Tromb 21.09.20 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Tere
Selline mure .Olin ühel üritusel ,kus pidin istuma järjest 4 tundi.Juba istudes tundsin ,et üks jalg pitsitab.Võtsin kinga jalast ära aga tagsi enam ei saanud.Jalg oli kuni põlveni paistes(üks jalg).
Tulin koju ja läksin magama hommikul oli paistetus läinud aga jalg oli tundlik kuskil 3-4 päeva.Kahe nädala päeast juhtus sama lugu.Võtan harmoneti (beebipillid) kus infolehel oli kirjas jalatrombist ,mis võib ühes jalas tekkida.Kas see võib nii olla ?Kuhu ma peaksin pöörduma veeniarsti juurde?

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Kirjeldatud kaebusega (aeg-ajalt tekkiv turse) ei ole mingit mõtet kirurgi poole pöörduda. Sellist eriala nagu "veeniarst" ei eksisteeri. Samuti ei ole kirjeldatud kaebus üksüheselt veenihaiguse sümptom. Kui soovite vestelda võimalikust tromboosiriskist seoses võetavate hormoonpreparaatidega, siis soovitan alustada oma günekoloogist. Tursesündroomi käsitlust alustab perearst, kes vajadusel saab nõu küsida sisearstilt.
Süveenitromboosi puhul tekkib turse ei taandu, vaid jääb püsima - seega arvan, et turse, mis taandus ei ole süvaveenitromboosi tunnusmärk.

Veronika Palmiste
veresoontekirurg

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Veenide tromb ( valjaspool)

tere! Mul veenide laius, jala peal, uhes kohas.
mul paremal jalal, ees pool, polve all,MITTE SUGAV ( vaid valis) veeni sees on olemas tromb( pikkus oli 2 cm) ma sain tabletid Eliquis,soon juba rohkem ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Ravimi suhtes nõustab Teid eelkõige perearst - julgustan tema poole pöörduma.
Praegu selles kirjelduses ei ole päris selge, millise veeniõstseemi tromboosiga oli tegemist, seetõttu ...

Loe edasi

Trombi kartus

Tere. Kardan, et on tromb kopsus, või süda haige.

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Arvan, et peaksite pöörduma perearsti poole. Kaebused ei ole veresoontekirurgilised. Võimalik veenilaiend jalal ei ole selliste kaebuste põhjustaja.


Veronika ...

Loe edasi

Süvaveeni tromboos

Tere!

Eelmisel teisipäeval avastati EMO-s parema jala süvaveenis väike tromb. Määrati ravi Xarelto 15mg 2 x päevas. Lisaks kannan tugisukki. Aja tromboosikabinetti sain 24.oktoobriks. Veidi ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Tromboosiga ei tegele kirurg, vaid sisearst - seega peaksite oma küsimuse suunama eelkõige sisearstile.
Süvaveenitromboosi puhul määratakse antikoagulantravi (antud juhul Xarelto), ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: