Lümfisõlmed 17.06.03 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on tekkinud kubemepiirkonda arvatavasti suurenenud lümfisõlmed,kas on tegemist tõsise haigusega?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Väga vähese info alusel on raske vastata. Kubemepiirkonda koondub lümf suguelundite piirkonnast. Kindlasti peaks kontrollima teid sugutrakti põletike suhtes.
Edu soovides, Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Ei suuda kusehäda kinni hoida.

Olen enne ka kirjutanud, tahtsin lihtsalt kontrollida kas teie juurde saab selle probleemiga tulla.
On siis välja kannatamatu kusehäda kui kusehäda peale tuleb. Eriti kui on vaja millelegi keskenduda. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Prostamool siin tõesti ei aita.
Võib tulla minu vastuvõttu.
Kui tulete, siis sättige nii, et kohale jõudes oleks põis enam-vähem täis ja esmase uuringuna võiks veelkord ära teha kusevoolu kiiruse. ...

Loe edasi

Valu munandites

Mure selline, et umbes kuu aega tagsi külmetasin ennast ja tekkisid probleemid urineerimisega. Oli valu alakõhus ja pidin tihti kusel käima. Kuna olen kaitseväelane ja asun hetkel välismissioonil pole ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kardan, et teil on tegemist lõpuni välja ravimata eesnäärmepõletikuga. Pimesi ravid võivad küll vaevuseid leevendada ja algfaasis ka päris efektiivselt, kuid aja jooksul eesnäärme seisund halveneb ja ravi ...

Loe edasi

Kergelt kipun punastama pärast seksi/masturbeerimist

Tere, pöördun teie juurde probleemiga, mis on mul juba teismeeast olnud ja ei suutnud internetis sellele vastust leida. Millal iganes siis olen vahekorras või masturbeerin tekib mul peale seda selline ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei ole mina õige inimene selliseid probleeme lahendama. Minu kogemuse alusel on tegu juhtivalt psühholoogilise probleemiga ja eelkõige tuleks sealt suunast püüda reageerimismustreid korrigeerida. ...

Loe edasi

Suguhaigus või mitte?

Tere

Paar päeva pärast kaitsmata vahekorda uue partneriga tekkisid kubemepiirkonda pildil olevad punnid, mis olid alguses mädased. Pilt on tehtud nädal pärast vahekorda.

Millega ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kaitsmata vahekorra järel tasuks kindlasti ka suguhaiguste uuringud ära teha. Antud juhul tundub siiski olevat tegu bakteriaalse nahapõletikuga. Ravimid on retseptiga. Tulge kas meestarsti või nahaarsti ...

Loe edasi

Mis see on ja kas see on ravitav?

Tere!
Küsimus siis, et kas seda on võimalik ravida, sest see veidi valulik

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi alusel selget vastust millega tegu anda ei oska. Võimalik, et umbunud rasunääre. Soovitan pöörduda kas meestearsti või nahahaiguste arsti vastuvõtule!

Loe edasi

Erektsiooni

Minu mees on kasutanud ravimit toimeainega sildenafil, kuid see ei toimi, vanus on tal 57. Oleme lugenud, et spedra on uuem ravim, aga ta ei julge arstilt seda küsida, kas mul e on ka võimalik see ravim ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sildenafiil on kasutatavatest ravimitest kõige tugevama mõjuga. Kui see ei tööta, ja tegelikult üldse nooremas keskeas erektsiooniprobleemidega meestel, tasuks esmajoones ikkagi välja selgitada probleemi ...

Loe edasi

eesnaha põletik

Tere! Pikaajaline probleem. Eesnaha alla tekib pidevalt valget olluskit, sügeleb ja on punane. Pesen 2 korda päevas. Kas tegu võib olla eesnaha põletikuga ning kas vajalik on arsti vastuvõtule tulla? Pilt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vaadake eelmist vastust. Siin on teil tekkinud juba ka eesnaha kitsenemine ja probleemi lahendamiseks ainult põletikuravist ei piisa. Tulge vastuvõtule. Enne visiiti soovitavalt 24 tundi mitte peenist ...

Loe edasi

Peenise pea tundlik.

Tere!
Ma ei teagi nüüd, kuidas alustada.igatahes peenise pea on nagu üli tundlik, punane, vahel puna-valge laiguline.varasemalt kippus ka eesnahk kinni kleepuma. Pesnud olen vana 3 korda päevas teda ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma nägemata ja uuringuteta on siin head nõu anda väga raske.
Esiteks hügieenist. Soovitan eesnahaalust pesta üks kord päevas leebe, soovitavalt võimalikult lihtsa beebiseebiga.
Kui on põletik, ...

Loe edasi

Kas minu juhtumi puhul peaksin pöörduma kindlasti arsti poole v võtma mingeid ravimeid

Kas minu leiu puhul peaksin pöörduma kindlasti arsti poole v võtma mingeid ravimeid. Või ei peaks pabistama. Seksinud olen kondoomita.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Soe soovitus - ärge tehke teste suvalises kohas.
Neli nimekirjas olevat mikroobi on kas ebaolulised või võetud valest kohast.
M. hominis pole mehele haigustekitaja. Naiste puhul suure tõenäosusega ...

Loe edasi

Eesnaha alt nahk läheb vahel ise katki

Tere.
Mure järgmine: nagu pildi pealt ka näha, siis eesnaha alt läheb päris tihti nahk katki. Sama koht, mis pildi peal punetab kergelt. Alati kui katki, siis sama koha pealt.
Kindlasti ei ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Abi saab anda ikka arsti kabinetis. Siin saab vaid nõu anda.
Ilmselt tegu naha pikaajalise kahjustusega.
Alustama peaks läbivaatusest, siis saab edasi arutada, mis komponendidest see naha kaitsevõime ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: