Peavalud 08.11.19 / Peavalu

Külastaja küsib:

Olen hädas pidevate (pea igapäevaste) peavalude ja nö tuikamistundega peas. Lisaks tunnen valu, ebamugavustunnet ja kipitustunnet hammastes ning valud teevad ka kaelal asetsevad lümfisõlmed (peale vajutades tunnen eriti valu). Kipitavad ka silmad, vahel ka vesitsevad. Üleüldine enesetunne on pidevalt nõrk, väsinud ning esineb ka väikest palavikku (37).
Töö iseloom on istuv kontoritöö ning töö arvutiga.
Milliseid teste/analüüse peaksin laskma teha? Kas sellised peavalud võivad olla tingitud ka mõnest toidutalumatusest?

Arst vastas:

Vanda Kristjan

dr Vanda Kristjan

Perearst

Tere! Pea igapäevased ja üle poole aasta kestnud peavalud viitavad kroonilisele probleemile. Kindlasti vajab see kaardistamist ja analüüsimis. Tuikav tunne peas ja neuroloogilised sümptomid võivad viidata migreeni tüüpi valule. Valud kaela piirkonnas (kas need on ikka lümfisõlmed?) võib viidata lihaspinge peavalule ja erinevad peavalud võivad ka kombineeruda. Üle kuue kuu kestnud valud klassifitseeritakse kroonilisteks ja nende raviks kasutatakse teisi raviskeeme, mitte valuvaigisteid.
Teie enesetunde kirjeldus sobiks pigem kroonilisele ja pikaajalisele üleväsimusele. Nõrkus, väsimus ja temperatuud 37 C võib olla organismi kaitsereakstioon, mis viitab kurnatusele. Esmalt vajaks analüüsi töö sobivus Teile ja ka töö ja puhkuse tasakaal. Testidest võiks täita EEK2, mis on internetis leitav ja näitaks emotsionaalse enesetunde seisundit. Kas silmad on kontrollitud? Analüüsidest ma vastust probleemile ei loodaks. Võib teha noorel naisel kliinilise vere ja põletiku näitajad, et hinnata hemoglobiini väärtust ja välistada põletikulised haigused. Toidutalumatusega seost ma küll ei näe.
Lugupidamisega, Vanda Kristjan

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Peavalu

Peavalud

mul on ühel peapoolel peavalud ja lõhkemistunded. ma tunnen et tahaks pilti taskusse visata ja peast käivad jõnksud läbi ja kokku kukkumis tunded on.

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
võimalusi on mitmeid, alates migreenist kuni pohmellini. Vajalik on perearsti konsultatsioon.

Loe edasi

Küsimus

Millest ned peavalud üks pool valutab 3 päev juba kummardada ei sa ka.

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

ehk pole põskoopapõletikku ?

Loe edasi

Peavalud lapsel

Kas 3aastasel lapsel võib esineda migreen.?

Vastas dr Sulev Haldre

Jah, 3 aastasel lapsel võib esineda migreen.

Loe edasi

Peavalud

Mul on juba pikemat aega olnud peavalud,mis tulevad kuklast,torgetena.Otsmikul on aga ühtlane valu.Valuvaigistid ei aita.Milles võib olla asi??

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,
alates lihaspingest kuni paljude muude variantideni. proovige kukla- kaela piirkonda määrida külmageeli, samuti otsmikule.

Loe edasi

Küsimus

Kas peavalud võivad olla tingitud kõrgest vererõhust?

Vastas dr Sulev Haldre

Võivad küll.

Loe edasi

Peavalud

Minul on peavalud ja vahel on ka süda paha.On ka alatemperatuur 35,4.Pea kumiseb ja jalad on nõrgad.

Vastas dr Toomas Toomsoo

Tere,

mis siis ikka, perearsti juurde ja asja arutama.

Loe edasi

Peavalud

mul on peavalud. ja väga tugevad peavalud. mis ei lase ültse mitte midagi teha... ja need peavalud on laupäeva ja pühapäeva hommikuti ja päris tihti. olen proovinud patjadega, et nagu sättinud neid igatepidi ...

Vastas dr Sulev Haldre

esimene käik perearsti juurde, kes valude iseloomu järgi määrab peavalu tüübi ja kontrollib vajadusel kehalist tervist.
Vajadusel suunab perearst Teid neuroloogi vastuvõtule.

Loe edasi

Peavalud

kas on ohtlik kui peale ajuinfarkti on tekkinud peavalud

Vastas dr Sulev Haldre

see ei ole ohtlik, kuid väärib tähelepanu ja vajadusel ravi.

Loe edasi

Peavalud

mul on olnud usna pikka aega olnud peavalud,kuskil 33aastat.nooruses olid tihedamini kui nuud.peaaegu iga nädal ,iivelduse ja oksendamisega,mis kestsid isegi3päeva.nuud on jäänud vähemaks,umbes iga 3kuu ...

Vastas dr Sulev Haldre

Arvan, et peavalud ei ole tekkinud kukkumise tagajärjel.

Loe edasi

Peavalud lapsel

Pöörduja on 9 aastase tütre ema. Peavalud on tütrel, kontrollitud silmad, vereproovid - korras,
peavalud ei sõltu õppimiskoormusest.
Millest võivad olla veel tingitud 9. aastase tüdruku peavalud?

Vastas dr Sulev Haldre

Paljust, näiteks, ülepingest, stressist, millega võib olla seotud pingepeavalu, aga võib olla ka tegemist migreeniga. Migreen võib alata väga noorelt. Täpsustamiseks oleks vaja konsulteerida neuroloogi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi