Põletik spermas! 15.11.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Jah, klamüüdiat ja teisi suguhaiguseid kontrolliti mitu korda, need olid korras. Sõrme on tagumikku aetud korduvalt, see pole valulik olnud, valu on pigem vasakul pool all kõhus või kubemes ning vahest ka paremal pool samas kohas.
Mis uuringuga võetakse eesnäärme sekreedi proov?? Kas need spermanäitajad siis peaks jätma tagaplaanile, ei näita põletikku??

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Sperma häda on selles, et ta on segu mitmest eri organist pärit sekreedist - munandist, munandimanusest, eesnäärmest ja seemnepõiekestest. Samas on nende organite põletike põhjused ja ka ravi veidi erinevad. Eesnäärme sekreedi uuringuga eristame ära kusiti, põie ja eesnäärme kahe eri piirkonna põletikud. Valu võib lähtuda nii sugutrakti põletikust, aga ka vaagnat varustavate närvide ärritusest.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Küsimus telefoni numbris.

Kas teise haigla (tasulise) meeste arsti diagnoosi (eesnaha operatsiooni vajalikkuse osas peaks) üle kontrollima. Tegemist on eesnaha kitsenemisega. Mulle tegite kunagi juba sellise operatsiooni ca ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Teiseks arvamuseks saate aja panna kõige lihtsamini e-maili teel: meestekliinik@kliinikum.ee

Loe edasi

Kõditunne urineerimisel ning peenisevarres

Tere! Tunnen urineerimisel sisemist kõditunnet kogu peenise pikkuses. Vabalt olekus kerge masseerimise surve peenise alaossa justkui leevendab kõditunnet.
Millest võib olla see tingitud? Varasemalt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Miski põletik seda ilmselt põhjustab. Välistama peaks esmalt kusiti põletiku. Alati ei pea tegu olema suguhaigusega.
Kui kusiti pool korras, siis tuleb eesnäärme probleemid välistada. Arvestades ...

Loe edasi

põletik

valulik,punetab,tihti pissin,sügeleb
vaatasin et registreerida tasulisele arsti juurte,ei oskand valida arsti välja,kus teha põletiku test

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi alusel päris tugev eesnaha põletik. Kui on ka sage kusemine, siis on ilmselt ka sisemine põletik - kusiti-, põie-, tõenäolisemalt siiski eesnäärmepõletik.
Meeste soospetsiifiliste muredega ...

Loe edasi

Kõva tükk peenise naha all ning lõhed

Peenisel kõva tükk selline väike, naha all nagu, tugev tükk, nüüd hkksin pigistama ja tuli mäda välja sealt ja lõpuks tuli tükk ning siis mul olid mingid lõhed peenise pea ligidal.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vabandust, aga sellise kirjelduse alusel saan vaid oletada.
Ilmselt oli tüki näol tegemist rasunäärme umbumisega.
Kui eesnahal on tekkinud lõhed, siis on põhjuseks enamasti eesnaha krooniline ...

Loe edasi

Peenise peal asuv punn

Tere, küsimus on selline, mis punniga on tegu? kas ta on healoomuline kasvaja? Ja kas seda on võimalik kuidagi eemaldada? On olnud juba lapsepõlvest saati.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Lõpliku hinnangu saaksin anda vaid peale läbivaatust. Siin siis tegu pildi alusel antud esmase arvamusega.
Tegu on ilmselt nahaaluse tsüstiga.
Tõesti healoomune muutus, pigem anatoomiline eripära ...

Loe edasi

Punnid peeisel

Tere mure selline et mul on tekkinud punnid peenisel.
Naine on puhas kuna käis hiljuti oma arsti juures kontrollis.Ja mul on üle aasta olnud üks sama parntner
Mul tulevad ja lähevad punnid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnaha põletike kohta olen siin vastanud sadu küsimusi- vaadake, ehk klapib mõni jut teie kaebustega.
Kui tulevad ja lähevad, siis oleks vaja teada, millal ja mille järel tekivad. Kui sageli jne.
Loe edasi

eesnäärme kasvaja

Kas eesnäärme healoomulist kasvajat on võimalik ennetada muutes elukorraldust.? näit. toitumine, võimlemisharjutused, keskond.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärme healoomuline suurenemine tekib vanuses 50+ umbes 60-70% meestest. Suuresti mõjutab seda meie geneetiline baas ja nooruses tehtud/tegematajäänud teod. Me ei peaks ennetama või ravima mitte eesnäärme ...

Loe edasi

Eesnahk ei käi üle peenise pea,isegi kõvasti tõmmates

Eesnahk ei tule üle peenise pea,isegi kõvasti tõmmates

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on mitteveniv eesnaha kitsenemine, siis soovitan küll kiirelt vastuvõtule tulla. Enamik selliseid muresid on õigel ajal ja õiget ravi rakendades võimalik konservatiivse raviga lahendada. Teatud piirist ...

Loe edasi

Lööve munanditel ja peenisel

Tere! Viimasel ajal olen märganud munanditel ja eesnaha all ning peenise alaküljel punast löövet. Eesnaha all erekteerunud seisundis nahk venitades valutab ebatavaliselt. Mul on olnud varem atoopiline ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Isikuandmeid Kliinik.ee kindlasti ei edasta.
Samalaadseid muresid on antud ajahetkel sadadel eesti noormeestel.
Kui on kirjeldatud probleemid, siis soovitan soojalt tulla Kliinikumi meestekliinikusse ...

Loe edasi

Eesnäärme nahk

eesnäärme nahale tekinud rebend ehk lõhe.
häirib et väike lõhe ei kasva kinni ja on sellised pisikesed rebendid.
ei tea mida ettevõtta.Ning millest on see tingitud.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnääre on ikka sisemine organ. Kõnelete ilmselt eesnahast, mis katab peenise pead.
Lõhede teket soodustab eesnaha kitsenemine. Teiseks soodustavad seda nii äge kui ka krooniline eesnaha põletik.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: