.
Ette tänades ja Teie vastust ootama jäädes !

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog

Evita Grupp OÜ Naistearstid Pirita Perearstikeskuses VASTUSED NII KIIRESTI KUI VÕIMALIK, KUID MITTE HILJEM KUI 3 ÖÖPÄEVA

Lugupeetud Küsija! Andmetest selgub, et olete 25-aastane. Aprillis 2011 oli peetunud rasedus.
Ravi on alati ohutum, kui haigustekitajad bakterid. Nii, et muretseda ei ole põhjust: kui oli ravi vaja, siis pidi ka seda tarvitama. Muidu ehk polekski rasedaks jäänud või oleks rasedus peetunud varajases järgus.
Kui soovite kiiresti naistearsti vastuvõtule, siis saate pöörduda tasulistele vastuvõttudele igale poole, aga ka www.fertilitas.ee.
Soovitused: hakake koheselt tarvitama vitamiine rasedatele PregnaCaps või muud, Möller`s kapsleid rasedatele, foolhapet väärarendite profülaktikaks, mis kõik on apteegi käsimüügis.
Kuna rasedatel on voolust rohkem, siis ostke apteegist intiimpesuvahend, n. Multi-Gyn FemiWash, kasutage seda 2x päevas ja peske välisgenitaale ning lahkliha jahedama veega.
Ärge asjatult muretsege, broneerige aeg naistearsti vastuvõtule.
G.Litter, www.naistearst.ee, Piritalt-Maarjamäet, puhkuselt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Rasedustesti 2 triipu

Tere,
mu sõbranna väitis, et tema rasedustest näitas, et oli rase, kuid tegelikult ei olnud rase (eeldan siis selle järgi, et käis naistearstil ja naistearst ütles, et pole rase). Seega tahan küsida, ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Kui kodune test näitab kahte triipu, siis rasedus igaljuhul on olemas.Küsimus on selles,et kui naine satub arstile pisut hiljem, siis on võimalus, et see väike rasedus edasi ei arenegi, peetub ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: