Silmad 16.01.22 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere tahtsin seda küsida kas kleepuvaid asju on ka
võimalik silmamuna pealt kätte saada.

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Kahjuks on Teie kirjeldus väga ebamäärane, soovitan pöörduda silmaarsti vastuvõtule.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Raua sisaldus veres!

Raua sisaldus Synlabis tehtus, on 647? See ületab topelt normi. Samuti on suurenenud maksa näitajad, et olen joodik esimeses staadiumis. Aga sõida täishaagisega ja töötan ca 12 tundi, siis tahaks ka ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Teie kirjast selgub mitu iseseisvat tervisemuret: 1. Veritsev pärakulõhe. Kui vaevused on ketnud nii pikalt ja paikne ravi ning dieedisoovitused ei ole andnud tulemust, siis soovitan pöörduda ...

Loe edasi

B12 vitamiinipuudus

Tere! Kolm aastat tagasi valutas mul selg ning läksin reumatoloogi vastuvõtule. Tema diagnoosis mul sponduliidi ning määras raviks Sulfalasiini tabletid. Võtsin neid umbes poolteist aastat. Verenäidud ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Et midagigi arvata, on vajalik teada täisvereproovist näitajat nimega MCV. Selle alusel saab eristada kehvveresust, mis on põhjustatud rauapuudusest, kroonilisest haigusest või B12 vitamiini ...

Loe edasi

käe randme koht valutab

Tere,käe randmest käib läbi elektri taolised välgu sähvatused selline elektriline valu pisteline.Nii kui kätt järsku liigutad kohe lööb valu läbi.Jube valus igastahes.Nagu kõrvetaks .Millega võiks tegu ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Kirjedlsue alusel tekib kahtlus randmekanali sündroomile. Võimalik, et vaevust kutsus esile suurem käeline koormus. Saan soovitada randmele rahu andmist, ortoosi kandmist päeval, abi on ka ...

Loe edasi

Põse siseküljel moodustis

Olen avastanud, et hammustan pidevalt ühte põse poolt ja sageli juhtub see öösiti ja süües. Ning nüüd olen avastanud, et sinna on tekkinud selline moodustis, mis on valutu aga natuke nagu kõvem ja keelega ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Tänan usalduse eest. Mul oli hea võimalus Teie muret jagada hea kolleegi, hambaarstiga. Tundub, et tegemist on korduvast mehhaanilisest ärritusest tingitud limaskesta vohandiga. See ei ole ...

Loe edasi

Juuksepiiri nihkumine ja juuksed hõredad

Märkasin, et kuklast on juuksed ära tulnud ja juuksepiir nihkunud kõrgele. Jaanuaris- veebruaris põdesin koroonat, kuid ei tea seostada sellega. Märkasin juhuslikult. Tean, et 2a tagasi olid tihedad juuksed ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Koroona võib põhjustada väga erinevaid nähte, sealhulgas ka juuste hõrenemist. Ilmselt ei ole raviks määratud keemiaravi jt juuste hõrenemist-väljalangemist soodustavaid ravimeid.
Püüdke ...

Loe edasi

Lööve jalgadel

Tere! Elukaaslane on türgis reisil ja tekkis järsku jalgadele selline lööve. Lööve on sügelev ja tulitab. Mis see võiks olla ja kuhu peaks pöörduma?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Vabandan, ei teki tervikpilti. Kahtlustan naha mädanikku ehk püodermiat- niiske kliima, hõõrumisest pisivigastused. Võib pöörduda nõu ja ravimite saamiseks apteeki, käsimüügist leitakse leevendavaid ...

Loe edasi

Rasvmaks

Kuidas oma maksa aidata rasvmaksa korral? Minu enda perearst seda ei tea, sellepärast küsin targema käest. Eelmise aasta veebruaris UH- uuring korras, tänavu 2.mai rasvmaks, muud elundid kõhus korras. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Rasvmaksa põhjuseid on palju- Teie puhul mõtleksin ravimitest tingitud muutusele, ka ülekaal võib soodustada rasva ladestumist maksa. Kui maksaproovid- ALAT GGT ALP jt on koras, siis on hästi. ...

Loe edasi

Munakesed suus

Tere!
Selline küsimus, et suuõõnde ette allapoole ja põse sisse on tekkinud munakesed. Suuruselt veidi väiksemad kui väikse sõrme ots. Mõned väiksemad veel, umbes 3-4 tükki. Täpselt ei tea kas olen ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Põhjuseid on palju. Valutu sõlmeke ja haavand suus väärib tõsist tähelepanu. Haiguskoldeid tuleb näidata arstile, täpsustatakse vaevuste tekke üksikasjad ja tegevused, vajadusel ka analüüsid ...

Loe edasi

Ärevus

Olen 100kg ja 180cm pikkune, viimase kahe kuu jooksul on mul olnud pidev arevus tervise üle kuna nimelt, tegin uhel paeval rinnapressi ja palju rohkem raskusi lukkasin peale kui tavaliselt ning selle tottu ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Olete parajalt ülekaaluline, keha veel kasvab. Ilmselt tekkis mõne rinnalihase kerge rebestus suurel pingutusel. Südamehaigus nii ei avaldu. Valuravi ja rahu. Hea koostöö oma arstidega.
Loe edasi

Rindkere röntgen!

Tere! Sain rindkere röntgeni vastuse!
Palun aidake lahti seletada! Kas kopsudega kõik korras? Ja mida tähendab, süda ristmmõõdus? Kas see midagi halba? Aitäh!!!


Röntgeni vastus: ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
See uuring on täiesti korras. Ristimõõt tähendab mõõtu paraleelselt maaga, paremalt-vasakule.

Ärge muretsege ! Ja vist on parem, kui Teie arst seletab kõik need asjad vahetult ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: