mis see on??? 29.03.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

tere lp. doktor!

kas on võimalik et peenis võib eesnaha alt kuivada? peenis ajaks nagu nahka?
kas on mingeid kreeme?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Korduv küsimus.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Eesnäärme ravimi võtmine

Raviarst määräs Flosin 0,4. mg manustamise. Eesnäärme seisukohalt toimib ravim hästi, Enesetundele aga mõjub ravim laastavalt, tunne halb. Kaob töövõime, olek uimane,
Kurtsin olukorda perearstile, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Teil on kasutatud eesnäärme kapslit lõõgastavaid ravimeid, mille tugevus liigub sellises järjekorras:
alfusosiin Vastavalt sellele võib olla ka kõrvaltoimeid.
Loe edasi

Osaline ümberlõikus

Kas teie tasulisele vastuvõtule on võimalik pöörduda ka Tartus? Kui jah, siis mil viisil on võimalik sellele registreeruda? Sooviksin peenise eesnaha osalist ümberlõikust, mille käigus eemaldataks vaid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Olenevalt kahjustuse ulatusest võib fimootilise rõnga ravi tõesti võtta aega mitu kuud.
Prognoosi hindamiseks on aga vaja esmasena teha läbivaatus.
Mina täna enam ei opereeri. Osaline ümberlõikus ...

Loe edasi

Kas see viitab külmetusele või, mis on selle põhjus?

Tere! On nädal aega peenise ots punetav ja kohati sellised nö valgemad täpid vms.
Vahepeal läks mööda, kuid hetkel nö see punetus tagasi. Ei valuta ega häiri urineerimist ja eesnahka pole valus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pisut ebatavaline haigusnäht. Põletik peamiselt kusiti ava ümber ja ei haara kogu peenise pead.
Külmetusega siin miskit tegu pole.
Esimesena peaks välistama kusitipõletiku, siis ka sisemised ...

Loe edasi

Lichen Sclerosus

Tere

Olen mōnda aega käinud Gonsiori kliinikus seoses madala testoga. Lisaks on mul probleemiks sümptomid, mis viitavad LS-ile ja ka arst kinnitas, et see on nii. Lahenduseks pakuti, et tuleks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Alati on võimalik paluda teist arvamus teiselt meestearstilt. Ma ravin aastas kümneid selle haigusega mehi ja usun samuti, et mida varem raviga alustada, seda parem ja kiirem on ravitulemus.
Kuna ...

Loe edasi

Sama küsimus

Sama küsimus

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sama vastus. Munandi hindamiseks on vajalik läbivaatus.

Loe edasi

Täpid peenisel

Tere,
Peenisepeal on punane kogum tekkinud (umbes nagu "red dot" kogum). Samuti eesnaha all on punased täpid
Kas tegu võib olla kroonilise peenisepea põletikuga?
Kas selleks peaks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kaks päeva tagasi tekkinud mure pole krooniline haigus. Esimene soovitus- korralik igapäevane hügieen, soovitavalt pesta kord päevas beebiseebiga. Kui taandub, sii hää ja sama hügieeniga jätkata. Kui olnud ...

Loe edasi

Vasak munad väiksem kui parem

Küsimus

Vasak pool munadi on väiksem kui parem
Mis see on

Ja siis vasak pool valutas nii hullud alakõht ka

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Juhtudel, kus munandite mahu vahe on üle 20%, siis soovitan kindlasti meestearsti külastada. Põhjuseid on munandite mahu vahe tekkel mitmeid ja nende väljaselgitamiseks ongi mõistlik arsti külastada ja ...

Loe edasi

Seemnevedelik roosa

Seemnevedelikus on veri. Mida teha? Arsti vastuvõtule saan alles 4 nädala pärast.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eks on ka kiiremaid variante. Kindlasti soovitaksin kiirustada kui jätkuvalt on spermas heledat verd. Põhjus tuleb leida. Sagedasemad nendest põletik suguteedes või sellest tekkinud koelised muutused. ...

Loe edasi

Mure kubeme piirkonnas!!!

Mehel on kubeme piirkonnas imelikud tunded. Ühel hetkel nagu lööb sisse valu moodi tunne ja siis mingil hetkel tekib kõdi tunne. Ütleb, et tunne oleks nagu selline, et tahaks kratsida aga nahalöövet ega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Seal kaks tüüpilisemat põhjust, närviärritus ja sisemised põletikud + palju harvemaid põhjuseid. Kui häirib, soovitan uuringutele tulla!

Loe edasi

Balanopostiit

Juba 7 kuud on pidev punetus peenise peal, sügelus ja ärritus. Kõik analüüsid dermatoveneroloogi, uroloogi juures olid negatiivsed. Dermatoloogid ja urolood ei oska välja selgitada põhjust ja leida õiget ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mina soovitan selliste muredega meestearsti külastada. Kui olete pool aastat murega arste mööda käinud, siis on palju loota, et ma ühe kehvavõitu pildi alusel siin probleeni kohe ära lahendan. Aidata saab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: