Sperma analüüs 27.04.21 / Meestearst

Külastaja küsib:

Sai tehtud spermaanalüüs koos Mar testiga. Milline on üldhinnang sperma kvaliteedile. Saan aru ,et konsentratsioon on alla normi. Mida peaks selle parandamiseks tegema? Kas mul on normaalsel teel võimalik lapsi saada või on veel vaja lisauuringud?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kahjuks pole lisatud mingit infot sperma analüüsi tulemuste kohta. Spermide arv on laste saamise prognoosi osas kõige olulisem parameeter. Samas ühe (probleemse või piiripealse) analüüsi alusel mingeid hinnanguid kahjuks anda pole võimalik, sest sperma kvaliteet võib olla vägagi kõikuv. Lisaks sperma analüüsile on mehe viljakuse ja eelkõige selle prognoosi hindamiseks vajalik teha ka kliiniline läbivaatus ja munandit stimuleerivate ja seal toodetavate hormoonide uuringud. Tulge vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Sperma analüüs

Planeerisime lapse teha. kas sellega analüsiga on võimalik?

Ja miks ravemeid ei aita mulle?



Sperma
Abstinentsi kestus
3p
03.09.2020 09:03:00 Sperma

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnahapõletiku osas leiate pikema vastuse eelmisest küsimusest-vastusest siin portaalis.
Lapsi teha võib alati. Ka selle analüüsiga on see võimalik. Laias laastus suisa hea analüüs. Ainult normaalseid ...

Loe edasi

sperma analüüs

Tere

käisin sperma analüüsi tegemas
kahjuks ei oska ise midagi arvata kas kòik ok analüüsidega ?
Huvitab just see kas sperma ok ja et kas selliste proovi vastustega ka lapse ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Väga vabandan, aga ei leia mingit infot, mille alusel miskit nõu anda.
Sperma on viljakusuuringutes vaid üks, kuigi keskne uuring.
Kui sperma analüüsis on mingeidki kõrvalekaldeid, tuleb kindlasti ...

Loe edasi

Sperma analüüs

Tere!

On olnud 2 raseduse katkemist, sai tehtud nüüd sperma analüüs. Arstini on veel aega. Palun seletage analüüsi näidud lahti ja palun ka soovitusi.

VASTUSED:
Abstinentsi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ainuke kõrvalekalle on veidi madalam spermide liikuvus. Siiski pole see ilmselt katkemise põhjus. Sperma analüüs on viljakusuuringute kontekstis vaid umbes 30% vajalikust informatsioonist. Selle alusel ...

Loe edasi

Sperma analüüs

Tere,

Kuna probleeme teise lapse saamisega, siis sai tehtud sperma analüüs. Sooviks Teie poolset hinnangut antud sperma analüüsi vastustele. Aeg meestearstile alles detsembri lõpul.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Oluline/mõõdukas viljakuse langus. Spermide arv ja morfoloogia kehvakesed. Korralikuma hinnangu mehe viljakuse ja prognoosi suhtes saab anda siiski alles peale vestlust, läbivaatust, hormoonuuringuid ja ...

Loe edasi

Analüüs

Tervist!

Kas Tartus (Maarjamõisa Polikliinikus?) on võimalik teha sperma analüüsi ja kas selleks on vajalik meestearsti saatekiri?

Tänan

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Maarjamõisa polikliinikus on võimalik tulla meestearsti vastuvõtule, kes otsustab milliseid uuringuid vastavale patsiendile vaja on. Puhtal sperma analüüsil ilma lisainfota ja spetsialisti hinnanguta on ...

Loe edasi

sperma analüüs

Kas enne spermaanalüüsi tegemist peab hoiduma mõned päevad vahekorrast? Ja kui proovi oleks soov teha maarjamõisa polikliinikus siis kuhu või kellepoole pöörduda tuleb?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sperma anlüüsi saab Maarjamõisa Polikliinikus teha androloogia kabinetis. Aja vastuvõtule tulekuks saate broneerida tel 7319100.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

sperma analüüs

Tere!
Olen kuulnud, et Tartus Tähe kliiniku laboris saab teha sperma analüüsi eelnevalt arsti poole pöördumata. Saab telefoni teel vastuse ja kui on mingeid probleeme, on mõtet minna androloogi juurde.Kuna ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tallinnas on tõesti võimalik sperma analüüse teha HTI laboris. Teostatakse kahte tüüpi teste.
1. Sperma analüüs põletiku suhtes - eesnäärme põletiku (prostatiidi) ja teiste sugutrakti põletike hindamiseks. ...

Loe edasi

sperma

osa spermast on nagu tükkis ja kuivanud ja vahest on seemnepurske ajal natuke valus,. Kas peaksin pöörduma suguhaiguste arsti juurde või äkki oskate midagi muud soovitada
ette tänades

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Soovitan külastada meestearsti, sest kireldatu viitab eesnäärme põletikule. Kindlasti on vaja teha sperma analüüs põletiku suhtes.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

sperma kvaliteet

Tere ,dr.Punab!
Sooviksime elukaaslasega teada saada tema sperma kvaliteedi kohta.Kas ja kuhu oleks võimalik Teie vastuvõtule tulla ,kui palju on visiiditasu ja analüüside maksumus. Ja kuidas toimub ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vastuvõtu kontaktid on kirjas arstide tutvustuste juures. Infot konkreetsete tingimuste kohta eri kliinikutes saab helistades registratuuri telefonidel.
Sperma analüüs tuleb anda masturbatsiooni ...

Loe edasi

sperma

Tere!

Mul on sperma kollakas. Kas võib mingi probleem sellega seoses olla? Mida teha tuleks?

Ette tänades, M

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sperma kollane värvus on tavaliselt tingitud eesnäärme põletikust. Soovitan tulla ja teha sperma analüüs põletiku suhtes ning vajadusel tuleb läbi teha põletikuvastane ravi.

Edu soovides
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: