eesnahandus 13.02.08 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tervitan! Mulle näib, et on tekkimas midagi taolist nagu "kirjavahetus sõpradega"...
Teie soovitus op'i osas on täiesti tõsiselt võetav. Mõneti seikluslik ja avagardne ka, mis mulle meeldib... Kindlasti oleks huvitav tutuvuda dr. Baumiga. Hirmu tõesti ei ole.

Mingit tõrget pole mul koguni judaismi vastu. Nii et teie kolleegi Baumi rabbi-fgöö pole tõesti mitte vastunäidustatud.
Midagi mul sellele kõigelet kergelt vasturääkvat on mul hetkel siiski. Poitiivst, minu aspektist... Vast muutusin jilis sügise saabumisel ka pedantsmaks, aga nii atibiootilis-kortikorsteridne FUCCICORT kui ka too antifungitsiidne kreem on hakks taas paremini mõju,ma. (Kas mul tuleb järeldada seda,et mu kallis prioua pole oma tupefloorat pereväliselt millegi uuega rikastasnud?) Millesse tõesti usun. Minagi käitunud ikka comme il faut. Noh, palju mul neid vimalusi...
Aga nyyd tekib pärast viisipärast vkiskakat ekspositsiooni ka tõsiküsimusi:
Julgen oma teatud naiivsuses eeldada , et meie geniataalsfääi bakteriaalne taust on seni ikka kokkulangev . Kas ehk võiks mu kaasalegi kasulik olla, kui kasutan teie Fucicorti ja seenetõrjevahendit edasi? Pole kuulnud bakterite lahksoolistusest, nii et mina oma armsa penise eest võideldas ravin ehk ka kaasat? Neerurpealiste hormoonidest - aga väike osa, on tõesti spetsiiifilise hormonaalse taustaga. Kuid vist vähesed ja kas määravalt? Ma tõesti ei tea - olen ju teie alal analbabeet.
Võin väita, et pärast minu teie soovitet kreemide kasutamist, on mu kaasa end tundund kuidagi ebatavaliselt... Mitte halvasti, kuid nagu teisiti.
(Kas hormonaalsuse baasil, bakteriaalsel nyyd vaevalt, kui neid baktereid minu teada ikka kristlikult jagame...)
Kas taas kasutada teie tõesti teie mõjukaid kreeme, mille hankimisega mul raskusi pole, või natuke oodata...? Potensiaalne patsient olen ma nagunii, sest eks ole sest tulu ju kõigile...
Seekord anonmüüme Enn, nesti ka naisest oli juttu.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Mikrofloorat jagate suuremas osas tõesti kristlikult. Samas võib naise kehas mikroobide omavaheline tasakaal päris mitme mõjuri (stress, viirushaigused, lennusõit etc) toel oluliselt muutuda ja see muutus võib mehel eesnaha peal häirituse või nagu teie puhul, ka haiguse ägenemisena väljenduda.
Teie haigus on suguelundite haigustest eripärane just seetõttu, et ravi vajab vaid üks osapool. Arvestades vanust, siis usun, et seks mitte iga päev ei toimu. Sellisel juhul oleks isegi vist kõige targem aktiivpäeval õhtune / hommikune, vastavalt siis seksielu ajastusele, määrimine vahele jätta.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Eile 29.05 11:00 tugev valuhoog vasakus reieluus. kadus ära kuid kordub iga natukse aja tagant nii tund pooldeist . Praegu juba öö kuid valuhood tüütavad ikka.

Aasta alguses tegi perearst esnäärmele testi ja ütlles et on normi piires.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vabandan, aga reieluu haigused/valud ei kuulu minu kompetentsi. Pöörduge oma probleemiga palun perearsti poole või kui ei lase elada, siis saate abi erakorralise meditsiini osakonnast. Vaevuseid võite ...

Loe edasi

Lillakas laik peenisel

Käisin kolmapäeval sportlase songa operatsioonil. Täna ööga on tekkinud peenisele lillakas laik. Nagu verevalum. Kuid ei ole valus puudutades.
Seksuaalvahekorda ei olnud.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ongi tegemist verevalumiga. Mis on sportlase song, saan aru, et üsna tavaline kubemesong? Kui opp oli kubemekanali või alakõhu piirkonnas, siis on sellise verevalumi teke lõikuskohast madalamal küllalt ...

Loe edasi

Ärritus peenisel

Tere

Umbes nädal tagasi tekkis peenise pea otsa kusitiava kõrvale väike sinakas kollakas laik mis ei ole selle ajaga muutunud ja nüüd ilmus peenise pea peale punetus. Otsest valu ei tunne ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sama vastus, mis eelnevale mehele - ilma läbivaatuseta pole võimalik õelda, millega on tegemist. Isegi pilt kahjus ei aita. Kõige tõenäolisem on miski vere- või lümfisoone muutus. Punetus, kui pole seks ...

Loe edasi

Peenisega probleem.

Tervist!
Umbes 8-9 päeva tagasi tekkis peale mitut vahekorda oma pruudiga veresoones valu. Just nimelt vasakpoolne veresoon, mis algab siis kubemekarvade juurest ning läheb peenise peale üle. Esmalt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjus pole selliseid probleeme võimalik kaugnõustamise teel lahendada. Kindlasti peaks teid läbi vaatama ja alles siis saab öelda, mis probleemiga tegu ja kas vajab ravi. Kõige suurema tõenäosusega oli ...

Loe edasi

Kondüloomid?

Tere!

Kas tegu on kondolümidega?

Päraku ümbrus on muutunud valulikuks ja tekitab sügeluse tunnet on valulik nii kõndides, kui wc istudes.
Varemalt on olnud ka veemilaiendid. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kas kodune suguhaiguste test sai võetud pärasoolest?
Päraku ümbruses tekitab sageli vaevuseid/sügelust nahapõletik.
Mina pimesi ravi kellelegi ei soovita Eriti nii tugevaid ravimeid.
Antud ...

Loe edasi

Valu paremas munandi piirkonnas

Tere

Tunnen vahetevahel valu parema munandipiirkonnas, katsudes ebameeldiv ja valulik. Mida peaksin ettevõtma?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esimesena peaks välistama sugutrakti põletiku. Arvestades vanust, siis esimeses etapis esmasjoa kuse test ja vajadusel suguhaigused. Teises etapis sperma analüüs - sest on ainus materjal, mis näitab munandis ...

Loe edasi

Mure analüüsidega.

Tere Lp Dr. Punab.

Üleelmisel aastal käisin Tartus erakliinikus, sest tekitas muret väike kõva valutu tükk ühes munandis, kuid sel ajal arvas arst, et see ei ole probleemne. Siiski sel aastal ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

FSH ja LH kõrged tasemed näitavad päris olulist munandi kahjustust.
Spermide arv samuti alla optimumi, samas spermid mis olemas, on hea kvaliteediga.
Põletikku ei ole.
Selleks et kõik ...

Loe edasi

eenäärme põletik

Tere. Minu poeg töötab õues. Oli külm ja tekkis valu pissimisel. Pereast ravis , ei aidanud ja lõpuks läks meestearsti juurde. Alguses oli mikroobid ja põletik, sai antibiootikumi kuur ja veel midagi. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärmepõletik on üks keerulisemaid haiguseid ravida. Eesnäärmepõletikke on vähemalt 5-6 erinevat vormi. Kõik need vormid vajavad pisut erinevat ravitaktikat. Mina kasutan teatud haigusvormide ja ka ...

Loe edasi

Punased triibud reie sisekülgedel

Need triibud on olnud umbes pool aastat ja on munandite kõrval, reie sisekülgedel. Siis hakkas ka suurem higistamine seal kandis. Millest võivad need tingitud olla? Ning üleeile tundsin, et süda puperab ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vanus on 21 eluaastat! Kirjelduse alusel tundub peamine olevat ärevushäire. Mis selle põhjused on, tuleks teil endal püüda aru saada. Triipude osas kahtlustaks eelkõige armkudet. Nahapõletik ka variandiks. ...

Loe edasi

Kas tegemist on suguhaigusega?

Tere!

Probleem hakkas praktiliselt kohe peale partneriga vahekorras olemist. (07.05.2020) Urineerimine on valulik, kuigi kadus ära paari päeva jooksul. (Ca 2-päeva). Olin partneriga vahekorras ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sellise probleemi (ajalugu+kaebused) puhul soovitaks tõesti alustada kohe suguhaiguste uuringutest. Välistada tuleks klassikalised kusiti põletikku põhjustavad suguhaigused ning hinnata kusest ka mikroobide ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: