Seen? 31.03.11 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
Minul selline mure, et eelmise aasta lõpus olin kaitsmata vahekorras tüdrukuga ja umbes viie päeva pärast tekkisid kaebused - peenisepea peale tekkisid punased punnid ja tundsin sügelust ka natukene. Pöördusin Raplasse nahaarsti poole, kes tegi mulle suguhaiguste testi(jaanuari alguses). Avastati ureaplasma. Sain selle vastu antibiootikumidega ravi ja kordustestil näitas, et ureaplasma on kadunud. Kaebused aga ei kadunud ja seetõttu pöördusin Tallinnasse Hiiule Suguhaiguste haiglasse(veebruari lõpus). Seal tehti samuti testid suguhaiguste suhtes ja kõik oli korras. Arst arvas, et tegemist on seenega ja määras Clotrimazol kreemi, mida määrisin 2 korda päeva ja nii 20 päeva järjest. Välise lööbe tundus et võttis see ära, aga kusiti seest siiski nagu sügeles aeg-ajalt. Pöördusin siis oma perearsti poole, kes kirjutas välja kaks kapslit Fluconazoli. Nüüd üleeile lõpetasin Fluconazoli võtmise ja ikka on kaebused alles (sügelus on päris tugev ja alakõhus on imelik tuim tunne, aga see oli ka enne Fluconazoli võtmist.) Võibolla ei mõjunud Fluconazol sellepärast, et tarbisin üpris palju magusat (šokolaadi, kalja jms) samal ajal, kui rohtusid tarvitasin. Igatahes perearst andis mulle Teie numbri ja soovitas Teie poole pöörduda, kui kaebused ei kao.

Kaebused ei ole mul iga päev. Need löövad hooti ja kestavad tavaliselt päeva-poolteist. Olen tähele pannud, et pärast masturbeerimist hakkab alati sügelema ja peenisepea muutub vahetult pärast masturbeerimist n.ö kortsuliseks ja on kuiv natukene.

Kas on võimalik Teie juurde aega saada ja kui palju see maksab?
Mida soovitate ette võtta endal ja kas on võimaik leevendada kuidagi või välja ravida koduste vahenditega seen?

Parimate soovidega, V.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Juhusuhetest tekkivate probleemide taga on vaid 20-30% juhudel suguhaigused. Enamasti on probleemide põhjuseks võõra partneri teie jaoks võõras mikroobide kooslus. Antud juhul tundub, et tekkinud on juba ka eesnäärmepõletik või vähemalt kerge kahjustus. Visiitide osas saate parema ülevaate meestekliiniku kodulehelt www.meeste.kliinik.ee
Kardan, et koduste vahenditega siin palju ära ei tee. Mida pikemalt protsess kestab, seda keerulisem võib olla ravi.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Haavandid eesnaha all

Tere. Mure seisneb selles, et on haavandid eesnaha all. Kord on nagu hullem ja siis jälle parem ja nii juba mitu kuud. Algul pidasin seda herpeseks, kuid välistasin selle, kuna herpesega tekivad mul väikesed ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti on tegemist bakteriaalse eesnaha põletikuga. Kuna probleem on kestnud juba 6 kuud, siis antud juhul peaks kindlasti tegema külvid eesnah alt ja külvi tulemuse alusel määrama ravi. Läbivaatus on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: