12-aastane poiss ja eesnaha kitsenemine 04.01.02 / Meestearst

Külastaja küsib:

tere



12-aastasel poisil ei liigu eesnahk täielikult üle peenise pea - tagasi tõmmates paljastab küll peenise pea ülemise otsa ning küljelt paari mm ulatuses, kuid ei liigu lõpuni, nagu see on täiskasvanutel. püüdes eesnahka veidi rohkem tagasi tõmmata, kui see vabalt liigub põhjustab õrna valu.



peenise alumisel küljel paistab eesnahka tagasi tõmmates peenise ja naha vahel õhukene valge naha moodi kiht, mis ei hõlma kogu peenise ja naha vahet, vaid esineb vaid osaliselt ja seda seal, kus lõpeb piirkond, kus eesnahk kergelt liigub, ja algab piirkond, kus eesnahk hästi natukene peenisest eraldub, aga ikkagi peenise alumisel küljel, "kida" lähenduses.



kas selles vanuses peab midagi ka ette võtma või on tegemist asjade loomuliku arenguga ja eesnahk hakkab iseenesest mõne aasta jooksul normaalselt üle peenise pea liikuma?



kui peab midagi ette võtma, siis kas piisab vaid nö "treenimisest", mis tähendab siis seda, et näiteks vannis vm poiss ise püüab eesnahka natukene tagasi tõmmata, kuni see siis aja möödudes hakkab normaalselt liikuma, või tuleb pöörduda arsti poole?



ette tänades

murelik lapsevanem

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

12. aastase poisi eesnahk peaks juba olema vabalt liikuv. Kirjelduse järgi on väga raske hinnata ravi vajalikkust. Meditsiinilist vahelesegamist vajavad kindlasti juhud, kus eesnahk on tihenenud või värvilt ümbritsevast nahast selgelt erinev. Kõige kindlam on siiski tulla ja ennast meestearstile korra tte näidata.

Muidugi võib alguses ka ise venitada. Et venitamine lihtsam oleks, määrige eesnahka eelnevalt lasteõli või vaseliiniga. Kui ikka paari nädala jooksul olulisi tulemusi ei ole, siis peaks kindlasti vastuvõtule tulema.

Edu soovides

Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Küsimus lapse eesnaha kohta

Küsimus 5-aastase poja peenise kohta. Tal oli WCs käies kukkudes väike trauma, mille käigus sai haiget peenis. Keegi täpselt ei näinud, aga esines ka väiksemas koguses veritsemist. Täpselt ei saanudki ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Siin on ilmselt kaks muret, mis omavahel seotud. Võimalik põletik ja pildi pealt nähtav selge nahamuutusest tingitud eesnaha kitsenemine.
Senine tegevus on kõik kenasti hea ja õige. Kuseanalüüs kindlasti ...

Loe edasi

Peenise suurus

Tere
Olen 17-aastane ja peenise suurus pehmelt on palju väiksem kui paljudel sõpradel. Kõvana on peenise pikkuseks 14cm. Kas mõndadel peenistel ei tulegi nahk peenise otsa pealt ära, on valus tõmmata ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesti meeste keskmine peenise pikkus on 14-15 cm vahel.
Mida rohkem oma keha pärast põete, seda väiksem peenis on - stresshormoonid ja närvireaktsioonid tõmbavad peenise veel rohkem sissepoole varju ...

Loe edasi

Eesnahk ei käi üle peenise pea,isegi kõvasti tõmmates

Eesnahk ei tule üle peenise pea,isegi kõvasti tõmmates

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on mitteveniv eesnaha kitsenemine, siis soovitan küll kiirelt vastuvõtule tulla. Enamik selliseid muresid on õigel ajal ja õiget ravi rakendades võimalik konservatiivse raviga lahendada. Teatud piirist ...

Loe edasi

Eesnäärme nahk

eesnäärme nahale tekinud rebend ehk lõhe.
häirib et väike lõhe ei kasva kinni ja on sellised pisikesed rebendid.
ei tea mida ettevõtta.Ning millest on see tingitud.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnääre on ikka sisemine organ. Kõnelete ilmselt eesnahast, mis katab peenise pead.
Lõhede teket soodustab eesnaha kitsenemine. Teiseks soodustavad seda nii äge kui ka krooniline eesnaha põletik.
Loe edasi

Milled võib olla asi

Milles võib asi olla

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Krooniline ja kahjuks käestlastud peenise pea ja eesnaha põletik. Soovitan arsti juurde tulla. Mida pikemalt oma probleemidel lasete süveneda, seda raskem on lõpuks korda saada. Ilmselt on tänaseks tekkinud ...

Loe edasi

Fimoos

Tere

Kui pildi ja selgituse järgi on võimalik, siis palun Teie arvamust. Kas lõikus on vajalik ja mis ulatuses? Laps saab 3 kuu pärast 10 aastaseks. Kui eesnahka püüda pealt taha tõmmata, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt kaasasündinud eripära. Sedatüüpi eesnaha kitsenemine oleks optimaalne lahendada operatsiooniga. Venitamise ja hormoonravi tulemus mitte üle 25%. Operatsioonitehnika osas tuleb läbi rääkida kirurgiga. ...

Loe edasi

eesnahk

minu mure seisneb selles, et arst käskis pojal eesnaha ära lõigata.poja on kahe aastane kas nii väikestel tohib eda ära lõigata.kui eesnahka ära ei lõigata kas see teeb mingit kahju ka

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tohib lõigata küll. Samas tasub seda teha vaid juhul kui eesnaha kitsenemine põhjustab poisile probleeme - põletikku, sügelust või takistab normaalset pissimist. Interneti teel on raske selliseid otsuseid ...

Loe edasi

eesnahk

tere



ma tean et see on küll väga loll küsimus aga mix peab eesnahk üle ppenise pea käima??



Olen 17 aastane ja mul ei käi - kas mul on midagi suuremat viga?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnaha normaalne liikuvus võimaldaks peenise eest (hügieenilisest aspektist) normaalselt hoolt kanda. Kui te eesnaha alust igapäevaselt ei pese koguneb sinna mustust, mis on heaks söötmeks mikroobidele. ...

Loe edasi

Kitsenenud eesnahk

Tere!

Kuidas täpselt ma peaksin talitama et minna operatsioonile...



et nagu kuhu ma alguses pöördun jne...





ette tänades!

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti poole saab pöörduda ilma saatekirjata. Uroloogi poole pöördumiseks peate eelnevalt võtma perearsti saatekirja.

Eelnevalt peaks siiski kindlaks tegema, kas eesnaha kitsenemine vajab ...

Loe edasi

väike poiss

Tere!

Olen 4 aastase poisi ema. Palun öelge mitmendast eluaastal peab poistel hakkama eesnahk üle peenise pea liikuma. Käisime lapsega pool aastat tagasi kirurgi juures läbivaatusel, et kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Usun, et muretsemiseks pole põhjust. Teie poega peaks ravima vaid siis, kui eesnaha kitsenemine tekitab lapsele ebamugavust või põletikke.

Vaadake palun ka minu eelnevat vastust samal teemal.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: