tõnis 17.05.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Rahvasuus kutsutakse seda vist kusenahaks kus on mul mingi poolteist aastat tagasi tekkinud valge laik kui ma tõmban eesnaha sugutipea pealt ära siis eesnaha alumisel on seesama laik ka täies hiilguses näha alles hiljuti avastasin et ka sugutipell on kohe otsas suur valge laik millest see võik olla tulnud kas on mingi seen ja kas on ohtlik. Tekkis see peale lahutust kui mul polnud ühtegi sex partnerit peale oma enda käte

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ilmselt on tegemist ühe üsna ebamugava eesnaha kroonilise põletiku vormiga. Soovitan tulla vastuvõtule, sest algfaasis saab mehi aidata ka kreemiraviga. Kui kahjustus ületab teatud piiri jääb ainsaks lahendusteeks eesnaha eemaldamine.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Lapse saamine ravimi kasutamise ajal

Neuroloog kirjutas migreeni vastu Topiramaati. Naiste puhul on kirjas, et üks aasta peab olema vahet kasutamisest enne lapse saamist, kuna tekitab tugevalt väärarenguid lootel. Aga meeste kohta ma ei suutnud ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keeruline vastata, sest vastavad uuringud puuduvad. Leidsin vaid ühe rottidel tehtud uuringu (Otoom, 2004), mis viitas, et võib kahjustada spermide kvaliteeti: "Long-term ingestion of Topiramate for 60 ...

Loe edasi

krooniline eesnäärme põletik

Tere, sooviksime teie juurde vastuvõtule tulla. Kas on võimalik mingit ravi saada mis teeb olukorra paremaks

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Aidata saab enamikke selle murega mehi.
Kõige tähtsam on aru saada, millise haigusvormida tegu on. Haiguse põhjused võivad varieeruda aktiivsest mikroobsest põletikust kuni vaagnapiirkonna lihaste ...

Loe edasi

Teatosteroon

Kas madala testosterooni tasemega saab ka eestis TRT ravi? Kui jah siis kelle poole pöörduda?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Seksuaalse vastupidavus on testosterooni tasemega küllalt nõrgalt seotud.
Hormoonasendusravi tasub kasutada siiski ainult sellistel juhtudel, kui testosteroon tõesti madal on ja see madal tase ka ...

Loe edasi

Tere

Kas oskate õelda millega tegu peenise peal? Lisasin ka foto.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tegu papiloomiviirusest (HPV) tingitud kondüloomiga.

Loe edasi

Eesnaha rebend

Tere! Minu 4-aastane poeg oli kuni 4nda eluaastani väga kitsa eesnahaga, kuid perearst ütles, et kõik saab korda kui soovitada lapsel vanniskäikude ajal sugutiga natuke mängida. Ise ma seda eesnahka tal ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Üksi pildi alusel on väga keeruline situatsiooni hinnata.
Siiski tundub, et tegemist on kusiti avanemise eripäraga või on lihtsalt kusiti kõrval eesnahk jätkuvalt liitunud ja eesnahka tagasi tõmmates ...

Loe edasi

Eesnahk

Eesnaha kûsimus endiselt, lisan teile pildi et soomes olid analüûsid jne korras kuid siiski mingi mààral punetus püsib juba poolteist kuus, ostsin uuesti klotrimasooli kreemi ja intiim pesu geeli, kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Juba vastatud...

Loe edasi

Eesnaha probleemid

Tere jàlle pöôrdun teie poole, et soomes sai testid jne tehtud kõik oli negatiivne, tellisin ka endale intiim pesu geeli mida olen nüûd kasutanud, kas peaksin uuesti proovima ka Klotrimasooli kreemi? Kuna ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Probleem püsib, küll ehk leebemas vormis. Soovitan siiski meestearsti külastada. Kui meie kliinikusse vastuvõtule tulete, võtke kaasa hommikune esmasjoa uriin ja ärge enne visiiti 24 tundi peenist peske.
Loe edasi

Probleemiks ESP

Probleemiks on ESP mis on kestnud esimesest korrast saati ja ajaks kõige rohkem minut,kui sedagi.Samuti ei saa kasutada vahekorraks kondoomi sest sellepeale panekul vajub kohe ära.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keskmiseks vahekorra pikkuseks on 3-4 minutit.
Kui ESP on esinenud seksuaalelu algusest alates, siis on põhjuseks enamasti närvitüübi eripära, mis on kaasaegsete ravimitega kenasti korrigeeritav.
Loe edasi

Testise mahu erinevus

Tere!

Käisin aprillis uroloogi juures, seoses enam kui 1,5 aastat kestnud vasakul alakõhu/kubeme piirkonnas oleva ebamäärase valuga, mis vahest harva kiirgub õrnalt ka vasakusse munandisse.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Testise mahu erinevus viitab:
- võimalikule üsasisesele arenguhäirele
- miskile haigusele, mis on elu jooksul ühte munandit mõjutanud
- miskile välisele tegurile (trauma näiteks), mis ...

Loe edasi

Eesnahk lõhenenud ja pea täpiline

Millega tegu, kipitab pisut, pissimist ei sega, sügeleb natuke,

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildid järgi mõõduka aktiivsusega eesnaha- ja peenise pea põletik.
Olen siin hiljuti samal teemal korduvalt vastanud. Sealt leiab põhjuste ülevaate.
Antud juhul võiks läbi mõelda, mis võis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: