kasvaja? 26.01.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

eesnahal hakkas 5 aastat tagasi kasvama mingi moodustis ( ei teagi kuidas nimetada), nüüd umbes 1,5 cm läbimõõduga. nüüd julgus kokku võetud ja soov lahti sellest saada, kuhu pöörduda? Kas teie või siis mingi teise eriarsti juurde

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Võite tulla minu vastuvõtule. Eesnaha probleemidega tegelevad meestearstid.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

eesnäärme kasvaja

Kas eesnäärme healoomulist kasvajat on võimalik ennetada muutes elukorraldust.? näit. toitumine, võimlemisharjutused, keskond.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnäärme healoomuline suurenemine tekib vanuses 50+ umbes 60-70% meestest. Suuresti mõjutab seda meie geneetiline baas ja nooruses tehtud/tegematajäänud teod. Me ei peaks ennetama või ravima mitte eesnäärme ...

Loe edasi

Peenisel on väga häiriv ja hirmus punn.

Tere, umbes 1,5 nädalat tagasi, tekkis peenise nahale mingi punn, punni oli otsast nõksa valge, seega arvasin et mingi mädapunn. Üritasin seda puruks pigistada aga ei läinud seega jätsin rahule. Üritasin ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esimene - endal reas probleeme, ega arstile ei lähe.
See kanal ei aita teil probleemi lahendada.
Pöörduge oma perearsti, meestearsti või dermato-venroloogi vastuvõtule!
Antud juhul ilmselt ...

Loe edasi

sperma

käisin eelmine aasta uroloogi vastuvõtul ning kurtsin, et sperma on pruunikas, lisasin väljavõtte toonasest haigusloost, nüüd hiljuti avastasin, et sperma on ikkagi kahtlaselt punane, mingeid muid kaebusi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvestades vanust, siis esmalt tuleks välistada eesnäärme ja seemnepõiekeste kasvajad. Teise suure grupi põhjuseid moodustavad nende organite põletikud või põletikujärgsed seisundid. Pea kolmandikul juhtudel ...

Loe edasi

Sugutil väikesed kasvajad

Ehk on mingi selgitus: suguti alumisel küljel (suguti pea külge (all keskel) suunduva eesnaha peal) tuli ca aasta/paar tagasi mingid imelikud kõvad tükid- ei ole põletikulised ega valulikud. Lihtsal on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kirjelduse alusel kahtlustaks HPV viirusest tingitud kondüloome. Kindlasti peab diagnoosi panemiseks aga situatsiooni nägema. HPV puhul on tegemist sugulisel teele edasiantava haigusega, mille teatud vormid ...

Loe edasi

Eesnäärme kasvaja

2009 on PSA olnud 1,88; 2011. 4,49. 2011 aprill tehti eesnäärme biopsia ja 12 kohast võetud proovist ühes tükis on madalalt diferentseerunud kasvaja. Arst ütleb, et kasvaja arenemispotentsiaal on väga ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti võite. Esitatud info alusel võib teie kasvajat pidada tõesti kliiniliselt mitteoluliseks ja selle optimaalne käsitlus seisnebki regulaarses kontrollis ja vajaduses teatud perioodi tagant tehtavates ...

Loe edasi

Kasvajad pärakus

Mingi aeg tagasi avastasin pärakus ja selle piirkonnas soolatüüka sarnased moodustised. Nad on kasvanud suuremaks ja neid tekib juurde. Tekitavad ebameeldivat tunnet ja sügelust. Kas tegemist võib olla ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega tõesti papilloomiviirusest tingitud kondüloomid. Tuleb tulla kas meestearsti või naha- ja suguhaiguste arsti vastuvõtule.

Loe edasi

Põletik

Tere,
olen 28 a. mees. Mõni aeg tagasi tekis kerge valu ja ebamugavustunne munanditesse. Käisin meestekliinikus, kus tehti sperma- ja vereanalüüs. Avastati kerge põletik ja kirjutati välja kaks ravimit: ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vabandust hilinenud vastuse pärast!
Igal arstil on oma uuringute skeemid. Minu kogemuse alusel on munandi valud pea alati seotud eesnäärme haigustega, peamiselt eesnäärmepõletiku e. prostatiidiga. ...

Loe edasi

Lastesaamine

Tere,

Üritame mehega pea 3 aastat last saada, aga kuidagi ei õnnestu. Alguses olid minul probleemid, eemaldati 2 healoomulikst kasvajat emakaseina küljest, kõrvetati haavand ja raviti endometrioosi.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Antud informatsiooni alusel kahjuks nõu anada ei oska. Põhjustest saab rääkida ikkagi vaid teriklike uuringute alusel. Meestearsti vastuvõtt seisneb vestluses, läbivaatuses ja tavaliselt tehakse lisaks ...

Loe edasi

eesnääre

Olen 38 aastane. Mõned aastad tagasi hakkas valu tegema eesnääre.Valu oli tsükliline ning tihe urineerimine on käinud asja juurde kogu aeg. Umbes aasta tagasi on katsutud eesnääret ja midagi hullu pole ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kasvajat kartma ei pea. Vanus lihtsalt liiga väike ja vaevused kindlalt iseloomulikud eesnäärmepõletikule. Vere ja uriiniproovi, ega ka ultraheliuuringu alusel eesnäärmepõletikku diagnoosida ei saa. Soovitan ...

Loe edasi

uretriit või prostatiit või midagi

Tere,

Tahtsin südamerahustuseks väheke nõu küsida.
Nimelt on aastajagu mind miski tõbi kiusanud. Algas peale kopsupõletikuravi makroliidiga, siis hakkas eesnaha all ja ureetras vastikult ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegemist sugutrakti kroonilise põletikuga (prostatiidiga). Kui vanus alla 40 eluaasta, siis kasvajat karta ei ole vaja. Prostatiidi diagnoosi meetoditest on varasemates vastustes ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: