RE: Meeste probleemid 10.12.03 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,

20-11-2003 vastati ühele küsimusele, mis käis täpselt minu (19. a.) kohta. Tsiteerides probleemi: "eesnaha alla oli tekkinud valget värvi kreemjas vedelik. Ja peenis on tihti selline ärritunud, lööve vms. Peenise nahk on selline kuiv" . Mul oleks aga veel mõni lisaküsimus.

Nimelt läbisime partneriga 10 päevase antibiootikumide ravikuuri ja need sümptomid tekkisid just selle kuuri keskel ja eriti just pärast seda. Mis nüüd edasi saab ja kas peaksime seekord juba MÕLEMAD ning UUESTI arsti vastuvõtule minema? Samas peaks ravi juba ju teostunud olema?

Õigete tablettide nime, mida sõime ei mäleta, kuid sama toimega, vaid veidi nõrgema annusega tablettide nimi retseptil: Tbl, Doxy M 100mg, Dfd N20 vms, niipalju kui käekirjast välja loen.

Ning kas ja kuidas käituda kuni võimaliku uue vastuvõtuni? Kas tohib vahekorras olla (soovitatavalt kasutades kondoomi?) ja kas teeb hea tihedam peenise pesemine? Või mida lisaks partnerile soovitada?

Tänan Teid!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Tegemist on ravi foonil ägenenud seenpõletikuga, mis on suhteliselt sagedaseks antibiootikumravi kõrvalnähuks. Kindlasti vajate mõlemad ravi, seekord seene vastu. Senimaale soovitan seksuaalelus kasutada preservatiivi. Peenist üle kahe korra päeva jooksul siiski pesta ei tasuks.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Erektsiooni häire

Tervist, minul mure selline, et on tekkinud selline asi et enam ei tõuse korralikult ja ei püsi piisavalt kaua, paar nädalat tagasi oli kõik timmis aga nüüd järsku on juhtunud nagu midagi, varajane purse ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on probleem, mis elukvaliteeti häirib ja vajab lahendamist siis mina võtaks kindlasti midagi ette.
Kõige mõistlikum oleks pöörduda meestearsti vastuvõtule. Siis saab üle vaadata võimalikud põhjused ...

Loe edasi

psühholoog

Soovitage palun psühholoogi (psühhiaatrit) seksuoloogia probleemi lahendmiseks

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Oleneb teemast. Tartus teen koostööd peamiselt dr. Lille Uiboga. Tallinnas variante enam, aga sügavamte murede puhul soovitan näiteks Meelis Sütt'i.

Loe edasi

Suguhaigus suus

Küsimus oraalses vahekorras võimaliku nakatumise kohta.
Niisiis toimus vastastikune oraalne vahekord, mõne aja möödudes tekkis keelel ja suus põletav tunne, muid sûmptomeid ei ole..
Põletustunde ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Seks on seks ja suguhaigused levivad ka oraalseksi teel. Seega võib küll. Vastused saate oma küsimustele aga siiski vaid siis kui testimiseks arsti vastuvõtule jõuate.

Loe edasi

punnid peenisel

Tervist, viimase 1-2 aasta jooksul on jubedalt palju väikseid mäda punne tekkinud peenisele . Olen proovinud ka pigistada ja puhastada , aga punnid ei kao kuhugi . Millest võivad need olla? Hügeeniga probleeme ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti vastuvõtule tuleks jõuda...

Loe edasi

Naha moodustised eesnaha peal

Olen märganud et eesnahapeale on tekkinud naha moodustis, alguses oli ainult üks, nüüd on teine veel tekkinud, otseselt muid kaebusi pole, ei ole valulik ega midagi. Millega võiks olla tegu? Kas peaks ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pilt pole just parim, aga suure tõenäosusega on tegemist papiloomiviiruse (HPV) poolt põhjustatud kondüloomiga. Tegemist on enamasti sugulisel teel leviva viirusega. Soovitan pöörduda meestekliiniku nooorte ...

Loe edasi

Rinnanibud teismelisel poisil

15-aastasel pojal on juba 2-3 aastat lisaks muudele puberteedi tunnustele rinnanibud silmanähtavalt turses. On see loomulik nähtus ja taandub ise (millal?) või peaksin ta mõne arsti juurde saatma?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Rinnanibude turse on üks järjest sagedasem puberteediaegne nähe poistel. Enamasti taandub aasta jooksul. Kui pikalt püsinud, siis soovitaks siiski meestearsti visiiti, et seis ja võimalikud soodustavad ...

Loe edasi

Laik peenisel

Tere!

umbes 3 nàdalat tagasi avastasin peenise nahal oleva valge laigu ( umbes 2cm) arvasin, et làheb ise ûle aga kahjuks mitte, panin 3-4 pàeva ka beph. plus kreemi aga ei miskit, Millega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei saa üksi selle pildi alusel miskit asjalikku öelga. Keskel tundub pisut punetavam. Tekivad sellised muutused enamasti läbi põletikuprotsessi. Seda suunda pidi tuleb ka ravi. Pöörduge oma perearsti ...

Loe edasi

punetus eesnahal

Tere, eelmisel nädalal tekkis eesnaha peale punetus, kuhu alla hakkas kogunema mäda. Iga kahe päeva tagant hakkab see valutama ja mäda väljavoolama. Siis paar päeva parem, kuid siis kordub jälle.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on probleem, siis tuleb see lahenda. Vanuse järgi kuulute noorte nõutamise programmi raami, mis tagab Kliinikumi meestekliinikus kiire ja saatekirjata vastuvõtu. Võtke kaasa hommikune esmasjoa kusi ...

Loe edasi

Eesnäärme vähi operatsioon ja järgnevalt munandite eemaldamine.

Kas nende operatsioonide tagajärjel toimub isiksuse muutus ja psüühhilised häired?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Nii karme mõjusid ma pole kohanud. Munandite eemaldamisel tekib meesuguhormoonide puudulikkus, millel omad mõjud tervisele. Arutage oma raviarstiga need teemad kõik rahulikult enne operatsioone üle.

Loe edasi

Spermaanalüüsi tulemused

Tere

Küsin mehe eest. Tegutseme viljatuskliinikus ning saime spermaanalüüsi vastused. See on teada juba aastaid, et probleem on mehepoolne. Seekord aga analüüsi tulemustes on IL-6 - 28.2 ning ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Spermas põletikku pole.
Tehtud üsna karmipoolse hinnanguga laboris...
Eesnaha mured on kenasti lahendatavad. Mina soovitaks küll kiiremat aega otsida. Kliinikumi meestekliinikus on kindlasti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: