füsioloogiline sobimatus 10.06.03 / Meestearst

Külastaja küsib:

Kas on võimalik kooselu jätkata, kui häirivaks faktoriks on liiga väike peenis? Naine kurdab, et pärast laste sünnitamist ei tunne ta enam seksimisel naudingut, kuna mul on lühike ja peenike peenis. Kas leidub väljapääsu?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Aidata saab kahelt poolt. Naise poole pealt on võimalikud tupe plastilised operatsioonid. Paljudel naistel võib sünnitus suguteed oluliselt suuremaks muuta. Juhul kui koheselt ei rakendata lihastoonust tõstvaid harjutusi võib muutus jääda püsivalt seksuaaleluelu kvaliteeti häirima. Mehe poole pealt on võimalikud peenise suurendamise operatioonid. Peenist on võimalik pikendada ka spetsiaalsete venitusaparaatidega.
Esimeseks, mida tegema peakite on aga omavaheline põhjalik aruelu seksuaalelu teemadel. Mida soovib üks ja mida teine. Vajadusel võiks siin kasutada ka seksuoloogi sõltumatut tuge. Operatiivne ravi on alati viimane variant!
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Peenisepea väga tundlik

Tere,

Olen lugenud väga palju Teie vastuseid siin lehel ja pole leidnud sama probleemiga vastust. Mu probleem ei tulene ka kohe kindlasti psühholoogilise poole pealt.

Mul on peenisepea ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Peenise pea kõrge tundlikkus on probleemiks paljudel noorukieas meestel, eriti kui eesnahk pole varem vabalt üle peenise pea liikunud, näiteks ümberlõikuse järel. Sellise probleemi lahendamiseks oleks ...

Loe edasi

Rasked WC külastamised

Pärakulihase krambid, raske on külastada WC-d ning potil istudes on väga valus. Lisaks läheb tualettruumis väga kaua aega.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Siin on viiteid närviregulatsioonihäiretest, kusemishäiretest. Niisugust kompleks-probleemi kindlasti interneti teel ei lahenda. Mina soovitan esimeses järjekorras külastada oma perearsti. Perearst saab ...

Loe edasi

Punased täpid ja laigud peenisel!

Tere! Avastasin täna, et minu peenisele on tekkinud mingid punased täpid ja laigud. Mida see peaks tähendama ja kas peaks arsti poole pöörduma? Lisasin juurde ka foto. Tänud ette vastuse eest.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pildi peal näha klassikaline eesnahapõletik. Põhjuseid palju. Probleemi lahendamiseks soovitan tulla meestearsti vastuvõtule. Esimesele visiidile soovitan kaasa võtta hommikuse esmasjoa kuse ja eesnaha ...

Loe edasi

Viagra või midagi muud.

Tere

Küsiksin nõu oma mehe kohta. Seks kestab meil maximum 1 minut, mille lõpetab mees. Kas on mingeid viise/vahendeid/rohte/kreeme vms mis aitaks mehel kauem kesta. Öelnud ta seda pole aga ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Varane seemnepurse on enamasti põhjustatud inimese närviprotsesside eripärast. Mõjutab kindlasti ka hea ja stimuleeriv partner. Harvem on põhjused meditsiinilised - hormonaalsetes eripärades või põhjustes, ...

Loe edasi

Kipitav tunne pärast kusemist

Tere,

Päev tagasi, tundsin ebameeldivat kipitust peenises peale kusemist. Koju tulles avastasin, et ka peenisepea on kahtlaselt punane ja igakord pärast kusemist on kipitav tunne sees. Panin ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Soovitan välistada kuse-sugutrakti põletikud. Selleks on teil kõige lihtsam pöörduda Kliinikumi meestekliiniku noorte nõustamise kabinetti, kus teenus vastavale vanusegrupile tasuta, saatekirjata ja kiirelt ...

Loe edasi

Mure

Tere
Käisin kunagi ka Teie vastuvõtul
Nimelt on peenisel tekkinud valge kiht ning vahest ebameeldiv lõhn
Kunagi kirjutsite välja selle eest travogeno ja flucomazol kapslid
Kuur ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahtlen, kas minu juures, sest sellist kombinatsiooni ma ravis tavaliselt ei kasuta. Lisaks - kui käisite minu vastuvõtul, siis saite päris kindlasti sõnumi, et 90% meeste eesnäärmemuredest on seotud partneri ...

Loe edasi

Erektsioonihäire

Tere,
Mure järgnev, viimatises vahekorras partneriga panin tähele, et peenis ei taha kõvana seista väga pikalt, näiteks tegevuste vahel tuleb uuesti teisel poolel seda stimuleerida.
Ei lähe ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Minu arusaamist mööda vastasin üsna täpselt sama küsimuse, ilmselt isegi eile.

Loe edasi

kurkum ja karvad

Kas turmeric powder ehk kurkum peatab/aeglustab habeme või keha karvastiku kasvamist ja kas sellel on kõrvalmõjusi? Näiteks habeme kasv peatub täiesti? kui kauaks peale kasutamise lõpetamist hakkab keha ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selle küsimusega peate pöörduma selle jama teile maha müünud organisatsiooni või inimese poole.

Loe edasi

Tere

Tere minu elukaaslasel on juba umbes paar kuud vahepeal alakõht valulik ja minule seletas et nagu selline tunne et mitte alakõht ei valuta vaid munandid aga täna emos selgus et munandikotid kõik normis ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Neeru tsüstide osas annab nõu uroloog.
Ülejäänud probleemid on segu kolmest võimalikust androloogilisest teemast: põletik kuse-sugutraktis, vaagna valusündroom, seksuaalhäire, mis kõik võivad olla ...

Loe edasi

Erektsioonihäire

Tere,
Mure järgnev, viimatises vahekorras partneriga panin tähele, et peenis ei taha kõvana seista väga pikalt, näiteks tegevuste vahel tuleb uuesti teisel poolel seda stimuleerida.
Ei lähe ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Psoriaas siin ilmselt siiski põhjus pole. Kui just selle haiguse pärast liiast ei põe/psühholoogilisi pingeid ei põhjusta ja sealt see ka seksuaalelu varjutama ei kandu.
Kui on probleem, siis on ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: