järsk valu 21.08.08 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
Mu mehel on järsk valu piirkonnas, kus algab peenis (alakõhu piirkonnas), mida vahest on tunda ka peenises. Võttis täna valuvaigistit, enam see valu nii tugev ei ole, kuid see koht valutab tuimalt. Katsudes on natuke valus, kuid paistes see koht ei ole. Valud tekivad järsku, on tugevad ning lühiajalised. Kas tuleks pöörduda arsti poole ning edasi uurida? Millega võib tegemist olla? Kuhu võiks vajadusel pöörduda?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Penise juure piirkonnas on sedatüüpi valu suhtliselt harv nähe. Esmalt mõtleks peenise traumale seksuaalelu ajal. Järsk valu võib viidata ka seljanärvi ärritusele mõnest selja haigusest. Lisaks kahtlustaks ikkagi, kas valu ei ole siiski veidi peenisest kõrval. Siis variante rohkem - alates songast ja lõpetades eesnäärme haigustega.
Siiski soovitan kindlasti arsti külastada. Võite julgelt alustada oma perearstist, kes saab ära teha esmase läbivaatuse ja uuringud. Kui vaja, siis võib mees alati tulla ka meestearsti vastuvõtule.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

peenis ei kõvastu piisavalt

Tutvusin 40a naisega,aga 3 korda ei ole suguühe õnnestunud,peenis on loid,kasutasin viagrat,1 kord 50 ja kaks korda 100,tuksub,aga ei toimi.Töötasin kaua Soomes ja viimati olin vahekorras 1,5a tagasi.Siis ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mida vanemaks mees saab, seda halvemini mõjuvad pausid seks elus. Ülekaal mõjutab olulisel määral meessuguhormoone. Seega siin tuleks alustada esmalt uuringutest - eelkõige meessuguhormoonid üle vaadata. ...

Loe edasi

Villid peenisel

Nädal tagasi ilmusid peenisele pisikesed vesivillid (nagu pildil), mis kitsastes ujumispükstes purunesid ning jätsid järgi kärna, mis ei taha paraneda. Nüüd on natuke eemale ilmunud uued villid.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selle leiu peaks kindlasti arstile ette näitama! Võib olla nii herpes (viiruslik suguhaigus) aga ka puhas bakteriaalne põletik. Kindlasti vajab põhjuste osas uuringid. Seksis kasutada senimaale soovitavalt ...

Loe edasi

Peenise suurus puhkeasendis

Ei ole viimasel ajal rahul peenise suurusega, kui on puhkeasendis. Läheb päris väikeseks ning mõjub enesekindlusele pigem negatiivselt. Kõvastunud olekus probleeme ei ole ning jääb sinna 18cm kanti. Kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei ole. Kõige parem on selle pärast mitte põdeda, sest just stress - nii füüsiline (külm näiteks) kui ka vaimne on peamised põhjused, miks peenis peitu tõmbub.

Loe edasi

Eesnaha ja peenise pea nahk

Tere, paar päeva tagasi avastasin enda peenise sellises olukorras, nahka tuleb ja on paistes, valu ei esine, urineerida saan, hästi harva sügeleb, kui üldse sügeleb.
Mida teha või milles on asi?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Loodan, et probleem tänaseks taandunud. Pea 90% eesnahapõletikest on seotud partneri tupepõletikega. Harvem on põhjusteks hügieeniküsimused - liiga harv või liiga hoolikas pesemine. Lisaks veel ka mõned ...

Loe edasi

Eesnahk

Mul oleks selline üldine küsimus, et kui erektsiooni tekkides on eesnaha liikuvus väga piiratud ning valulik (kuna see on väga kitsas võrreldes peenise peaga) ja see on vahel häiriv (kuna kui ta üle pea ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti võib sellega ka meestearsti vastuvõtule pöörduda. Probleemi nimetatakse funktsionaalseks fimoosiks. Lahendustee on kas hormoonkreemi mõju all aktiivne venitamine või äärmuslikel juhtudel on vajalik ...

Loe edasi

Erektsioon

Tervist. Probleem erektsiooni saavutamisega. Eelmängu ajal erektsioon tekib, kaob, tekib, kaob. Erektsioon on ka väga nõrk. Lõppeb asi sellega, et erektsiooni pole. Kuifas saan asja muuta ?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Väga (liiga) lakooniline küsimus! Ridade vahelt loen, et suure tõenäosusega on tegemist uue partneriga ja suhte algusega. Või hoopis seksuaaldebüüdiga. Üheks lahendusteeks on aeg - psüühika ja seejärel ...

Loe edasi

Kas võib olla Psoriaas?

Tere,
Probleemiks punased laigud peenisepea peal. Eesnaha alt koguaeg niiske ja sügelev. kui eesnahk pealt ära tõmmata ja lasta kuivada, siis naha kuivamisel hakkab nahk kettendama ja ilmuvad välja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esmalt soovitan mitte käia arstide juures, kes haiget kohta vaadata ei julge/ei taha!
8 aastat kestnud ja kümneid arstivisiite näinud probleemi suhteliselt hägusa pildi alusel interneti teel kahjuks ...

Loe edasi

munandi veenilaiendid

Tere! Elukaaslane käis 4 aastat tagasi munandi veenilaiendi operatsioonil kuna ma ei jäänud rasedaks. kolm kuud peale operatsiooni olin ma rase. Alustasime 6 kuud tagasi uuesti proovimist kuid siiamaani ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandikoti veenialindi operatsiooni tehakse, kui see mõjutab selgelt munandi funktsiooni. Korduoperatsiooni saab teha, aga selle järgi on vajadus vaid siis, kui esimene ebaõnnestus.
6 kuud pole ...

Loe edasi

Munandid

Munandid on tõusnud ülesse (peenise juure tasandile) kotid olematud.
Väljanägemine naljakas - justkui poisikesel kes olnud külmas vees.
Aastapäevad tagasi olid munandid justkui kottis (pole ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sissejuhatav ja küsimuse osa ojn nagu kaks erinevat probleemi. Selleks, et teie probleemist aru saada, peaks teadma madala testosterooni põhjuseid. Munandite osas peaks kõigepealt anatoomiat teadma- ilma ...

Loe edasi

Küsimus

Tere
Käisin mõni nädal tagasi teie vastuvõtul enneaegse seemnepurske murega ja te kirjutasite retsptiravimid ja nüüd tekkis küsimus kui need läbi saavad mis siis edasi? Kuidas neid võimalik juurde ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui ravimid kenasti töötavad, on üheks variandiks küsida kordusretsepte perearstilt. Teiseks alternatiiviks on meestekliinikus elektroonilise visiidiga (25 EUR) retsepti kirjutamine. Selleks peate oma ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi